2012. március 27., kedd

Közeleg a húsvét

Tegnap délután elővettem a varrógépet és kicsit készültem a húsvéti ünnepekre...később mutatom majd, mi készült. De addig is itt van ez az édes bárány inspirációnak és ITT megtaláljátok az elkészítési útmutatót is. hajrá! :-)

2012. március 26., hétfő

RR kendőm és Nimue

Pergőke jóvoltából egy újabb virággal gyarapodott a kendőm, köszönöm!

Igen, aki szorosan figyelemmel kíséri az RR csapatunkat, annak feltűnhet, hogy Pergőke ebben a körben nem indított RR kendőt, viszont azt mondta, hogy ahogy ideje és kedve engedi szívesen hímez a miénkre :-)

És hogy lássátok nem csak olvasok mostanság, mutatok egy kis tündért...még nincsen készen, de már alakul. Hogy mi lesz belőle, az egyenlőre még titok :-)

Nimue: Dust of fairy

2012. március 25., vasárnap

Kész: 2009-2010 és a Föld órája

Ma szépen haladtam a másolással, végeztem 2 évvel, márcsak a 2011. évet kell megcsinálnom. Megéri a nagy munkát, mert utána egyszerűen archiválhatom a blogot, a cimkék által könnyebb lesz a keresés benne és nem utolsó sorban minden egy helyen lesz :-) A fáradtság ellenére még élveztem is, hogy kicsit feleleveníthetem a kellemes emlékeket.

Újra itt a Föld órája kezdeményezés, 2010. március 31.-én 20:30 órától egy órára kapcsoljuk le a villanyt, üljünk ki az erkélyre, gyújtsunk gyertyát, beszélgessünk...vagy csatlakozzunk a meghirdetett programokra (pl. csillagnéző túrára mehetünk a Budai-hegyekbe), vagy egyszerűen csak sétáljunk/tekerjünk ki a dunapartra és onnan élvezzük a sötétbe boruló város látványát.

A 2011 óta az akció kiegészül egy másik felhívással is, melynek lényege, hogy tegyünk fogyasztás-csökkentési, környezetvédelmi fogadalmat az év többi napjára is.

2012. március 23., péntek

Meglepetés Nórinak

2012. március 20.-án megszületett Eszter, Nóri (Moklin) és Peti kislánya, akit már nagyon vártunk. (Itt is szívből gratulálok!!!) Neki készült egy közös ajándék, amiben huszonegyen vettünk részt. Dagi állatokat (Heritage) hímeztünk és a hímzésekből Krisztivel (Anitzsirk) varrtunk kész ajándékokat. Készült egy babatakaró, egy zsebes tároló és egy kis zsák. Ha Nóriék hazaérkeznek a kórházból, akkor már otthon fogja őket várni a meglepetés csomag. Nagyon élveztük az alkotást, varrást, bár a nap végére rendesen elfáradtunk (kettőnknek 9 órát vett igénybe a három ajándék elkészítése). De jó volt a társaság és a cél, így hamar elszaladt az idő, megint sokat tanultam a varrásról és jól éreztük magunkat :-)

ez a 19 minta szerepel az ajándékokon (ismerős lehet annak, aki
régóta olvas, mert ez volt az első RR kendőm témája is)

az én méhecském
Mivel a többieknek is meg szerettük volna mutatni az ajándékokat, így készültek a varrás közben  fázisfotók, ezekből egy kis montázs:

És a kész ajándékok:

A résztvevőknek köszönet, hisz mindenki időben elkészült a hímzéssel és (remélhetőleg) sikerül nagy örömet okozni az újdonsült szülőknek :-)
Résztvevők (ad hoc sorrendben): Polly, Iancsa, Sziga, Kapcsa, Györgyi, Fitri, Pergőke, Yola, Tündérke, Gyerkőcök, Judit.6,  MSMacska, Wilimama, Bnorka, Huligánlány, Esztipiros, xDóra, TZsuzsi, Tűzlili, Anitzsirk és én :-)

2012. március 22., csütörtök

II. Országos Tavaszi Lámpaszámlálás

Furcsán hangozhat a cím, de annál fontosabb cselekményre szólít fel. A cél, felhívni a kerékpárosok figyelmét a megfelelő kivilágításra. Ma este 19:00 és 19:20 között aki csak tud/kedve van kapcsolódjon be a számlálásba. A számlálás menetéről ITT olvashattok több infót.

