2012. november 30., péntek

Őszi kirándulás

Szabi cégénél hagyományosnak mondható őszi kirándulást már egyszer (beharangozott rossz idő miatt) elhalasztották, persze azon a hétvégén hét ágra sütött a nap. Két hete sem lehetett okunk panaszra, igazi téli kirándulóidő volt. Sapka, sál, kesztyű, bakancs....őszi színek, hulló falevelek (az a semmihez sem hasonlítható zizegő hang), mindenhol gombák, egy kis napsütés....igazán szép nap volt.
Az útvonal: Busszal Szendhely, Katalinpusztára, onnan gyalog tovább: Gyadnai-tanösvény, Függő-híd, Bik kút, Színló barlang, Naszály csúcs, Násznép barlang, Bányavölgy útvonalon kosd faluba. Onnan busszal a váci Trafalgar étterembe, amit szívből ajánlok mindenkinek. Régen ettünk ilyen finom ételeket étteremben. 
Gyadnai-tanösvény függő hídja 
 gombák mindenütt....haragosak, mérgesek és ártatlanok :-)
az ősz szinei

Mozi

Az utóbbi hetekben az éves átlagot meghaladó gyakorisággal voltunk moziban! A Corvinban rendezték meg az extrém sport filmfesztivált, melyen három filmet terveztünk megnézni. Terveztünk, mert igazából kettőt sikerült csak, mert a blue ray lejátszó tönkrement, mielőtt elindult volna a vetítés. Sebaj...viszont az a kettő hatalmas élmény volt!
A Huberhaum egy 40 perces 3D-s film, amely a sziklamászó Huber testvérekről szól. Gyönyörű tájakon, szinte függőleges sziklafalakon, nagyrészt félmezetelen hihetetlen izomzattal rendelkező férfiakat nézni....megérte :-)
A Where the trail ends című csodafilm pedig a felsőkategőriás freeride montisokról szól, akik világszerte keresik azokat a hegyeket, ahol még senki sem tekert le. Lélegzetelállító technika, helyszínek.... És mindezt egy Red Bull film keretében, ahol a filmezési technikáról és a képi minőségről is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.
Where the trail ends....
A filmből nagyon megtetszett egy idézet:
 "Az utazás nemcsak idegen országokra nyit új perspektívát, hanem saját otthonunkra is."

Más műfaj, de azért mozi és (számomra) kihagyhatatlan. :-) A szokásos szülinapi mozizás keretében megnéztük a Twilight Saga legújabb filmjét, a Hajnalhasadás 2.-t. Tetszett és sajnálom, hogy vége van, de majd valahogy feldolgozom :-)

És egy ajánló, Jimi Hendrix 70. szülinapjára emlékezve a Corvin moziban leadják az 1969-es Woodstocki koncertjének felújított változatát. Hamár élőben nem élvezhettem sosem, így mindenképpen kötelező! (2012.12.11. - már kaphatók a jegyek)

Szülinapi képeslap

Anyósom születésnapjára készült ez a virágos képeslap. A fotó nem igazán tükrözi az eredeti színeket, ennél sokkal élénkebbek voltak. Hozzávalók: papír, fekete filc, kétoldalú ragasztó, olló, cérna és gombok. Egyszerű és nagyszerű, anyósomnak is nagyon tetszett :-) 
(Ihletet a netről merítettem, de sajnos nem találom a linket.) 

2012. november 29., csütörtök

Pom, pom, pom

Itt is köszönöm mindenkinek a szülinapi köszöntést!!! Boldoggá tettétek a napomat, hogy ennyien gondoltatok rám. Fb-n kaptam ezt a képet és nagyon megtetszett, megosztom Veletek! :-)
:-)

Sötét ötven....

Adtam még egy esélyt az írónnak, az első kötet után (A szürke ötven árnyalata) elolvastam a következőt, A sötét ötven árnyalatát E.L. James-től. Ettől sem ájultam el, bár talán alakul valami történet. A trilógia harmadik kötetét decemberre ígérik. Nem mondom, hogy izgatottan várom, de biztos elolvasom, ha elém kerül. Nem szeretem a befejezetlen sztorikat :-)
Most viszont elkezdtem egy ismert sorozatot. Az első három kötetet több, mint 10 éve olvastam, majd valahogy kimaradt az életemből a folytatás. Már a második kötetnál tartok és -terveim szerint - meg sem állok majd a hetedikig. Igen, igen...biztos többen kitaláltátok már....Harry Potter a szerencsés :-)

2012. november 3., szombat

Recept

Mindig is szerettem a verseket... Arany János, József Attila, Ady Endre, Ápriliy Lajos a kedvenceim közül néhányan. Mostanában édesanyámmal közösen a rukkolán adunk-szerzünk könyveket... a legújabb szerzeményem egy Szép Ernő válogatás (Járok-kelek, megállok). Ebből az egyik új kedvencem a Recept című vers, tetszik...

                                                               Szép Ernő: Recept


                                                             Se meghalni, se nem élni
Lemondani, de remélni.

Ülni, föl-fölkelni, járni,
Várni, várni, várni.

Elaludni és álmodni,
Álmodozni, gondolkodni.

Vágyni, vágyni, elepedni,
Hagyni a szívet repedni.

Nézni, nézni, elámulni,
Csak bámulni és ámulni.

Örülni az égnek reggel,
Beszélni a gyermekekkel.

Heverészni és sétálni,
Fütyörészni és tréfálni.

Mindenkit mosollyal csalni,
Mulattatni vígasztalni.

Elfáradni és pihenni,
A könnyeket kiengedni.

A könnyeket könnyen venni,
A szenvedést elszenvedni.

Tenni venni, jönni menni,
Képzeletben messze lenni.

Túl gondolni a világon,
Túl az óperenciákon.


A kép nem saját, de remélem november végén tudok mutatni majd hasonlót sajátként is :-)