2012. december 31., hétfő

2012 / B.Ú.É.K!

A karácsonyi üdvözléssel kicsit elmaradtam, remélem mindenkinek csodásan teltek az ünnepek. Nekünk igen: volt benne egy kis itthoni idill, utazás a családhoz, beszélgetések, társasjátékozás, pihenés a Bakonyban. Gyorsan eltelt ez a 2012-es év, sokminden történt: kreatívkodtam, utaztunk, túráztunk és sokat olvastam. Az alkotásokról készítettem két kollázst. Köszönöm a hűséges olvasóknak, hogy itt voltatok és remélem jövőre is velem tartotok!!! :-) Boldog új évet mindenkinek!!!



2012. december 17., hétfő

Lassú RR 4.

Immár a 4. RR körünket fejeztük be, visszaért hozzám a kendőm. Végleges formáját még nem nyerte el. Asztalközépnek készült, így majd beszegem valamilyen színnel és alá kerül egy egyszínű terítő is. Valószínüleg már csak az ünnepek után. Reményeim szerint indul majd at 5. kör is, igaz kicsit megfogyatkozott létszámmal, de annál lelkesebben :-) Köszönöm lányok, Tündérke, Pergőke, Moklin, Györgyi, IAncsa, Anitzsirk, TZsuzsi!
A fénykép nem adja vissza a színeket, ennél sokkal élénkebbek, vidámabbak.

2012. december 16., vasárnap

Ákos

A héten tudtuk meglátogatni Krisztiéket. Ákos fiúknak készült ez a cipős babaköszöntő. Kriszti egyik kedvenc mintája, sikerült vele nagy örömet szerezni.

Jimi 70

A héten töltötte volna be 70. életévét Jimi Hendrix. Ez alkalomból a Corvin moziban levetítették a Woodstocki fesztiválon elhangzott koncert felújított változatát. Természetese ott volt a helyünk! :-) Van pár előadó, akiket sajnálom, hogy élőben már nem hallhatok (Jim Morrison, Freddy Mercury, John Lennon....) és ezek közé tartozik sokak által a világ legjobb gitárosának tartott Jimi Hendrix is.
Jimi Hendrix (1942-1969)
  

2012. december 9., vasárnap

Csatornák, tulipánok, Van Gogh, börze...

Egy régóta tervezett utazást sikerült megvalósítani november végén, meglátogattuk sógoromat Hollandiában (ott élnek már 4 éve). 5 napot töltöttünk Amsterdam, Eindhoven, Handel és az utrechi világbörze feltérképezésével. 
Korán reggel érkeztünk a Wizzair egyik járatával az eindhoveni repülőtérre. Onnan busszal jutottnuk el a főpályaudvarra, ahonnan egyenesen Amszterdamba utaztunk. Mivel Józsi nem tudott annyi szabadságot kivenni, így két nap egyedül fedeztük fel Amszterdam szépségeit. Első nap a pályaudvar csomagmegörzőjében hagytuk a bőröndünket és egy könnyű séta keretében bejártuk a belvárost. Hihetetlen szerencsénkre hétágra sütött a nap! Rögtön megtettszett a város hangulata: örült módjára közlekedő kerékpárosok, kis utcák, csatornák, keskeny magas házak, nagy ablakok, lakóhajók, sokszínű lakosság, nyüzsgő emberek és mindez az őszi színek kavalkádjában. Mivel mi is tudtuk, hogy Amszterdamra két nap kevés, így nem zsúfoltuk tele programokkal ezt az időt, hanem megpróbáltuk kicsit magunkba szívni a hely hangulatát és pár kihagyhatatlan helyet megnézni. Sétáltunk a virágpiacon, meglátogattuk Anna Frank emlékházat (kihagyhatatlan!), láttunk magára hagyott/felújított/túlcicomázott/extrán felszerelt bringákat. A második nap pedig megismerkedtünk Hollandia igazi arcával, a borús és esős városnézéssel. De ez sem szegte kedvünket (talán még jobban értékeltük azt a csodás első napot :-) ). Esős napra tökéletes volt a Van Gogh múzeum, a fedett és fűtött (másfél órás) sétahajókázás a csatornákon. Szerencsénkre mire végeztünk újra elállt az eső, így még egy utolsót sétálhattunk a belvárosban (természetesen a Bulldog Cafe-t (Pakson is van egy) és a vöröslámpás negyedet is útba ejtve).
A harmadik nap (már Józsival kiegészülve) ellátogattunk az utrecht-i világbörzére (az utazás időpontjának kiválasztásánál ez is szerepet játszott). Szabi már régóta foglalkozik LP-k (lemezek) gyűjtésével és ez az utóbbi időben még inkább hangúlyos lett, így innen jött az ötlet, hogy nézzük meg a börzét is. Egy hatalmas vásárcsarnokban, öt óriási teremben gyűltek össze a kereskedők, talán egyszerűbb lenne felsorolni, hogy mit nem lehetett kapni :-) Ez Európa egyik legnagyobb régiség vására. Mindent lehetett kapni, amit boltban már nem nagyon. A teljesség igénye nélkül: bélyeg, érme, régi kelmék, ruhák, anyagok, gombok, csipkék, babák, játékok, bútorok, kiegészítők, szobrok, porcelánok, üvegárúk, órák, bontatlan dohányok, képregények, plakátok...és természetesen CD-ket, lemezeket, kazettákat. Szabi vásárolt pár lemezt, mi inkább csak a szemünket legeltettük....egész napos program volt és így sem értünk a végére, két teremre már nem jutott idő.
A negyedik nap pihenéssel, főzéssel és beszélgetéssel telt. Az ötödik és egyben utolsó napunkon Józsi megmutatta Eindhovent, a híres vizimalmot (amit Van Gogh is megörökített) és Hollandia jelképét is, egy szélmalmot. Összességében nagyon tetszett Hollandia, biztosan visszatérünk még tavasszal is, mert a virágmezőt is látni szeretnénk :-)
a három jelkép
ritka pillanat, a napos csatorna

Vincent Van Gogh
művészet az utcán: kerékpár alkatrészekból készített állat szobrok (1.kerekekből lepke 2. vázból szarvas 3. láncból és lakatból kígyó 4. sárvédőkből és ülésből polip)
ha megpihenne a túrista... egy social sofa :-)
sosem lehet elég duda egy kerékpáron, szép gyűjtemény :-)

börze :-)
a börze egy kicsiny szelete...
eindhoveni kuglik, emeletes bringás mélygarázs