2011. március 26., szombat

A Föld órája

Másfél óra múlva kialszanak a fények és újra 60 percre elsötétülnek a nagyvárosok fényei, többmillió háztartás. Csatlakozz te is!

2011. március 15., kedd

Lillafüred – itt a tavasz :-)

Az első igazi tavaszi hétvégét Lillafüreden töltöttük. Tőlünk szokatlan módon a bicajok most itthon maradtak, helyette a túrabakancsokat vittük. (Végre felavattam a karácsonyra kapott Meinl bakancsomat!) :-)

Lillafüreden a Tókert Panzióban foglaltam szobát, nagyon jó választásnak bizonyúlt, elégedettek voltunk!


A Hámori tó még be volt fagyva, így a csónakázás elmaradt :-)


Lillafüred másik nevezetessége a 20 méteres Szinva vízesés
Szombaton csak kisebb sétát tettünk és meglátogattuk a Herman Ottó emlékházat. Hihetetlen ember volt, milyen sokmindennel foglalkozott és bármihez nyúlt maradandót alkotott (Magyarország pókfaunája, madarak, halászat, néprajz, régészet – Szeleta barlang, politika).


Pelelak – Herman Ottó vendégház
Sétánk közben megismerkedtünk egy különleges virágot készítő lánnyal. Nyírfából különféle késekkel készülnek ezek a gyönyörűségek. Mi natúr fa virágot vettünk, de készülnek színesek is.



Vasárnap két gyalogtúrát jártunk végig. Az egyiket a virágkészítő lány ajánlotta, szerinte ötcsillagos panoráma út és igaza volt. Útvonal: Csanyik völgytől a piros jelzésen – Molnár szikla – Szinva tanösvény - Kék, Piros négyzet Szeleta barlang – Felsőhámor – Lillafüred.



még alszik a természet, pár rügy látszik, de 1-2 hét múlva minden zöld lesz majd

 kökörcsin

Távolban a lillafüredi Palotaszálló

közelebbről

Szeleta barlang – ősember lakhelyéül szolgált, világhírét a finoman megmunkált lándzsahegyek és őskori kőszerszámok alapozták meg

Vasárnap délután a Lillafüredi kisvasúttal utaztunk a garadnai végállomásra, ahonnan visszakirándultunk a szállásra. A kb 20 perces menetidő alatt elhaladtunk a Hámori tó partján, az Őskohó és a pisztráng nevelde mellett. A végállomástól egy ideig a kocsiutat követve haladtunk, majd a pisztrángteleppel szemben indult a Piros + jelzés, mely meredeken felvezetett a hegygerincre, onnan a Piros jelzésen folytattuk utunkat, majd a Zöld jelzést követve jutottunk vissza a Hámori tó partjára.



kisvasút

végig a gerincen
A két túra között a jól megérdemelt ebédünket a Tókert Panzió éttermében fogyasztottuk el. Menűt ettünk: erőleves, sült pisztráng friss zöldségekkel és hasábburgonyával, somlói galuska desszerttel.

A hétfői napra terveztük a Szent István Barlang meglátogatását. A szálláshoz kaptunk ingyen belépőt, így a sorbanállást is megspóroltuk. A barlang látogatható része nem olyan terjedelmes, mindösszesen 340 m (oda-vissza), viszont gyönyörű cseppkő képződményeket láthatunk.


fotózni természetesen vakú nélkül lehet csak
A Lillafüredi hétvégénk zárásaként végigmentünk mégegyszer a kisvasúttal (Lillafüred – Garadna – Lillafüred – Miskolc), hogy elbúcsúzzunk a tájtól.
 
Tündérke
on
Remek programok, lehet, hogy mi is kipróbáljuk valamikor :-)

A burok

Hihetetlenül izgalmas, letehetetlen olvasmány! Sajnos nagyon hamar a végére értem az 500 oldalnak. :-) Stephenie Meyer bebizonyította számomra, hogy nem csak a vámpíros sztorikhoz ért (ő írta a Twilight-ot). Tündérke, ha még nem olvstad, akkor mindenképpen ajánlom (sőt, szívesen kölcsön is adom – mindenkinek, aki szeretné elolvasni)….megnéztem gyorsan az olvasós blogodban és nem olvastad :-)


 

És a könyves bejegyzés végén egy kis off: Veronikának nagyon boldog születésnapot kívánok!!!!
 
Tündérke
on
Nagyon érdekel, köszi szépen előre is :-)
Esetleg elhozod, ha jössz a gyöngyökért?
Veronika nevében nagyon szépen köszönjük :-)

2011. március 14., hétfő

Kreatívkodtam is…

A sok olvasás mellett, azért jut egy kis idő a kreatívkodásra is. Kolléganőmnek készült szülinapjára ez a sárga zip-es tartó, tavaszváró színben :-) A kis elefánt pedig egy barátnőmet fogja boldogítani. Szóval, születnek az alkotások is…. :-)


 


KicsiKató
on
Mármint a kis nyuszi?:)))))

2011. március 11., péntek

Millenium Trilógia

Az utóbbi időben a hímzés mellett a könyvolvasással is sok időt töltöttem. Folytattam a Millenium Trilógiát, a másik két kötettel sem voltam másként, mint az elsővel, letehetetlen! :-) Ennek köszönhetően rövid időn belül elolvastam a második (A lány, aki a tűzzel játszik) és a harmadik részt (A kártyavár összedől).

   

Most pedig egy Stephenie Meyer könyvet olvasok….
 
  1. moklin
    on
    Nekem a 3. tetszett a legjobban. Neked?
    Én most az Idők végezetéiget olvasom.
  2. Sofie
    on
    Nekem is a harmadik tetszett a legjobban, talán a második volt a leglangyosabb. Én most A burok után egy Agatha Christie könyvbe kezdtem bele.

2011. március 10., csütörtök

Ájlávjú

Fergeteges előadáson voltam barátnőmmel néhány hete. A Centrál Színházban néztük meg az Ájlávjú c. musical revüt. Nem is tudom, hogy mikor nevettem ennyit! :-) A darab a férfi-nő kapcsolat örök témájával foglalkozik, nagyon ajánlom mindenkinek, felhőtlen kikapcsolódást biztosít! :-)