2008. október 31., péntek

:-)

Köszönöm az apró örömöket! :-)
  1. Sofie
    on
    Lehet egy kis magyarázatra szorúl… mostanában sokféle apró öröm ér… egy váratlan telefon, egy kedves szó, egy mosoly, egy meglepetés program…..
  2. Györgyi
    on
    Nekem mondod? :-) )))))
  3. Sofie
    on
    igen :-) Rád is gondoltam :-)

2008. október 30., csütörtök

Gondolatok

Biztos mindenkinek van ilyen…van néhány ember az életemben, akikkel úgy érzem valamin kisiklott a kapcsolatunk, akikkel talán nagyon jól megértenénk egymást, de valami miatt nem….talán a pontos okot sem tudjuk, mégis azt érzem, hogy még egy beszélgetéssel tartozunk az életnek…

De miért is jutott eszembe ez most? Az egyikük gondolatai között találtam a következőket, ami nagyon tetszik és szeretném megosztani veletek (nem tudom, hogy saját vagy ő is idézte valahonnan, nem volt jelölve).

“Drága Barátom,
Ha még soha nem ültél egyedül a lemenő nap fényében, ha még soha nem vezettél cél nélkül az éjszakában, akkor nem is éltél igazán. Önmagadat kell megismerned, látni mi tesz boldoggá és megtapasztalni a határaidat, korlátaidat. Aztán amikor megvolt a pofon, akkor megrázni magad és felállni. Mert miért is maradnál a földön? Mi is történt? Tulajdonképpen semmi különös, csak jellemformálás. El kell jönnie a magányos, emlékekkel teli estéknek, amikor a szíved visz előre és csak sétálsz, kóborolsz a kihalt utcákon. Végül a víz nyugtat meg… az egyetlen dolog, ami soha nem volt a kedvenced. De azokon az estéken hazamész. És ettől jó.
Hiszen mi baja azzal, ha csak vagy a világban? Cél és folytonos aggódás nélkül… mert azt, amit neked szántak úgysem kerülheted el. akkor meg, hajrá… állj elébe és fogadd emelt fővel. Hiszen nem ölt meg, igaz, lehet hogy csak még… de akkor is… a maga módján megerősít. Kell hogy láttasd az emberekkel, képes vagy változni, képes vagy mosolyogni, képes vagy nyitni és szeretni, szeretettnek lenni. Mert különben hogyan is várhatnád el másoktól, hogy szeressenek? És hogy lemaradsz bármiről? Ugyan már. A világ benned van. Körülötted. És érted is… Nem könnyű egy olyan világban élni, ahol mindenki ideges, rohan és maga is összezavarodott. Hát légy te az egyetlen biztos pont. Mert békére és nyugalomra mindenki vágyik. Hagyd nyitva az ajtód, vonulj vissza, békélj meg magaddal és a világ is meg fog veled. Aztán mire észbekapsz, már nem is egyedül ücsörögsz… mosolyogj, mert mindig van kire.”
  1. pocomanka
    on
    Hm! Szerintem van benne valami, én egyetértek a gondolattal!
  2. lúj
    on
    Nekem is hasonló helyzetben, egy éve volt, hogy ráébredtem: saját magam vagyok a legbiztosabb pont önmagamnak. Elképesztő szabadságot és bizony, hullámvasutat hozott az életembe. De sokkal szegényebb lenék, ha nem éltem volna meg ezt az egy évet. És sokkal kevésbé boldog. Még hogyha mind a mai napig tud fájni az, hogy másoktól hiába várok valamit, akkor is. Mert már tudom, hogy én vagyok. ;-)
  3. Sofie
    on
    lúj, érdekes, amit írtál, nekem nem feltétlenül ez jön le belőle. Mivel végig éreztem, hogy a barátaim gondolnak rám, segítenek, ha kell és ez nagyon sokat jelent! Viszont vannak olyan pillanatok, helyzetek, amivel egyedül kell megbírkózni, a lelkedben helyrerakni….ekkor kell egy kicsit elvonulni, leülni, elgondolkozni…..
  4. luj
    on
    a barátok hihetetlen támaszt, segítséget és hátországot adtak mindig. Nagyon-nagyon sokat köszönhetek nekik. Viszont függő nem is tőlük vagyok, hanem a pasiktól, nekem azt kell tanulnom. Nekem a magányos mindig pasitlant jelentett. Nem tudom, lrthetően írom-e a küldönbséget…
  5. Sofie
    on
    Érthető….de az a jó, hogy ezt tudod magadról és akkor tudsz változni is. Egyébként lehet pasival is “magányos” az ember…

2008. október 28., kedd

Rólam

Többen is játékra hívtak, Amotea, Ancsa és Tündérke is arra kért, osszak meg veletek 7 dolgot, ami lehet különleges, de lehet hétköznapi is… érdekes olvasni a többiekét is… íme az én listám:

1. szeretek ajándékozni, meglepni embereket, képes vagyok akár hónapokkal előtte készülni rá, szervezni, kutatni…nekem (és remélem másoknak is) ez örömet szerez

2. grafomán vagyok, ifjú koromban volt, hogy 20 emberrel leveleztem egyszerre (igen, papíron, postán keresztül) :-) , egy időben postás szerettem volna lenni, mert sok levet kap, na, ez már jó rég volt….

