2010. május 28., péntek

tengerpart…

Tengerpart…de sajnos csak a hímzővásznon, illetve ott is a tengerpartot idéző világítótornyok. Az esküvő előtt nem igazán haladtam a hímzésekkel, de most elkészült Eszti RR kendője, amin JJ angol világítótornyok lesznek. Íme:


 


Hétvégén Macsinál lesz az RR parti, ott fogom továbbadni és remélem kapok is valami új hímeznivalót. Milyen gyorsan telik az idő, hisz nem is olyan rég indítottuk a 3. RR kört, erre már mindjárt vége is van, márcsak két kendő nem járt nálam.
 
Eszti
on
Köszönöm szépen, egyre szebb lesz. :-)

2010. május 21., péntek

Fotók

Tegnap kaptuk meg Dóritól a fotókat és nagyon-nagyon elégedettek vagyunk! Csodaszép képek születtek. Hétvégén készítünk majd egy kisebb válogatást és akkor küldöm az ígért linket (aki szeretne és még nem szólt, szóljon!) :-)



  1. eva
    on
    Jajj, de szépek vagytok :) ))
  2. Tündérke
    on
    Ez tényleg szép, várom a többit :-) ))
  3. Eszti
    on
    Nagyon tetszik, én is szeretném látni a többit is!!!
  4. moklin
    on
    Nagyon szép a berahangozó kép, kiváncsi vagyok a többire is. :o )
  5. Béki Zsófi
    on
    Tényleg gyönyörű, nagyon várom a többit! ;)
  6. Kiskalács
    on
    Én is kaphatok abból a linkből? :)
    Nagyon szépek vagytok! :D
  7. Györgyi
    on
    Én is kérem szépen a linket!
  8. Napcsi
    on
    T Dóritól kaptatok képeket, én meg tőletek! Meglepetést okoztatok, meghatódtam a kedvességeteken. Köszönöm! És azt is köszönöm, hogy látogatok a blogom:-)
  9. Sofie
    on
    Szívesen :-)

2010. május 17., hétfő

Csoda takaró :-)

Egy csoda szívecskés takaróval leptek meg minket a lányok nászajándékba! Gyönyörűséges! És plussz ajándékként Nóri, Györgyi és Nóri Petije képviselte is a lányokat a szertartáson. Köszönöm Nektek mégegyszer!

És íme az alkotás, mely Györgyi, Pergőke, Polly, Réka (Wilimama), Kapcsa, Macsi, Napcsi (Andi), Anitzsirk, Moklin, Esztipiros, Ditti, Tündérke, Bnorka, Kicsikató, Yola, Zsó, TZsuzsi, Ancsa és Tűzlili kezét dícséri. A varrás pedig, ami a takaró méretét (is) tekintve hatalmas munka volt, Macsi és Yola érdeme. Az alkotás mellé kaptunk még egy esküvői vendégkönyvet is, melyet Fitri hímzése díszít. Emlékezett rá, hogy nagyon tetszett az ő hasonló esküvői könyvük és ezért lepett meg vele. Nagyon nagyon tetszik!

Lányok, köszönjük szépen, szuperek vagytok! :-)


 



 
  1. KicsiKató
    on
    Mi mást is kívánhatnék, mint hogy egy boldog, nagy Sofie-család ugrándozzon a takarón vasárnap délelőttönként hosszú évtizedeken át!:)
  2. Sofie
    on
    Köszönjük szépen! :-)
  3. moklin
    on
    Az emlékkönyvet végül használtátok?
  4. Sofie
    on
    Mivel egy fényképes emlékkönyvvel készültünk, így ebbe a könyvecskébe esküvői fotók kerülnek majd :-)
    Csütörtökön megkapjuk a képeket, már nagyon várjuk!
  5. Kryx
    on
    Most olvastam, gratulálok nektek és sok boldogságot, sok bébit kívánok nektek! :)
  6. Sofie
    on
    Kryx, köszönjük! :-)

