2009. április 16., csütörtök

Újra makett labor

Újra lehet kreatívkodni, újrahasznosítani a reklám molinókat. Szuper használati tárgyat készíthetsz megint a Makett Labor szervezésében! Gyere Te is!

Akit érdekel, a részletes leírás:

MakettLabor hétvégi alkotóműhelyek a kreatív újrahasznosítás jegyében
Április 18., Május 9., Június 6., szombatonként 10-16 óra között
Részvételi díj alkalmanként: 1.500.-Ft
IX. kerületi lakosoknak (lakcímkártya bemutatásával) ingyenes!
Cím: Makett Labor, 1093 Pipa utca 4. Fszt.
A Makett Labor alkotóműhely és közösségi tér, ahol látogatók/résztvevők körüljárhatják az újrahasznosítás és design témáit, a Medence Csoport kreatív munkatársainak segítségével mindennap használatos tárgyakat készíthetnek használt nyersanyagokból. A köztereken látható hatalmas reklám molinókat és építési hálókat harmadik éve feldolgozó műhelyünkben előre szabott táskaalkatrészekkel, változatos nyersanyagokkal várjuk a saját tárgyaikat elkészíteni vágyókat.

Ha van kedved, az alkotóműhelyben készíthetsz övtáskát, táskát, pénztárcát és egyéb ötleteidet is megvalósíthatod.

Szívesen látunk minden érdeklődőt! Csatlakozz te is!

A megvalósuló munkák elkészítéséhez a kreatív munkatársak mellett az alábbi alapanyagokat biztosítjuk a résztvevők munkájához:  újrahasznosított reklámponyvák, építési hálók, kötelek, hevederek, ringlik, speciális szerszámok a tárgyak gyártásához, fóliahegesztő, varrógép, kéziszerszámok.

A Medence Csoport évek óta foglakozik az újrahasznosítással, amely fontos kulturális, gazdasági és ökológiai kérdéssé vált napjainkban. Nemcsak a maguktól lebomlásra képtelen anyagok újrafelhasználásával foglalkozunk, hanem a művészeti életen belüli reciklálás kérdésével is.
A már megvalósult produktumok legfőbb jellemzője, hogy nem kizárólag „művészi” értékekkel bír, hanem a társadalom számára a hétköznapi szemléletmód-váltásra tett javaslatként is értelmezhető: felhívja a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére és a környezetünkkel szemben viselt felelősségünkre. Célunk, hogy a városokban látható óriás PVC hálók, ne a szemétbe kerüljenek, hanem megtaláljuk a lehetőséget az újrahasznosításhoz. Kezdeményezésünk nemzetközi szinten már jelen van a XXI. század tárgykultúrájában.

A hulladékkezelés akut problémája, az újrahasznosítási javaslatok korunk fontos kérdései. Fontosnak tartjuk a művészetnek azt a feladatát, hogy felhívja a figyelmet a kor problémáira, és irányt mutasson a lelkiismeretes, harmonikus együttélésre a természettel, környezetünkkel. A recycling nálunk nem divat kérdése; tanítani, szoktatni, arra kívánjuk rávezetni a lakosokat, hogy egészséges, kreatív szemlélettel álljon szembe a fogyasztói kultúra kihívásainak. 

 „Álmodj, alkoss, újíts!”.
„Az európai év célja, hogy előmozdítsa az alkotó és újító megközelítést az emberi tevékenység különböző területein, és hozzájáruljon ahhoz, hogy az Európai Unió felkészültebben nézzen szembe a globalizált világ kihívásaival.”

2009. április 15., szerda

Esztergom – Vác

Ha hétvége és jó idő, akkor túra bicajjal. Ez már szinte mindig így van.

Most Esztergomból indultunk egy kis tekerésre a Duna partján Vác irányába. Gyönyörű az a környék, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nagyrészt bicikliúton bejárható, néhány helyen kell a főútra kikanyarodni.

Néhány helyen a Duna magas vízállása miatt nem lehetett teljes mértékben a kerékpárutat használni, ott vagy átváltottunk vizibicikli üzemmódba vagy kerültünk egy picit. Így viszont kalandosabb volt. Esztergomtól Pilismarótig tekertünk, majd a Szobra menő kompra várva pihentünk és ebédeltünk egy jót.

Igen, ez ott a kerékpárút…. a Duna az ellenőrzése alá vonta, de azért így is kerekezhető volt :-)

 


A kompról (is) gyönyörű a Duna

Szob – Zebegény – Nagymaros – Kismaros – Vác, útközben szemben a Visegrádi vár. Gyönyörű vidék. Beszéljenek helyettem a képek.


 

 

 

 

 

 apró falvak, régi parasztházak, zöld hegyek, napsütés, madárdal, virágzó virágok, bokrok illata…


 

 

 

 

 

 

 kanyargó utak a Duna parton, eldugott házak kis völgyekben, csend, csak a kerék surlódása az aszfalton…
Ide biztos még többször visszamegyünk! Háztól házig 75 km volt.

És ha már biciklis téma, akkor most vasárnap Critical Mass, gyertek minél többen, tekerjünk együtt, előtte piknikezzünk a Tabánban!



tesóméktól kaptam ezt a fincsi olasz tésztát :-)

Szárnyaltam :-)

Sokminden összejött, amiről szeretnék írni… nagyon jól telt a hétvége. Terveim szerint a sasommal is haladtam, a fekete anyag miatt főként csak napközben tudtam bökögetni. Így állok jelenleg:


Más kreatívkodásra (varrás…stb) most nem volt alkalmam, viszont szeretnélek Titeket játékra invitálni. Gabellánál szuper kötőtűkészletet lehet nyerni (május 3.-ig), illetve Thearica-nál pedig giveaway játékot találhatsz.