3. hozzámnőtt a biciklim…bár ezt a legtöbben tudjátok rólam….legszívesebben mindenhova azzal mennék, erdőkben, hegyeken, folyóparton….

4. ősszel mindig van egy gesztenye a zsebemben, szeretem megfogni, olyan finom a tapintása… nagymamám tett így mindig, bár ő más okból, szerinte jó a reumára

5. szeretek játszani, társast, kártyát, régebben jártam versenyszerűen sakkozni…

6. régebben szerettem volna tanár lenni, mindig is vonzott ez a hivatás, azt hiszem már elkéstem vele…. 14 éves korom óta mindig volt magántanítványom (matek-fizika), idén érettségizett az utolsó diákom

7. van egy titkos barátom, akivel mindent megosztok, megbeszélek…. szerintem mindenkinek kellene lenni egynek (ne kérdezzétek ki az, hisz titok :-) )

+1. megosztok veletek mégegy titkot, mivel nálam kimaradt a szalagavatós fehérruhás keringő, ezért mindig is vágytam rá, hogy szép, hosszú és elegáns ruhában keringőzhessek (persze a megfeleleő párral) pl Frank Sinatra Strangers in the night című számára, javíthatatlanul romantikus vagyok :-)

Akiknek én adom tovább a stafétabotot: Györgyi, Pocomanka, Lujka, Zsófi, Fitri és Mesi 

Utazás

Utazok….gondolatban. Már régóta szemezek egy könyvvel. Két fiatal, számomra hihetetlen útba vágtak bele. 10.000 km, 14 hónap alatt rekumbens (fekvő) biciklivel Oroszországon át, Szibérián, Mongólián és Kínán keresztül. Csak ők és a két bicikli, semmi kísérőkocsi, csapattámogatás…. csak ők.  Számomra már az nagy kaland volt, hogy ketten biciklikkel, csomagokkal, sátorral a dunamenti úton elindultunk, de hol van az ehhez képest. Csodálom az ilyen embereket, sajnálom, hogy én ennyire nem vagyok elszánt…. bár lehet az lennék, talán most kellene az lennem…de azért ne ijedjetek meg, nem fogok útrakelni holnapután :-) (Azért ha valaki ilyenre készülne, szóljon nekem is!!!)


Sajnos Magyarországon nem igazán lehet beszerezni, így az eBay-en tudtam olcsóbban megvenni….várom a postást :-)


Timről és az utazásairól itt lehet még olvasgatni.

2008. október 27., hétfő

Most...

Sokminden történt velem az elmúlt hétben, sokan közületek tudják, vannak akik nem, megváltozik az életem… más lesz, talán jobb… igen, bízom benne, hogy mindkettőnké jobbá válik ezáltal, csak idő kell hozzá! Remélem mindenki elfogadja a döntésünket.

A barátainknak meg köszönöm, hogy aggódtak, gondoltak ránk…szeretnénk, ha megmaradna, ami jó volt! Ezen dolgozunk majd…

2008. október 23., csütörtök

2008. október 20., hétfő

RR tali

Vasárnap Nóriék láttak minket vendégül, nagyon jól sikerült a délután/este. Megkóstolhattam a tarkedlit házilekvárral és héjában sült krumplit Zsuzsi finom fokhagymás mártásával….szóval ebből is látszik, hogy megint teletömtük a pocakunkat sütivel és mindenféle jóval :-) Persze nemcsak erről szólt az összejövelet! (ha valaki ezt hinné:-) ) Beszélgettünk, nevettünk sokat, gitározott nekünk Peti, Macsi (egy picit) és Verus és én is megpengethettük a hangszert (gitározásnak nem igazán nevezném, de az érzés tetszett :-) ). Gyakrabban is “zenélhetnénk” :-) Köszi Nóri és Peti a vendéglátást, a többieknek meg a társaságot! :-) A jövő hónapban én várlak Titeket szeretettel!

2008. október 17., péntek

1968-ban

Hú, már nem tudom, hogy kinek az oldalán találtam a linket, de nagyon jót szórakoztam vele, ajánlom mindenkinek, aki nevetni vagy stílust váltani szeretne…. megnézheted az oldal segítségével, hogy milyen lennél 1950-ben vagy 1986-ban vagy 2000-ben :-)

A legközelebb talán ez áll hozzám :-) de születtek elképesztő megoldások is! :-) Ti is kisérletezzetek! Az eredményre is kíváncsi vagyok (blog, mail….)




