2008. november 30., vasárnap

Pödrős karácsonyfa

Sokféle blogba szoktam belesni, sajnos napi szinten nem tudom mindegyiket követni, viszont mindig sok újdonsággal, ötlettel lepnek meg. Gondoltam ezt az aranyos papír karácsonyfát megmutatom, hogy egy kicsit készüljünk a karácsonyra (ne csak lélekben)…


2008. november 25., kedd

Hétvége, egy év eltelt...

Igazán jól sikerült a hétvégém…. alapból szeretem a hétvégéket, de a mostanin a szülinapomat is ünnepeltem. Számomra különlegesek ezek a napok (névnap és szülinap), és nemcsak az enyémet, hanem a barátaimét is szeretem különlegessé tenni.

Nagyon sokan kerestek, hívtak, írtak és ez olyan jól esett! Köszönöm! :-) Anyukám az egyik kedvenc sütimet sütötte, a kedvenc levesemet ebédeltük együtt, találkoztam réglátott barátokkal, vasárnap pedig meglepi ebédben volt részem. És még az első hó is leesett! :-) Kreatívkodni megint kevés időm (és mostanában kedvem) volt, de majd ezen a héten behozom a lemaradást… :-)

Egész sokat fotóztam már, ismerkedek a géppel, este teszek fel majd képeket.

  1. lúj
    on
    óóóó, boldog szülit! pénteken gondoltam rád és nagyon készültem, aztán elvitt az élet, pedig nagyon rácsodálkoztam az ebbéli hasonlóságunkra is. Íg tehát I’ten éltessen sokáig, sok csendes örömet és bringás szépséget egész életedre! :)
  2. Sofie
    on
  3. Csaba
    on
    Szia! Boldog szülinapot így utólag! sok sok birngakm-t meg síkm-t és hozzájuk jó egészséget!
  4. Sofie
    on
    Köszönöm Csaba :-)

2008. november 21., péntek

Újra balett

Tegnap este balett előadáson voltam. Akik olvassák egy ideje a blogot, biztos emlékeznek rá, hogy az előző idényben volt bérletem, az ideiben is meghosszabbítottam és még anyukám is csatlakozott a csapathoz. :-) A bajadér című 3 felvonásos darabot néztük meg, nekem nagyon tetszett, a tánc mindig magával ragad. A történet egyszerű szerelmi szál vonalán fut, és a mozgás teljesen megtölti élettel, érzelemmel.

  


Utána az estém is jól sikerült, egy kedves barátnőm látott vendégül és kaptam kölcsön egy szuper fényképezőgépet!!! Így hamarosan elözönlik a képek a blogot! :-) Szóval jól sikerült a tegnap és a ma reggel is jól indult, ma meg már péntek van! Holnap hétvége! Mindenkinek jó pihenést! :-)

 

Andi barátnőmnek nagyon boldog szülinapot!!!!!

2008. november 18., kedd

Foltos

Tegnap voltam kedvenc kiadómban és megmutatták a frissen érkezett új Praktikás foltvarró könnyvet. Szép kis csemege :-)

  1. amotae
    on
    Mennyire jók a leírások? Úgy értem: én, mint teljesen hozzá nem értő – tudna valamit kezdeni vele?
  2. Sofie
    on
    Jó kérdés, igazából csak végigpörgettem a könyvet, és az ötleteket néztem, azok nem voltak rosszak. Én már vettem egy-két Praktikás könyvet és eddig nem volt baj a leírással (bár azok varrós könyvek és nem foltosak). Ha megközelebb megyek a kiadóba jobban átnézem vagy megveszem magamnak :-) – és akkor beszámolok róla

Hétvége és egyebek

Először kezdem a hétvégével és egy fontos dologgal: Sanyi itt is nagyon boldog szülinapot kívánok! Remélem jól telt a napja! :-)