Régi vágyam volt egy Panyi Zsuzsi ékszer, gyönyörű kreálmányai vannak üvegből (meskán megvásárolhatóak). Egy nemrégi akció keretében megleptem vele magamat :-) Ugye milyen szép? Igazi tavaszi színek….titkos vágyam még egy kék szett is. Aki szeretné megnézni élőben is, az most vasárnap (április 19.-én) az Erzsébet téren megteheti (wamp lesz)


És még egy kis húsvéti meglepetés, barátnőmtől kaptam ezt a jó kis nyuszis formát, jövőre használatba is veszem. Másik barátnőm egy édes tyúkos edényfogóval lepett meg (arról nincs még képem), azt már munkába is fogtam. Köszönöm itt is!


2009. április 10., péntek

Örömök, hétvége

Az utóbbi két napban két közeli barátomról tudtam meg, hogy megnősülnek az idén, megvolt a leánykérés :-) Nagyon örültem neki, hiszen mindkettőjüknél már várható volt. Előre is sok boldogságot Nekik!

A hétvégére mindenkinek jó pihenést, napos feltöltődést, jó könyvet, finom étkeket kívánok! Boldog nyuszit!


Ajándékba készült, már a tulajdonosánál várja az ünnepeket.
 
eva
on
…, és nagyon jól érzi magát :-) )

2009. április 9., csütörtök

PIF és kész :-)

Tegnap útjára indítottam az utolsó PIF-es ajándékomat is, így az egyik már az ajándékozottnál pihen (Tündérke), a másik egy kedves közvetítő, Nóri segítségével fog célba érni (Fitri) és a harmadikat a posta gondjaira bíztam (Manyesz, jelezz ha megkaptad épségben). Remélem mindhármatoknak sikerült vele örömet szereznem! Képet majd akkor mutatok, ha mindenki kézhez kapta :-)

Ha már az ajándékoknál tartunk, ha minden jól megy, akkor holnap célbaér Pocomanka blog szülinapi nyeremény ajándéka és Anitának varrt meglepetésem is. Tudom, hogy ezek már elég régen kész voltak, de a személyes találkozó megszervezése nehézkes volt, de szerintem így sokkal jobb lesz!

  1. fitri
    on
    Köszönöm szépen, hétvégén Nóritól megkaptam. nagyon találó ajándék. ;) Köszönöm, igazán nagyon tetszik, kapásból használatba is vettem :)
  2. Sofie
    on
    Örülök, hogy jól sikerült a meglepi!

Márai…

Tegnap este fejeztem be Márai a Gyertyák csonkig égnek című könyvét. Nagyon megfogott! Egy barátságról, két életről szól. Két idős emberről, akik hosszú idő után találkoznak, beszélgetnek a múltról, tetteikről, szerelemről, megcsalásról…. Azt hiszem, az utóbbi időben mélyen érinttett a barátság témaköre, talán ezért is érdekelt annyira ez a iromány. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki még nem olvasta.

Ma megyek el megvenni a Twilight – Alkonyat c. könyvet, már nagyon kíváncsi vagyok rá, főként Évi és Zsófi bejegyzéseinek a hatása ez :-)

Készülgetek a húsvétra, bár nem szeretném túlzásba vinni a sütést-főzést, hogy pihenni is legyen idő. A három napban lesz egy kis családozás, barátozás és túrázás is természetesen.

Amiről még nem írtam és szerettem volna, múlt héten Erikánál tartottunk egy kis csajos traccspartit, amiről természetesen a legkisebbek sem hiányoztak. :-) Köszi Erika a szervezést!


a legkisebbek is már milyen nagyok :-)
 
  1. eva
    on
    Köszi a nyári olvasmány-tippet!
    :) )
    Két növekvő, cuki gyermek! :-)
  2. Béki Zsófi
    on
    A Gyertyák csonkig égnek című Márai remekművet én is nemrég olvastam, és bennem is mély nyomokat hagyott. Ma kezdtem el a 3. Twilight könyvet… Szóval, készülj fel alaposan az ébren töltött éjszakákra! ;)
  3. Sofie
    on
    Zsófi, én is ettől félek, hogy nem tudok majd hova nyúlni a húsvéti pihi alatt, sas vagy könyv :-) De azért majd csak megoldom ezt a dilemmát :-)

2009. április 7., kedd

Örül a szívem…

Megjött a tavasz, megszaporodtak a bringások az utakon, talán a kampány hatására is. De olyan jó érzés!!! És hamarosan jön a CM is.

Sajnos nem tudok még haladást mutatni sas terén, mert a hétvégén vidéken voltam egy fergeteges lagziban. Finom étkek, hajnalig tánc…. emlékezetes volt nagyon!

Húsvétra a bicajtúra és a családozás mellé tervezek egy kis hímzést is! Akkor lesz mit mutatnom!

2009. április 1., szerda

Bringázz újra a munkába (is)

Tegnap már említettem, hogy nemsokára cm, de addig is lehet kerekezni, a jövő héten újra indul a Magyar Kerékpárosklub és a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szervezésében a Bringázz a munkába kampány. Természetesen a Vasparipa újra száguld! :-) (És képzeljétek, már másodszorra szerepelünk a Vasutas Magazinban)