1968

  1. Györgyi
    on
    Szerintem növeszd meg a hajad ilyenre, szuperül áll!!!
    Én is próbálkoztam a múltkor, de nincs rendes fotóm, amivel trükközhetnék, így elég gáz képek lettek. Fotózkodnom kéne :-)
  2. Sofie
    on
    Köszi! Egyébként nagyjából ilyen, csak mindig összefogom a bicajozás miatt :-)
    Akkor vasárnap fotózkodás lesz Moklinnál ? :-) ))))
  3. pocomanka
    on
    Szia Sofie! Minden bizonnyal ma lesz végre időm olvasni:), de nem ezért írok, hanem mert nem felejtettem otthon a nyaralás CD-t és küldenék Neked pár képet,persze csak ha szeretnéd. Nekem a gmail.com-nál van fiókom, ugyanezzel a névvel és ha gondolod, küldj egy mailt, hogy meglegyen a címed és küldök pár képet.
    Kellmes napot:)
  4. Sofie
    on
  5. pocomanka
    on
    Sziaaaa! Kküldöm én, de kb. fél órája azt írja, hogy a művelet folyamatban. Megnéznéd, hogy átment-e, mert akkor ezt csak úgy bezárnám és küldenék egy újabb adagot:) Köszi

2008. október 16., csütörtök

Még mindig vonatozás

Ma este formát kapott a szuper vonatos minta. Legjobb képességem szerint próbáltam ráapplikálni a cukrosdobozra a mintát…. jó lett, de szerintem lhetne rajta mit javítani… lehet legközelebb kicsit kisebb mintával kezdek (vagy nagyobb cukorkásdobozzal), hogy ne kelljen annyira alátömni…. szóval még lehet fejleszteni… ettől függetlenül nekem nagyon tetszik, nektek? :-)

(az ötletért köszönet Ralinának :-) )


























  1. Györgyi
    on
    Nagyon jó lett, de tényleg egy kicsit nagy a minta a dobozhoz.
    Biztos fog örülni a leendő gazdája.
  2. Sofie
    on
    Én voltam a béna, mert azt a méretet adtam meg Ancsának, amekkora a doboz átmérője, ő pedig az anyag ismeretében úgy tervezte a mintát, szóval a doboz kicsi, de én így is nagyon örültem neki :-)
  3. napcsi
    on
    Nekem nagyon tetszik:-)

Meglepetés

Vicának nagyon köszönöm ezt a halloween-es hímzést és a fincsi teákat, hogy a leveledről már ne is beszéljek, a hímzésnek ígérem hamarosan formát adok, neked pedig drukkolunk nagyon!

Boldogság 19.

“Ne féljünk az időskortól!” Az öregkor nem függ össze a személyes boldogsággal, szerintem mindenkinek a saját korában, a saját jelenében meg a legteljesebb életet, boldog életet élnie.    :-)

(Hú, ha ilyen tempóban haladok, mikor fogunk a 100.-ig elérni?! :-)

Szeretem az őszt (is)

Alapvetően a meleget (nem hőséget értem ezalatt) szeretem, így a tavasz és a nyár áll igazán közel a szívemhez…. de rá kellett jönnöm az őszt is szeretem… olyan gyönyörű a fissen lehullott gesztenye, finom, sima a tapintása, a különböző színekben pompázó lombok, a fáradt őszi napsütés… szívesen elidőznék ezen a padon….

2008. október 14., kedd

Bringázz a munkába

Véget ért a Bringázz a munkába őszi kampánya, jól teljesített a Vasparipa (a csapatrangsorban a 13. helyen végeztünk 1978 km-rel). Tegnap megtörtént a sorsolás, sajnos semmit nem nyertünk (persze a garantált ajándékon kívül), de talán nem is az a lényeg. Viszont nagy nagy gratula Macsinak, mert megnyerte az egyik nyereménykerékpárt!!! Nyereményátvétel most szerdán (2008.10.15) a Millin 16:30-tól, aki teheti menjen el, záróbuli lesz :-)

2008. október 13., hétfő

Ajándék

Mutatok egyet a karácsonyi meglepetések közül, mert úgy gondolom a meglependő személy nem olvassa a blogomat, remélem. Ancsa tervezte nekem ezt a szuper kis vonatos mintát, aminek hamarosan a hímezhető mintája fenn lesz az oldalán is. Ha lesz időm a héten akkor felvarázsolom a cukros doboz tetejére is :-)


Kicsit ferdén készült a fotó, a minta teljesen szabályos kör alakú :-)
Ancsa
on
A minta már fenn is van nálam…