Hétvégén új szerzemény költözött a lakásba, egy hűtő, ami igazából nem új, hanem kicsit használt, így a szombatom ráment, hogy kipucoljam, beállítsam, kihúzzam, átszereljem a mélyhűtőajtót (egy segítő kéz megfordította a hűtőajtót, csak a mélyhűtő ajtaja maradt úgy :-) )…. de a végén kész lett (én is…. :-) ), rendben üzemel, tetszik. Viszont ez kisebb, mint a régi, így lehet kerül majd fölé néhány új polc…

Vasárnap pedig barátnőmmel és párjával töltöttem, ikeáztunk, főztünk, sütöttünk, jól bekajáltunk, beszélgettünk, hímeztünk (khmmm….nekem nem nagyon sikerült), kicsit aludtam is, képeket nézegettünk…megint jól sikerült.

Tegnap megjött az eBay-en megrendelt könyvem. Nagyon szuper! Már alig várom, hogy hozzákezdjek, de előtte még befejezem a mostanit: Frank McCourt Tanárember (ezt Patti ajánlotta és adta kölcsön). Olvastátok már?

Másik örömöm, hamarosan kapok kölcsön egy digitális fényképezőgépet, úgyhogy nemsokára képekkel is megörvezndeztetlek Titeket! :-)

2008. november 12., szerda

Varázsolló

Kezdő és haladó varrók jó kis ötleteket találhatnak a varázsolló oldalán. Nézzétek meg…

Fehér-Vár-Palota TT 40 km

Hétvégén egy új dologban próbáltam ki magam, a terep teljesítménytúrában, természetesen két keréken. :-)

Nagyon nagy élmény volt, de kezdem az elején… egy ismerős hívott már régebben, de akkor a bicajomra hivatkoztam, mondván nem igazán alkalmas erre a terepre… majd úgy adódott, hogy egy hat éve nem látott barát felajánlotta az egyik bicaját, így döntöttem, kipróbálom magam.

A táv: 40 km, ami nem igazán sok az aszfalttúráimhoz képest, viszont a terep teljesen más. Sokkal jobban megdolgoztatja az izmokat, kifárasztja az elmét is (az állandó odafigyeléssel). Szintemelkedés 800 m körül, szép kis emelkedőkkel :-)

Az útvonal: Székesfehérvár, Országalma – Savanyúvíz – Moha – Duzzogó – Iszkaszentgyörgy – Szenes-horog – Csór – Kis-rét – Meredélyfő – Baglyas – Inotai-víztározó – Várpalota

Mivel a túra főként gyalogosoknak lett meghirdetve, 8 ellenőrző pontot tettek a 40 km-es távba. Mindegyik ellenőrzőponton lelkes csapat fogadott minket mindenféle finomsággal (meleg tea, szörp, zsíroskenyér hagymával és paprikával, banán, csokiszelet) és jókedvvel. A résztvevők között mi hárman voltunk kétkeréken a kb. 70-100 gyalogos között. Az úton ez egyáltalán nem okozott problémát, mindenki készségesen előre engedett minket.

A terep: gyalogtúrák alatt sosem tűnt fel, hogy ennyi faág, tuskó, kő, szikla, göröngy van a túraútvonalakon :-) Szerintem direkt odatette előtte valaki:-) Sajnos 2-3 óra hosszat esett is az eső, így az erdei utakon található avar is kellőképpen csúszós lett, de megoldottuk! Ahol nekem nagyon veszélyesnek tűnt, ott inkább toltam, szerencsére nem sok helyen volt ilyen. Kicsit feszegettem a határaimat, jó volt! És egyszer sem estem, ami állítólag nagy dolog….hazafelé bevallották a fiúk, hogy nem volt olyan egyszerű a pálya, technikásnak mondanák.