A tavalyi felmérés eredményéről ITT olvashattok egy összefoglaló tanulmányt, érdekes.

2012. március 18., vasárnap

Sokadik kettő

 
Két könyvet olvastam az elmúlt időben, amiről még nem meséltem nektek. Mindkét írónőtől ez a sokadik regény és még egyik sem okozott csalódást.
Jodi Picoult megint egy nehéz témát dolgozott fel a Házirend című írásában. Jacob egy Asperger-szindrómás tinédzser, aki nehezen tudja értelmezni a szociális jelzéseket, idegennek érzi magá kortársai között és az is nehezére esik, hogy a másik ember szemébe nézzen. Viszont szenvedélyévé vált a bűntények felderítése, nem egyszer igazi helyszínekre is kimegy. Amikor Jacob segítője, egy fiatal gyógypedagógus lány brutális gyilkosság áldozatává válik, fordul a kocka, és most a rendőrség jár Jacob nyomában. Jodi Picoult kíméletlenül őszinte regényéből megtudjuk, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük azoknak a családoknak, akik autista gyermekeket nevelnek – és közben éles kritikát kapunk az amerikai igazságszolgáltatási rendszerről és a szenzációhajhász, megbélyegző kisvárosi társadalomról is. A Házirend azonban krimiként is megállja a helyét, hiszen az első oldaltól az utolsóig végig kísérti az olvasót a kérdés: bűnös-e Jacob Hunt?

A másik könyv egy régi klasszikustól, Agatha Christietől való: Nem zörög a haraszt c. A szokásos falusi környezet, kíváncsi emberek, de mégis mindig más a logika, egyszerűen nem lehet megunni ezeket a krimiket. :-)
Itt a tavasz és ezt a képet nem lehetett kihagyni (Budakeszin készült).

2012. március 14., szerda

TOP 100 - 2011

Lehet mazsolázni....2011. év TOP 100 ötlete varrás és más kreatívságokban. :-) 


2012. március 11., vasárnap

Két új családtag

Már régóta terveztük, hogy a hosszútávú túrákra, munkába járáshoz beszerzünk két túrakerékpárt. A héten ők kerültek hozzánk. :-)
Használtan vettük őket a Maxi-bikenál. Ajánlom őket annak, aki jó minőségű, karbantartott használt gépet szeretne venni reális áron. (A szépséges Moseremet is náluk vettük.) Kihasználva a tegnapi szép időt, kipróbáltuk a bringákat és kitekertünk a Kopaszi-gátra. Sajnos a kemény tél miatt már pár hónapja nem bicajozunk, a mostani kis mozgás nagyon-nagyon jól esett. Lehet hétfőtől már bringázunk is a munkába.
(A bringámon szinte semmit sem változtatunk, annyira jól össze van rakva, egyedül a stucnit és a fékkart cserélte le Szabi, egy másik meglévőre - a képen még a régi van.)
Tomi kedvéért a felszereltség:
1. KTM: alu váz, Shimano Deore LX fékek/ fékkarok, Shimano Deore LX és XT váltó, Richey kormány, stucni, szarv, nyeregcső, Mavic felni, Continental  köpeny
2. Cheyenne: alu váz, Shimano Deore fékek/ Avid fékkar, Shimano Deore LX és XT váltó, Shimano agydinamó, duplafalú szegecselt felni, Velo BioLogic zselés nyereg, Truvativ race kormány, Schwable köpeny 


2012. március 10., szombat

Gyümölcs a terítéken....vagy terítőn :-)

Elkészültem Tündérke kendőjével, amit a Lassú RR 4. keretein belül hímeztem. Nagyon fincsi gyümölcsök lesznek a terítőn. A minta is könnyű és mutatós, a terítő anyaga pedig szuper. Azt hiszem RICO kockás hímzővászon, nekem is be kell szereznem belőle! :-)
A következő RR talink Esztinél lesz, így ott adom tovább és már kíváncsian várom, hogy melyik kendő kerül hozzám.