Újra a Vértesben

Sűrű volt a hétvége… vasárnap Sanyi által szervezett kis túrára mentünk újra a Vértesbe. Reggel a “szokásos” 9:25-ös vonattal indultunk (így nem kellett annyira korán kelni)… azt még azért el kell mesélnem, hogy amikor felkeltünk sűrű köd fogadott… persze nem volt kérdéses, hogy megyünk-e, de azért Sanyit megvicceltük :-) )))


vasárnap reggeli köd

Családias volt a túra, mivel csak hárman mentünk, jól összeszokott csapat (mentünk már Balatonkört is így). Tatabányáig mentünk vonattal, onnan pedig Környén keresztül Oroszlányig. Onnan bevetettünk magunkat a Vértes erdeibe és felkerestük a vértesszentkereszti kolostor (apátság) maradványait. Itt megsimerhettünk egy nem teljesen emberbarát, keményen előítéletes idegenvezetőt, kész élmény volt :-) Viszont a kolostor maradványai tényleg szépek, érdemes megnézni!


vértesszentkereszti kolostor

A rövid kolostori séta után erdészeti utakon folytattuk utunkat Kőhányáspusztára, ami egy igazán aranyos kis település. Itt lett volna lehetőség kék túra pecsétet szerezni (de sajos otthon maradt a könyv – sebaj, fotó készült róla). Megnéztük még kívülről a kis Eszterházy-kápolnát is. Tovább Vérteskozma felé vettük az irányt, majd a jól ismert úton érkeztünk szárligetbe, ahonnan este vonattal indultunk haza.

Az igazi látnivalót nem lehet visszaadni, az erdőt ősszel, a lehulló levelek hangját, a sokszínű lombokat, a tiszta levegőt. Jól éreztük magunkat, kicsit elfáradtunk, a végére 87 km-t mutatott a km óra :-)



nagyranőtt “mese” gomba



színkavalkád

Kecskeméti szombat

Októberben Kecskemét… már tavaly is ebben a hónapban került megrendezésre Kecskeméten a szokásos keresztszemes találkozó. Idén is nagyon jól sikerült. Délelött indultunk a lányokkal (Moklin – köszönjük a fuvart, Györgyi, Kriszti és én egy kocsiban), dél körül értünk a Csárdába, ahol tavaly is nagyon finomakat ettünk (előtte egy kis üzletbe csábultunk be…. :-) ). Ebéd után még egy kis séta a belvárosban, utána pedig a Művelődési Központ egyik termében gyűltünk össze. Nézegettük a munkákat, beszélgettünk, jó volt nagyon., Köszönjük a kecskeméti lányoknak a szervezést. Sajnos a szeretetvarázsos kiállításra már nem jutottunk el, mert Zsuzsának 3-kor el kellett mennie, remélem azért majd láthatunk fotókat róla.

A talin készült képeim hamarosan jönnek….otthonról tudom feltölteni.

2008. október 9., csütörtök

Boldogság 18.

“Ne egyedül küzdjünk a problémáinkkal!” Ez nagyon igaz! Kedves barátom, ha gond, probléma gyötör, keress meg nyugodtan, ha csak egy hallgató társ kell, akkor is, utána sokkal könnyebb lesz, hidd el. És abban is biztos lehetsz, hogy én is ezt fogom tenni :-)

Érdekes kísérlet: az életükkel elégedetlen nőkkel elvégeztek egy kísérletet. A csoport egyik felét összehozták hasonló problémákkal küzdőkkel,  a csoport másik felét továbbra is egyedül hagyták problémájukkal. Azoknak, akik megoszthatták másokkal a problémáikat, 55 %-kal csökkentek az aggályaik.

2008. október 7., kedd

Mindenféle

Még a múlt héten kezdtem el hímezni egy karácsonyi ajándékot, egy kollégámnak…. Ancsa tervezett hozzá mozdonyos mintát. Meglepetésnek szánom viszonzásul a sok-sok cukrosdobozért, amit kaptam tőle (nagy cukorfogyasztó) :-) Bizony, a Ralinánál látott dobozkához hasnoló lesz belőle….

Hétvégén szeretnék hozzákezdeni a karácsonyi húzottam meglepetésének is, már gondolatban megvan mi lesz…. utána pedig jönnek a PIF-eseim :-) De ezekről nem nagyon mesélhetek, mert ugye látogathatják az oldalamat az illetékesek… :-)

2008. október 2., csütörtök

Koncert

Most láttam, hogy december 29.-én Koncz Zsuzsa koncert lesz a Sportarénában… erősen gondolkodom… szeretem a dalait (főleg a régebbieket), még sosem voltam a koncertjén … és miért ne? A májusi Zorán koncert is annyira jó volt…. van kedve valakinek csatlakozni vagy meggyőzni, hogy tényleg el kell mennem? :-)