Először is köszönet Csabinak a kölcsönbringáért, ami túltett minden elképzelésemen (nekem is kell egy ilyen!), köszönet Szabinak, hogy elhívott, lelkesített, továbbá köszönet a fáknak, az erdőnek, hogy nem bántottak :-) ))))

És most jöjjenek a fotók….




a csapat…




térképellenőrzés



gyönyörű és változatos volt a táj (terep)




igen, ez az “új” biciklim :-)



Csabi letekert….itt én már toltam (csúsztam) lefelé :-)
  1. eva
    on
    Ez elképesztő!
    GRATULÁLOK, ÜGYES VAGY!
    1. Sofie
      on
    :-)
  • 2008. november 11., kedd

    szép

    Áprily LajosSzeret az erdő

    Engem az erdő véd s szeret,
    utaimon erdők kisértek:
    bükkök, gyertyánok, égerek,
    tölgyek. Fenyők is. Égig értek.

    Most is, hogy visszagondolok
    hajdani erdeim sorára,
    a hegy felől gyönyörüen
    zúg bükkös erdőnk orgonája.

    S ha majd mélyebbre költözöm,
    érzéstelen rommá omoltan,
    egy hang közelről súgja még:
    Én is az erdő fája voltam.
    eva
    on
    Tényleg szép! Köszi!

    2008. november 10., hétfő

    Ősz megint

    Ercsu blogjában olvastam egy bejegyzést az őszről és annyira tetszett az idézet, gondoltam Veletek is megosztom Petőfi Sándor versének részletét:

    “Legyen ősz, de szép, szelíd, derült ősz,
    Sárga lombon fényes napsugár;
    Sárga lomb közt zengje végdalát egy
    A tavasztól elmaradt madár.”


    Annyira szép… szombaton sokat voltam a természetben, erdőben…. egy teljesítménytúrán, aminek majd külön bejegyzést számok, csak az hosszabb lélegzetű lesz.
    1. eva
      on
      Az utolsó két versszak RÓLATOK SZÓL?! :(
    2. Sofie
      on
      nem….

    2008. november 9., vasárnap

    PIF - ajándék

    Ancsától a héten meglepetéscsomagot hozott a postás! Megérkezett tőle a PIF ajándékom, nagyon nagy meglepi volt és úgy örülök mindegyik apróságnak! Köszönöm Ancsa!


    A könyvjelzőn, fonalrendezőn és egy cuki tűpárnán kívűl még kaptam felvarrható apróságokat, gombokat (sajnos fényképezőgép hiányában nem tudom megmutatni, köszönet Ancsának a fotóért :-) )
    Tündérke
    on
    Nagyon szépeket kaptál, majd két hét múlva jól megnézem nálad :-)
    Nézz be a blogomba :-)
    http://tunderke21.blogspot.com/2008/11/gyerekkori-emlk.html

    2008. november 4., kedd

    Boldogság 20.

    Talán minden eddiginél időszerűbb a könyv, bár olyan lassan haladok vele, hogy ha ezen múlik….na mindegy, de nem csak ezen múlik, főleg rajtam, magunkon. Ezek azt hiszem csak kiegészítések inkább….szóval hajrá! :-)

    A 20. tanács, vigyünk rendszert a házimunkába. A könyv azt tanácsolja, hogy a hosszú, monoton munkákat (mint a házimunka) érdemes részekre bontani. Pl. én listát írok nagyobb takarítás előtt, hogy mit szeretnék megcsinálni és ha végzek valamivel, kipipálom. Így megvannak a kis sikerélmények. Valami ilyesmire gondolhat a könyv is szerintem…

    2008. november 3., hétfő

    RR

    A hétvégén nekikezdtem Fitri kendőjének, amire egy szép szőlőfürtöt hímzek. Szerintem a héten már elkészülök vele és ha sikerül valahol fotót csináltatnom róla, akkor megmutatom.

    (Már régóta terveztem, hogy veszek egy kisebb digitális képet, azt hiszem most ez egyre sürgetőbbé válik.)

    A hétvégén szerettem volna megint elővenni a varrógépet, de máshogy alakult…. azért a reményt nem adtam fel. A héten alkotok :-)

    2008. november 1., szombat

    Gondolatok 2.

    “Több erőnk van, mint akaratunk; s gyakran csak mimagunk előtt való mentségül képzeljük azt, hogy valami lehetetlen.”