2013. január 23., szerda

Égő

Biztos sokan vagytok úgy, mint én. Gyűjtögettek mindenfélét, ami egyszer majd jó lesz valamire (és általában tényleg jó szokott lenni). Beleszerettek tecnikákba, (esetleg) megveszitek az alapkellékeket, aztán lehet egy gyenge próbálkozáson kívül nem lesz semmi belőle.... vagy nagy szerelem lesz és ezenmtúl gyakran nyúltok majd hozzá! Pár éve vettem egy pirográfot és most jött el az idő, hogy kipróbáljam. Van egy tervem (ajándékötlet) és ehhez szeretném majd használni, de előtte ki szerettem volna próbálni, valami minin. Ez alakult belőle. Nagyon tetszik és látom, hogy még csak alakulgat...lesz ez még jobb is :-)
a próbaalkotás páromnak készült, aki bagolymániás :-)

2013. január 22., kedd

Repülő

Karácsony előtt érkezett hozzám egy megkeresés, a kozmetikusom szeretné meglepni az egyik barátnőjének a kisfiát. A facebook-on látta a képeimet és onnan jött az ötlete. Annyit kért, hogy valami repülős legyen.... Gondolkodtam hímzésen is, de végül ez a kispárna született Máténak. Ez is az egyik első...még nem varrtam ilyen párnát. Tudom, hogy nem tökéletes, de nekem nagyon tetszik és remélem a megajándékozottnak is örömet szerez majd.
35x35 cm a mérete, a repülő mintára a neten akadtam rá, sajnos már nem tudom merre
ez volt az első próbálkozásom nagyobb rátétvarrásos mintával...és szerintem nem az utolsó... :-)

2013. január 21., hétfő

Doors

Jimi Hendrix után lehetőségünk nyílt élvezni a Doors egyetlen teljesen hosszában felvett felújított 1968-as koncertjét a Corvin moziban. Aki most sajnálja, hogy lemaradt, ne tegye....január 25.-én vetítik az Urániában is! Nagyon nagy élmény! Még a budapesti Queen koncerte fáj a fogam, de sajnos lekéstem az vetítésről. :-( Nyiltva tartom a szemem, hátha adják még máskor is! (Ha látjátok, szóljatok!)

"Jim Morrison és legendás zenekara, a The Doors egyetlen teljes hosszában rögzített koncertje, az 1968-as Live at the Hollywood Bowl digitálisan felújított HD változata lesz műsoron az Urániában. A billentyűs Ray Manzarek szerint a gondos utómunkának köszönetően a végeredmény kivételes zenei élményt ad: „Olyannak hallod, mintha valóban a Bowl színpadán lennél, együtt a zenekar tagjaival.” A Doors menedzsere, egyben a film producere szerint: „A Doors koncertjei sámánisztikus utazások voltak a rock and roll pszichedelikus színpadán. A zene, költészet és dráma zabolátlan zenei virtuozitással örvénylett bennük. A Doors kifejezőerejének csúcsán, a világ egyik legjobb előadóhelyén rögzített, később újrakevert és digitalizált anyag cseppet sem poros, sőt! Századszorra hallgatva még mindig magával ragad!” A zenekar a klasszikus dalok – Light my fire, The end – mellett olyan ritkán hallott számokkal villanyozta fel a közönséget, mint pl. a Hello I Love You, The WASP , vagy a Spanish Caravan."

2013. január 20., vasárnap

Momentán, egy jó este...

Régebben az Urban-Eve honlapján olvastam Róluk és akkor elhatároztam, hogy én is elmegyek egy alőadásukra. Most jött el a megfelelő alkalom, egy kolléganőmet leptük meg névnapjára és csatlakoztunk hozzá a Momentán társulat Rögvest című inprovizációs estjére. Régen nevettem ennyire felhőtlenül és sokat! Biztos, hogy még máskor is megyek, mindenkinek csak ajánlani tudom!

2013. január 6., vasárnap

Naptár tok

Ritka pillanatok egyike, amikor magamnak varrok....és pont ez a 2013. év első alkotása is egyben :-) Már tavaly is szemeztem egy Róth Anikó féle naptárral....idénre megleptem magam. Nem volt egyszerű a sok szépség közül kiválasztani, de megtörtént :-) Decemberben vettem a karácsonyi vásárban, az év utolsó pár hetében csak simogattam, kitöltöttem, szeretgettem, de amikor arra került a sor, hogy betegyem a táskámba, akkor eldöntöttem, hogy készítek neki valamilyen védőtokot, hogy megóvjam a fizikai behatásoktól (pl. kulcs). Íme, elkészült:
Az anyag összeállítás és a motívum ismerős lehet egy korábban ajándékba készített kis szatyromról. A tok hátoldalán kialakítottam egy kis zsebet, amibe pár apróság befér (pl. névjegykártya). A méretezést úgy készítettem, hogy a napló mellé beférjen az egyik kedvenc parker töltőtollam, amit az egyik kollégámtól "örököltem".

Szeretem a makrót...

