2009. július 31., péntek

Börzsönyben gyalogosan

Tudom, tudom… eléggé elmaradtam a bejegyzésekkel. Rohan az idő, a nyár és a programok is….de nem is panaszkodásnak írtam :-)

Még július elején voltunk a Börzsönyben gyalogtúrázni. Áprilisban szervezett a párom cége egy túrát, aminek akkora volt a sikere, hogy most jött a folytatás…az akkori résztvevők mellé újak csapódtak, így már egy nagy busszal indultunk útnak kora reggel Nagybörzsönybe. Onnan kisvasúttal jutottunk el Nagyirtáspusztára. A kisvasutazást nemcsak a gyerekek élvezték… :-) Nagyirtáspusztáról indult a gyalogtúra Királyrétre. Lehet már nem emlékeztek, de július első hetében is nagy esők voltak, kicsit aggódtunk az elején, hogy ne legyen nagy dagozányás. Igazából ez a félelmünk alaptalannak bizonyult, viszont a páratartalom nagyon magas volt. Szinte úszni lehetett a levegőben :-) Többek között ennek is köszönhetően tele volt az erdő különféle gombákkal, amik szinte modellt álltak nekem, nem hagyhattam ki. Szeretnék párat nektek is bemutatni:

 


 



 



 

nemcsak a gombák, az erdő fái is kérték örökítsem meg őket

 



A piros jelzésen haladtunk és utunk közben a csapat egyik fele tett egy kis kitérőt a Nagy-Sas hegyre (609 m), ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a Dunakanyarra.


sajnos a párás levegő miatt nem volt akkora a látótávolság, mint tiszta időben, de a látvány így is megérte a kitérőt

 

Az út felénél frissítőt (igény szerint változott: sör, kávé, üdítő, tea, fagyi) vehettünk magunkhoz a kisinóci vendégházban, gondolom nem nehéz kitalálni, hogy én a felsorotak közül melyiket választottam :-)


 

A kis pihenő után következett a málnás… szó szerint, hisz a túristautat majdnem teljes egészében benőtte a málna és a csalán. Az úton most először nem örültem annak, hogy a rövidnadrág mellett döntöttem, viszont a reuma ellen is tettem….tele lettem csaláncsípéssel:-)



igen, ott a képen elvileg az előttem haladók is rajta vannak….

 

Utunk végén a királyréti Aranykapu vendéglőben pihentük ki a fáradalmakat és pótoltuk az energiaveszteséget :-) Szerencsére Béla is megérkezett a busszal, tudjátok, Béla, aki előtte autóversenyző volt…. merthogy nekünk csak autóversenyző lehet a buszsofőr… :-)

Ismét egy jólsikerült túrán vehettünk részt, szeptemberben lesz a folytatás… addig is búcsúzóul egy csoportkép:



és ráadásnak egy kép, ami bizonyítja, hogy egy ilyen túrán nagy barátságok is köttetnek :-)



 

2009. július 14., kedd

Nyár van…de ez a bejegyzés annál fontosabb

Gyorsan telik az idő, már lassan két hete nem jelentkeztem, pedig többször eszembe jutott, hogy írni kellene, mert sokminden történt….gyalogtúra a Börzsönyben, Gázló kerékpáros teljesítménytúra…. de most nem ezekről írnék….

Biztos sokan közületek rendszeres véradók, elsősorban tőlük kérnék segítséget, ha tervezik, hogy most a közeljövőben mennének megint vért adni, akkor szóljanak, egy rokonunk élete végét könnyítenék meg vele….

Sajnos mivel gyógyíthatatlan beteg, így nem adnak neki vért, csak ha közvetett véradás történik az ő nevére…. kérem, aki tud segíteni jelezze hozzászólásban, vagy e-mailben és elmondom a mikéntet….köszönöm!

  1. Csaba
    on
    Szia!
    Ez szomorú! :( Szoktam vért adni, de már allergia elleni gyógyszert szedek és úgy tudom ilyenkor már nem lehet, ugye? Iwiwre nem írtad?
  2. Sofie
    on
    Nem tudom pontosan, de tényleg van egy-két gyógyszer, ami kizárja a váradást.
    Nekem szerencsére lehetett, allergia gyógyszert nem szedek.
    Iwiw-re nem szerettem volna kitenni, ez annál személyesebb dolog.

2009. július 1., szerda

BikeFest

A hétvégi füredi pihenés nagyon jól sikerült. Míg párom a Balaton 50 teljesítménytúrán dagonyázott a sárban (előtte folyamatosan esett az eső, így volt mit összegyűjtenie az erdőnek), addig én a CM túra csapatával lógtam erre-arra a parton. Néztünk repülőgépbemutatót (eszméletlen volt!), végigjártuk a Bikefest sátrait, láttunk vízbeugrálós bemutatót, drukkoltunk Tibinek a Juventus rádiónak adott interjúnál és szórakoztattuk az MK sátorban levő önkénteseket. Azon kívül megnéztem újra Tihanyt és a levendulaültetvényt is :-) A szállásunk a Tamás hegyen volt, hihetetlen panorámával a Tihanyi félszigetre és a Balatonra (megérte minden este feltekerni). A hátizsák végessége miatt most nem tudtam vinni  a fényképezőgépet, így csak a telefonnal próbálkoztam, azért valamennyire visszaadja az élményt.


retró vakondos párnahuzat :-)



szépségemmel Tihanyban



repülőgép bemutató



a megunhatatlan :-)
 
  1. Béki Zsófi
    on
    Hiányolom az újabb bejegyzést. Remélem, minden rendben, csak ott nyár van. :) Puszi
  2. Sofie
    on
    Szia Zsófi! Szerencsére minden rendben, csak nyár van és sok a program :-) De ígérem, hamarosan születnek majd beszámolók! Köszi az érdeklődést, jól esett :-) puszi
  3. Csíz Tamás
    on
    A retrós vakondos párnahuzathoz nagyon szép gyerekkori emlékek fűznek, nem is tudtam, hogy lent van a telkünkön. Na ezt is innen kell megtudnom :-)
  4. Sofie
    on
    Bizony :-)