2012. április 24., kedd

Szezonnyitó túra

Általában az áprilisban megrendezésre kerülő Demeter 50 az idénynyitó teljesítménytúránk, szerencsére a hétvégén is kegyes volt hozzánk az időjárás. Bár az időpont választás nem volt éppen a legmegfelelőbb (szombat munkanap, rohanós vasárnap), de semmiképp sem szerettük volna kihagyni, az immár hagyománnyá vált túránkat (Szabolcsnak ez volt a 6. teljesítése, nekem a 3.)
Jó társaság, napsütés (bár néha kicsit erős szél), sok homok, virágzó repce, vitorlázó gólyák, izzasztó emelkedők....tömören ez jellemezte a túrát.
hátam mögött a hullámvölgyek és a zivatar(felhők)

bárányfelhők és a csapat (Szabi a lencse másik oldalán)

én és a virágzó repce :-)
útvonal: Paks, Sportcsarnok - Györkönyi utca TSZ telep - Fehér tó - Forrás hegy - Vörösmalmi halastó - Gyapa - Diófás dülő - Szélescsapás - Gyűrűs völgy - Szélesdombi dűlő - Bölcskei laktanya - Gabonás völgy - Örsi hegyi forrás - Kömlődi TSZ - Présházak - Lusszónium - Paks, Sportcsarnok
48 km és 490 m szint 

2012. április 23., hétfő

Kultúra a múlt héten

Csütörtök este egy újabb felejthetetlen Zorán koncerten vettünk részt. Az ötlet már hónapokkal ezelőtt jött, amikor a tőlünk egy utcányira levő Csili Művelődési Központ előtt megláttam a plakátot. A tavaly ősszel megjelent új album (Koló, körtánc) bemutató koncertsorozatának egyik állomása volt.
Sok régi, nem olyan régi és pár új dalt is játszottak. Sajnos nem írhattam ajánlót a koncertről, mert édesanyámnak meglepetés előanyáknapi ajándék volt.
 Azon ritka alkalmak egyike volt pénteken, hogy Andi barátnőmmel moziba mentünk. Nemrég ünnepelt névnapja alkalmából hívtam meg, a filmválasztás közös volt. Olyan jól sikerült, hogy elhatároztuk, hogy az évi két mozinál egy kicsit gyakrabban kellene hódolni ennek az időtöltésnek. :-) Az éhezők viadalát néztük meg. Nem túlságosan fantasy, nem nagyon véres, de izgalmas. Olyannyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy a folytatásait elolvasom majd. (Suzanne Collins: Az éhezők viadala, a Futótűz és A kiválasztott)

2012. április 17., kedd

Levendula mező készen

Elkészült a permin mini levendula mező keretezése, amit már korábban mutattam.  Most egy új keretezőt próbáltam ki, mert a régebbi (akivel nagyon elégedett voltam, ajánlom mindenkinek) messze költözött és nem szerettem volna órákat utazni. Nagyon elégedett vagyok az új hellyel és amellett, hogy sokkal közelebb is van az ára is kedvező. Szóval átadásra kész az ajándék. :-)

2012. április 14., szombat

Törékeny

Bizony a sok könnyed olvasmány után kemény volt Jodi Picoult (számomra) legújabb könyve, a Törékeny. Az életünk sokán sokminden eltörik: pohár, váza, tányér, rosszabb esetben egyszer-kétszer a kezünk vagy a lábunk is... a könyv főszereplője egy csonttörékenységgel született kislány, akinek már az anyaméhben töréseket kellett elszenvednie. Az írónő újra kényes témát feszegetett....szabad-e megszületnie a fogyatékos gyermekeknek, hogy vélekedik erről a családjuk és mit tesz az emberekkel egy per.... talán a Nővérem huga című könyvéhez tudnám hasonlítani....izgalmas, megható, nem lehet letenni.

2012. április 9., hétfő

Nimue: Dust of fairy

Elkészültem Nimue tündérkéjével (Dust of fairy), nagyon élveztem a hímzést, a kontúrozást már kevésbé. A minta szerint olyan a kontúrozás, mintha rajzolnánk a tűvel/fonallal. Aki hímez, az ismeri ezt a típusú tervezést, a kivitelezés nehéz és odafigyelést ígényel, de a végeredmény kárpótol. Nagyon tetszik! Ajándékba készült, de az átadásig még van 1-2 hónap, így nézegethetem :-) Később mutatom majd a végleges formáját is (ha elkészült).
Készült: DMC fonallal, 28 countos fehér hímzővászonra

És akinek még nem kívántam: Boldog húsvétot kívánok!!!

2012. április 7., szombat

Don Quijote

Csütörtökön az Operában voltunk a Don Quijote balett előadását néztük meg, nagyon tetszett! Mint mindig, most is lenyűgözött a díszlet, a jelmezek, a zene és az emberi test mozgása.


2012. április 6., péntek

Katie Fforde háromszor

Igazi tengerparti, nyári, pihentetős, limonádé..... jól esett elolvasni, de aki komoly tartalomra vágyik, az szigorúan kerülje el Katie Fforde három regényét. :-)


2012. április 2., hétfő

RR tali

Eszti látott minket vendégül a szokásos RR talin. A kendők nagy része gazdát cserélt. Hozzám most nem került semmi, mert az ott levő kendőkre már mind hímeztem. A kendőkről és egyéb hímzésekről készítettem egy kollázst:
Jó volt beszélgetni a lányokkal, külön örültem, hogy Zsuzsiék is eljöttek a kis Nórival együtt. Cukik voltak a kicsik, főleg Bobó, amikor ölben hozta Nórinak a kölcsön játékokat :-)

2012. április 1., vasárnap

Húsvét előtt...

Már régóta tervezgettem ezt a projektet, az ötletet a Nórinál látott hasonló kis tartóka adta. Húsvét előtt aktuálissá vált és végre elővettem a varrógépet is. A másik apropó, hogy a hétvége egy részét Pécsett töltöttük az unokatesóméknál és az egyik kakas hozzájuk költözött mindenféle finomsággal megtöltve :-)
Az elkészítése nagyon egyszerű, csak át kell gondolni a folyamatot és a varrási sorrendet. Végre most én sem rontottam el semmit. :-)
És Pécsről hoztam Nektek egy "csokor" virágot is:
Ma pedig RR tali Esztiéknél, jövő héten jön majd a fényképes beszámoló! Most Tündérke kendőjét viszem vissza és kíváncsi vagyok mi kerül hozzám!