Aktív pihenés Szilvásváradon

Köszönjük szépen mindenkinek a gratulációt, a ránk gondolást, a sok ajándékot!!! Nagyon jól sikerült az esküvőnk. Jó volt látni a barátainkat és azt hiszem amit aznap kaptunk Tőletek sosem felejtjük el! (ha megkapjuk a fotókat egyet-kettőt itt is megmutatok majd)

A szombati nap és a vasárnap hajnal fáradalmait félig-meddig kipihenve, teljesen felvillanyozva az élményektől hétfőn 4 napra Szilvásváradra utaztunk. Ez volt a mi kis nászútunk, egy hosszabb kiruccanást augusztusra tervezünk…. vonattal, biciklikkel…. tónál, hegy lábánál, folyóparton…. de erről majd később… most jöjjenek a szilvásváradi élmények :-)

Kis hazánk telis tele van gyönyörű helyekkel, ezek közül egyik Szilvásvárad. A szállásunk az Ágnes Pihenőházban volt. A szezon elejének és a szerencsénknek köszönhetően mi voltunk egyedül a nagy házban. A házban otthonos kényelem és felszerelt konyha fogadott. A szálláshoz tartozott még szauna és teniszpálya is, az előbbit használtuk is. :-)


Hétfőn és kedden nagyon szép napos időnk volt, így a bicajokkal indultunk túrázni. Első nap csak ismerkedtünk a környékkel és feltekerünk a Szalajka völgybe a Fátyol vízesésig. Nagyon megnyugtató volt az elmúlt hét után a természetben, erdőben egy kicsit tekerni. Alkalmam nyílt másodszor is tesztelgetni az új bicajomat. Mit mondjak, egyre inkább összeszokunk! :-)

Kedden nagyobb túrára indultunk. Pár éve jártam már ugyanezen az útvonalon, csak akkor a másik irányból. Most Szilvásváradról indultunk, a Szalajka völgyön keresztül a Nagy tót érintve tekertünk. Itt volt első kisebb pihenőnk. Beszélgettünk egy picit a helyi erdésszel. Érdekes volt hallgatni, hogy milyen élményei vannak a 30-40 évvel ezelőtti Szilvásváradról. A Nagy tóban egyébként rengeteg kis hal van (vörös szárnyú keszeg és bodorka), de pisztráng inkább csak a neveldékben található. Ennek ellenére a környező pisztrángozó helyeken (éttermekben, talponállókban) nem a szilvásváradi pisztráng kapható, hanem szlovák hal. Így ezt most ki is hagytuk.


Nagy tó

 



rengeteg kishal

A sárga jelzésen tovább indulva a Szabadtéri Erdei Múzeum mellett vitt az utunk. Mivel ez nem kifejezetten kerékpáros túraút, így volt ahol tolni kellett a keskeny és meredek (sajnos nem lejtőről beszélek) útviszonyok miatt. Ahol pedig nem volt keskeny, ott egy kb 500 m-es szakaszon a sár miatt kellett tolni, így belekóstolhattam az igazi montizás ízébe :-)


Az utolsó felfelé vezető szakaszon már tekertünk egészen a Katonasírokig. Onnan pedig gurultunk a bélapátfalvai Lak völgyi tóig. Igazi gurulás volt, föld úton és erdészeti úton egyaránt. Kicsit belekóstoltam a sebességbe is, kezdünk összeszokni a géppel :-)


Lak völgyi tó, háttérben a Bélkő

A Lak völgyi tónál levő Szomjas Csuka Vendéglőben elfogyasztott frissítő után elkezdtük a hosszú, szerpentines utunkat felfelé a Bélkő tetején levő régi kőbánya felé. Néhány éve jártam erre gyalogosan és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy milyen jó lenne ide bicajjal jönni….persze akkor a lefelé vezető út ragadott meg…. kb 300 méteres szintről közel 6 km alatt emelkedtünk 800 méteres magasságba. Végig felfelé szerpentinen, hol aszfalt, hol murvás, hol pedig kőtörmelékes úton. Megérte!!! Gyönyörű fentről a kilátás és egy kisebb csatát nyerhetsz magaddal :-)