Sok képet készítek makróval, szeretem ezt a perspektívát, főleg a természetben. No, ezt a képet még nem a szabadban készítettem, hanem otthon, de remélem pár hónap és kint is ilyesmiket láthatunk már :-)

Reggel

ezért a látványért már megérte felkelni :-)

2013. január 5., szombat

Újévi tekergés a Budai-hegyekben

Az év első napját egy kis Budai hegyekben töltött túrával kezdtük, Szabi beszámolóját ajánlom nektek :-)

"A szilveszteri mulatság nem tartott hajnalig, időben ébredve, egy jó kávé, néhány szendvics elkészítése után kiautóztunk Budakeszire.
Odaúton a hegyek fogságába kerülő ködből, néha-néha előbukkanó erdő látványa is már fotózásra késztette az embert, nem beszélve a hófehér, dérlepte szőlőskertekről, ahogyan a reggeli nap sugaraiban fürdött, reménykedve, hogy idén is jó termést ád majd.
Kossuth utcán elindulva a P+ jelzésen, hamar elértük az erdőt, elszakadva a város zajától, hallgatva az erdő apró muzsikusait, sétáltunk fel a Virág-völgyön. Néhány száz méter után vettünk egy balost és a PS jelzésen hamar elértük a P jelzésű turistautat, ami hangulatosan kanyarogva visz fel a János-hegyre (527m). Keresztezve a gyermekvasutat, ami éppen elrobog előttünk, hamar eltűnve az egyre nagyobbodó ködben, hatalmas fenyőfa az állomás mellett, olyan érzés fog el, mintha egy terepasztal kelt volna életre, mi pedig mesefigurák szerepét töltjük be.
Ahogy emelkedik a szint, úgy változik egyre fehérebbé minden és jó pár fokot hűl a hőmérséklet, de a kocsonyáktól felkapott kilóim nem hagynak kihűlni. :-) 
Elérve a hegytetőt, tartunk egy pici pihenőt, harapunk pár falatot, örömmel látva, hogy nem vagyunk egyedül. Hol egy idős spori futja szokásos újévi maratonját, hol apró társaság botorkál, egy magányos fiatalember elmélyűlve sétál le a hegyről, agyában biztos elemezve az újévi fogadalmak realitását, csuszkapár türelmetlenkedik a verebek csipegetése láttán. Almacsutkám a madáretetőben landol, amiben jócskán raktak már magokat, nem rossz látvány az erdő sűrűjében, hogy van aki gondol, apró szárnyas barátainkra is.
A libegővel szemközti KO jelzésen haladunk tovább, illetve csúszkálunk, mert a hó megfagyott az úton, mint egy kilógó hajfürt a sapka alól.:-) 
Lassan ereszkedünk le a Hármas-kút-tető oldalában és elérjük a S+ jelzést, ami a Csacsi-rétre visz minket. Innen az igen hangulatos S jelet követve ereszkedünk tovább a Kő-hegy oldalában lévő, mély árok mellett. Méterről-méterre tűnik el a szép fehérség, ahogyan lefelé haladunk, egy fiatal, nagy fakopács ijedve reppen fel lépteinktől.
Az út hamarosan beletorkollik a Virág-völgyi P+ -ba, ami már ismerős, hiszen innen indult újévi "tisztító" túránk, s itt ér véget.
Szintben, távolságban sem hasonlít a megszokott túrákhoz, de arra bőven elég volt ez a cirka 6 kilóméter, hogy a friss levegőn átszellemüljön az ember és mint a közmondás tartja: " amit az év első napján cselekszel, azt teszed egész évben"
Az idei közös túrákhoz ajánlom kedvcsinálónak Mindannyiótoknak! Szabi"

2013. január 3., csütörtök

Karácsonyi ajándékok 2.

Karácsonyra készült ezekkel a színponpás virágokkal egy terítő anyósomnak (köszönet a mintáért Wilimamának!!!):

(a terítőn összesen 8 különböző virág van, a kollázsban az egyik duplán szerepel a szimmetria miatt :-) ) 

már asztalon :-)

Páromnak varrtam egy méretes oldaltáskát, amiben mostmár kényelmesen tudja ide-oda hordani az LP lemezeket. Ez az első ilyen nagy munkám, nagyon sok előkészületet igényelt és kb 6 óra varrást. Hiába, aki még nem gyakorlott, annak mindent 2x át kell gondolni és még utána sem biztos, hogy olyan, mint amit elképzeltem :-) Sokat tanultam belőle. Az anyaga fekete mikrokord, a bélés és a zseb pamutvászon. A mintát a polómániában nyomták rá és utána varrtam meg a zsebet. A megajándékozott kapott még egy fekete pólót is ugyanezzel a mintával, így lett teljes a szett :-) Sikerült mindkét ajándékkal nagy örömet szerezni.

2013. január 2., szerda

Karácsonyi ajándékok

A két ünnep között TZsuzsi látott minket vendégül, ott adtuk át a karácsonyi ajándékokat is (igaz idén csak kis köörben húztunk, de így iy nagy izgalommal, szeretettel készültem rá). Idén Nórit (Moklin) húztam, engem pedig Kriszti (Anitzsirk) lepett meg egy csomaggal. És a csomagok tartalma:

Kriszti egy JJ mintás edényalátéttel lepett meg :-) Nagyon örültem neki itt is köszönöm!
Nórinak pedig egy Margareth Sherry kutyusos bannert készítettem. Nagyon élveztem a varrást is, mert már másod ízben próbálhattam ki az új vágólapomat :-)

2013. január 1., kedd

Bakonybél

A két ünnep között Bakonybélben töltöttünk pár napot, anyósomat leptük meg a szülinapjára ezzel az úttal (sógoromékkal együtt). A szállást (Aranyhegy vendégház) már jó előre lefoglaltuk, kíváncsian vártuk, hogy milyen lesz. Nagyon elégedettek voltunk vele, hangulatos, fával fűthető gerendaház az erdő szélén. Pihenősre terveztük azt a pár napot, de így is belefért egy kis séta a környéken, meglátogattuk a Pannon Csillagdát (ahol egy látványos filmvetítésen is részt vettünk), társasoztunk...meséljenek helyettem a képek.

természet színei

Pannon Csillagdában :-)