2012. január 31., kedd

Olvasmányok mostanság

Forrás: Sofie világa | 2012 január 31.
Audrey Niffenegger írónőtől mostanában két könyvet is elolvastam. Az első és talán híresebb, Az időutazó felesége, ami egy nagyon különös sztorit dolgoz fel. Lényegében a címben minden benne van. Sógornőm is olvasta és szerinte a vége nem illik a történethez, én is el tudtam volna másként is képzelni, de mindenki döntse el maga. A másik történet A Highgate temető ikrei. Ez a könyv már sokkal inkább tetszett, nem is nagyon árulnék el róla többet, csak hogy ajánlom!


A harmadik egy Robert Merle klasszikus a Védett férfiak, mit a szomszédunk ajánlására vettem kézbe. Nem bántam meg! Megtudhatjuk milyen lesz a világ, ha egy vírus kipusztítja a férfiakat és csak nagyon kevesen maradnak életben.


2012. január 30., hétfő

Lassú RR 4.

Forrás: Sofie világa | 2012 január 30.
Tegnap Tündérkénél volt a szokásos havi RR tali, ahol útjára indítottuk a 4. Lassú RR kört. Már egy hónapja megbeszéltük a lányokkal, így mindenki már a rá eső részt kihímezve hozta a talira a kendőjét. Ebben a körben kicsit megfogyatkozott a résztvevők száma, ki ilyen, ki olyan indokokkal maradt most ki, de ez egyáltalán nem szegte a kedvünk. Ez most egy szűkebb kör lesz, de a következőben már lehet csatlakoznak a kimaradók is. A jelenlegi résztvevők: Ancsa, Györgyi, Kriszti, Nóri, Zsuzsi, Tündérke és én, heten, mint a gonoszok :-) ))))  


Eredetileg egy baglyos terítőt (Zweigart 116. füzetből) szerettem volna készíteni, de átgondolva 7 emberre már túl nagy lett volna a minta. Ennek ellenére elkezdtem és én magam fogom kihímezni. Nagyon tetszik a minta, szuper lesz a terítő. Eddig itt tartok:




Miután a baglyos terítőt elvetettem egy másik régebbi tervemet vettem elő, egy virágos asztalközepet (Zweigart 160. füzet). A kendőn 10 virág lesz (5 különböző cserép kétszer), mindenki a kedvétől és idejétől függően 1 vagy 2 cserepet hímezhet majd.




Decemberben Nóriéknál volt a tali, ahol (igaz kicsit előre) megkaptam Nóri kendőjét. Így volt rá időm hímezni két pici cicát. Nagyon édes minta, haladós. A kontúr egy kicsit macerás, de nagyon látványos! 






A talin pedig Györgyi kendője került hozzám, amit majd hamarosan Zsuzsinak továbbítok.

  1. Napsugár
    on
    Hohó, köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem erre a baglyos mintára. A hivatkozott füzet már meg is van, tündériek a minták – előbb-utóbb itt alkotás lesz! :)
  2. Napsugár
    on
    Ja, a hímzéseid pedig csodaszépek, külön gratula a macsek kontúrozásához.
  3. Sofie
    on
    Köszönöm! Ugyanezt a mintát választottad a füzetből vagy valami mást?
  4. Napsugár
    on
    Egyelőre nem tudtam választani. :) Ezek a mókás baglyok tutik, de hogy a leveles, vagy a zöldkockás verzió…? Majd meglátjuk, de első lépésben terítőt kell szereznem. :)

2012. január 29., vasárnap

2011

Forrás: Sofie világa | 2012 január 29.
A tavalyi éves összefoglalóhoz hasonlóan készítettem egy 2011. évi képet az alkotásaimról.


            


És az alkotások mellett a másik régi/új szenvedélyem az olvasás, 2011. évben 30 könyvet olvastam el és számoltam be róla Nektek. Tudom, hogy ez pl. Tündérke olvasmányaihoz képest csekélység, de azért szerintem szép szám. :-) Remélem idén is velem maradnak azok, akik eddig olvastak, próbálok majd rendszeresen jelentkezni :-) (mert ugye megint el vagyok maradva pár bejegyzéssel, amit az elkövetkezendó napokban pótolni fogok)