úton  felfelé (igen, azon a messzi úton is tekertünk)



majdnem fent :-)



látszik kicsiben a Cisztercita Apátság

 


sajnos a hegy tetején látszik a bányászat okozta pusztulás :-(

 

kilátás a peremről

Miután kibámészkodtuk magunkat, leereszkedtünk a hegy lábánál található Cisztercita Apátsághoz. A nap végén pedig Bélapátfalváról a legrövidebb úton tekertünk vissza Szilvásváradra a szálláshoz. Este egy jól megérdemelt szaunázással kényeztettük magunkat :-)


 

Szerdán már nagyon gyülekeztek az esőfelhők, így gyalog indultunk neki a Milleneumi Kilátóig. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, gyönyörű a kilátás a tetejéről… mindenki ezt mondja, sajnos mi nem tudtuk megcsodálnji, mivel félúton felfelé elkezdett szakadni az eső. Ettől függetlenül felverekedtük magunkat a hegy tetejére, de eléggé átáztunk és felhőbe is burkolózott a kilátó, így nem láttuk értelmét, hogy felmenjünk. A tanösvényen csúsztunk lefelé a sárban és mire beértünk Szilvásváradra kisütött a nap….ehhez többet nem fűznék :-) ))))

Mindent összevetve nagyon jó kis aktív pihenésünk volt, bár azt megállapíthatjuk, hogy Szilvásváradon és a környékén mér pár napot biztos el fogunk tölteni valamikor.
 
  1. eva
    on
    :) )
    Két fanatikus tekerő-túrázó egymásra talált! :-) )
    :) )
  2. Kiskalács
    on
    Köszi az élménybeszámolót.
    Nagyon szépek a fotóid, biztos élőben még sokkal gyönyörűbb volt minden! :)

2010. május 8., szombat

2010.05.08. 17 óra

Egymásra találtunk, boldogok vagyunk és most már jöhetnek a mézeshetek :-)


és egy kis zenei aláfestés a Dixie Cups-tól :-)

  1. KicsiKató
    on
    Isten éltessen benneteket hosszú évtizedeken keresztül boldogságban, egészségben, sok-sok gyerkőccel körülöttetek:))))
    Kató
  2. fitri
    on
    Nagyon sok boldogságot kívánunk!!!
  3. Eszti
    on
    Itt is nagyon-nagyon sok boldogságosságot Nektek!
  4. eva
    on
    Szeretettel kívánom Nektek, hogy a tegnap hangulatában teljen együtt töltött hosszú életetek!
    Jó az örömben osztozni :) ))
  5. Kiskalács
    on
    Kedves Zsófi!
    Szintén szeretnék még egyszer nagyon sok boldogságot kívánni Nektek!
    (Kitettem egy apró fotót magamnál. Kérlek szólj, ha zavar, azonnal leszedem!)
    Puszi puszi!
    Dóri
  6. Polly
    on
    Drága Sofie!
    Házasságkötésetek alkalmából sok boldogságot kívánok Nektek!
  7. Bnorka
    on
    Kedves Zsófi!
    Gratulálok és sok-sok boldogságoz kívánok Nektek!
  8. Béki Zsófi
    on
    Nagyon sok boldogságot kívánok nektek! :) )) Küldesz/töltesz fel valahova fényképeket?
    Puszi
  9. Andiee
    on
    Szia Zsófi!
    Kívánok nektek csodás házas éveket:-)
    Andi
  10. Sofie
    on
    Sziasztok! Köszönjük szépen a gratulációkat! Hamarosan, amint megkapjuk a fotóstól a képeket küldök majd privátban linket mindenkinek :-)
  11. pocomanka
    on
    Szia Sofie!
    Nagyon sok boldog, örömmel teli közös évet kivánok Nektek!!!
    Sok puszi
  12. Tündérke
    on
    Itt is nagyon sok boldogságot kívánok!!! :-) ))