2012. március 9., péntek

Kész: 2008. év

Sikerült pár nap alatt áttennem a régi blogból ide a 2008. év bejegyzésit, számszerint 206 db-ot. Hurrá! Jöhet 2009, 2010 és 2011 :-)

2012. március 8., csütörtök

Tali

A hétvégén Kriszti (Anitzsirk) látta vendégül a csapatot az otthonában. Bár kevesen voltunk, nagyon jól éreztük magunkat. A kendők gazdát cseréltek. Hozzám Tündérke kendője került Györgyitől....de nem a hétvégén, mivel Györgyi nem tudott eljönni, így mi a héten találkoztunk egy jó kis dumaparti keretében :-) Egy kis ízelítő a hímzésekből. (Hamarosan mutatom Tündérke kendőjén is a hímzésemet.)

2012. március 7., szerda

ctr C ctr V

Érdeklődtem az nlc oldalán, hogyan tudnám lementeni a régi blogom tartalmát, hisz nem szeretném, ha elveszne. Erre a fejlődő informatika világában annyi volt a válasz, hogy ctr-c, ctr-v. Magyarán jelöljem ki a bejegyzéseket és másoljam doc file-ba........elszámoltam 100-ig és megfogadtam a tanácsukat. Igaz elég melós, de így egy helyen tudhatom majd a bejegyzéseimet és akármikor egy gombnyomással archiválhatom is. Belefogtam...és eddig 132 db 2008-as bejegyzést másoltam már át. Újracimkézem őket, így könnyebb lesz a régebbi cuccokban a keresés. A cél a közel 470 bejegyzés áthozása. :-)

2012. március 4., vasárnap

Elő a varrógéppel




Sajnos a kis lakás egyik hátránya, hogy nem lehet kialakítani egy varrós/hímzős kreatív sarkot/szobát, ahol helyet kaphatnának az anyagok, mindenféle mütyürök (szalagok, gombok), könyvek (szabásminták) és a varrógép is. Így egy-egy ilyen megmozdulás előtt elő kell szedni mindent, az előkészülés és az elpakolás sokszor a varrásidő nagyrészével egyenlő. De nem panaszkodni szeretnék, hanem mutatni.... Zsuzsi kolléganőmnek készült szülinapjára ez a kis szatyor (kicsit nagyobb, mint A4-es), madárkás rátéttel. Sikerült örömet szeretni vele! :-)


Miyen véletlen, egy napon született két kolléganőm, így Zsuzsi mellett a szobatársamat is megleptem egy saját készítésű fülhallgató tartóval (mellé kapott még közös ajándékként egy memóriakártyát a telefonjába, csupa jó slágerrel feltöltve). A tartóka leírását a neten találtam, nagyon alapos, szemléletes, másnak is ajánlom.

2012. március 3., szombat

Levendula mezők

Mindig is tetszettek a Permin mini készletek, így amikor a kedvenc fül-orr-gégész professzoromnak szánt ajándékon törtem a fejem, (aki mellesleg imádja a növényeket, a kertészkedést) akkor hamar a Permin minták felé terelődött a figyelmem. A választásom a Lavender Fields and Woods mintára esett. A fotó sajnos nem adja vissza annyira a színeket, de majd ha kész a keretezése, akkor megpróbálkozom újra.
A hímzést 20-as fehér aidára (Tündérkének köszönöm az anyagot!) készítettem, egy szállal. A mérete 10,3 x 5,5 cm. Ilyen minit még sosem hímeztem, jó kis szemgyakorlat volt, de azt hiszem nem szokom rá :-)


Pár éve anyukámnak készült három kis permin, azokat 18-as aidára hímeztem. Mivel akkor még nem blogoltam, így megmutatom:

Sajnos nincsen jobb fotóm a képekról, pedig most "áttúrtam" az összes mappát. És ha már nézegettem, keresgéltem, akkor külön gyűjtöttem az összes (?) eddigi hímzésemet. Még gondolkodom, de lehet feltöltöm egy fotóalbumba és megosztom veletek is. Általában figyelek arra, hogy mindent megörökítsek, mielőtt az ajándékozotthoz kerül, így most sok szép emléket idéztek fel a fotók. :-)