2010. augusztus 27., péntek

Mégegy….

Csak úgy falom a könyveket az elmúlt időben, próbálom utolérni Tündérkét :-) )) Tudniillik ő ebben az évben már 70(!) könyvet elolvasott. Le a kalappal előtte! A legutóbbi olvasmányom egy igazi nyári, könnyed könyvecske. G. Szabó Judit Megérjük a pénzünket című írása, mely Anikót és a családja cseppet sem nyugodt életét meséli el a kislány naplóján keresztül. Egyébként is nagyon szeretem a naplókat, de ezen még hatalmasakat is lehet nevetni olvasás közben. Már belekezdtem a következő könyvbe, az egy kicsit komolyabb mű, de arról majd egy másik bejegyzésben. Hímzésügyileg is alkottam, de titkos projektet, így csak később tudom mutatni. És a jövő héten nekikezdek a útibeszámolónak! Jó hétvégét mindenkinek! :-)



2010. augusztus 25., szerda

Mindenféle

Mindenféle, de még mindig nem a nászút beszámoló, az egy hosszabb lélegzetű bejegyzés lesz, így előtte még megosztom veletek egy filmes élményemet és két örömhírt.

Múlt héten (közel másfél év után) moziban voltunk! Valahogy így alakult, hogy ennyi idő kimaradt, pedig szeretem a mozikat. A Micmacs (N)agyban megy  akavarás című filmet néztük meg, egy fergeteges francia alkotás, a saját francia stílusával, humorával. Nekünk nagyon tetszett. A rövid sztori: “Jean-Pierre Jeunet az Amelie csodálatos élete forgatókönyvíró-rendezőjének új vígjátékából olyan fontos kérdésekre kaphatjuk meg a választ, mint például:
- Vajon a fémhulladék ér többet vagy a taposóakna?
- Be lehet rúgni a palacsintaevéstől?
- Mi az élő ágyúgolyó világrekordja?
Valamint:
- Befér-e egy nő a hűtőszekrénybe?
A felsorolt és még számos roppant fontos és elgondolkodtató kérdésre Bazil és barátai keresik a válaszokat, miközben két fegyvergyártó vállalat ellen kidolgozott furmányos tervük végrehajtásán ügyködnek.
(A sok-sok meglepetést és remek poént tartogató filmben fontos elem még, hogy Bazilnak egy nagy kaliberű lövedék van a fejében egy véletlenül elejtett és elsült pisztoly miatt, de Ő még hezitál a műtéten, mert elég rizikós.)”


 

És az örömhírek: szombaton megszületett a kis Emma, tegnap pedig Éva nagymama lett, megszületett Boróka! Innen is gratulálok mindkét családnak és egészséget, sok felejthetetlen boldog pillanatot kívánok nekik!

2010. augusztus 22., vasárnap

Megérkeztünk

Néhány napja megérkeztünk a nyaralásból, még a hétfői munkakezdés előtt volt pár napunk itthon is pihenni. Nagyon nagyon jól éreztük magunkat, terveim szerint részletes beszámolót is készítek majd. Előtte viszont egy könyvajánló, amit még a nyaralás előtt olvastam el gyorsan. Marton Kati: A nép ellenségei című regény, mely egy család történetét meséli el az 1940-es évektől kezdve, betekintést kaphatunk, hogy milyen volt az élet Budapesten az ÁVO terrorja alatt és utána. Szóval nem egy könnyed nyári regény (újfent), de nagyon érdekfeszítő.


  1. Csaba
    on
    Szolidárisak vagyunk veled:) Holnaptól SAJNA már MI is “dolgozunk” :)
  2. Sofie
    on
    Köszi, de miattam igazán nem kellett volna :-)