2013. február 18., hétfő

Ellentétek...

Két teljesen ellentétes könyvet hoztam ma nektek és mind a kettő a maga műfajában nagyon tetszett.
Az első egy keményebb műfaj: Battle Royale - Van rosszabb az iskolánál. Ha pár szóban kellene jellemeznem a könyvet: megdöbbentő, izgalmas, véres és meglepő.
Megdöbbentő maga a sztori. A regény alaptörténete és gondolatmenete igen csak hasonlit A legyek ura cimű könyvhöz. Ám a 15 – 16 éves fiatalok itt nem egy baleset következtében kerülnek egy elhagyatott szigetre, hanem szándékosan szállitják őket a ,,játék” szinhelyeként szolgáló helyre. A gimnazista osztály tanulóinak szembesülniük kell a kegyetlen játékszabályokkal: a cél, hogy a ,,játék” kezdetén kézhez kapott fegyverrel (amely esetenként balta, gépfegyver, de akár kanál is lehet) lemészárolják egymást, mig végül csak egy fiatal marad életben). Takami Kósun nagy fantáziával alkotta meg a könyvet, ami izgalmas és néhol túlságosan is véres (szerencsére a diákok gondolatait, érzéseit is szemlélteti, ezért nem csak egy silány thriller). A befejezés pedig meglepő! (Ettől függetlenül nem ajánlom mindenkinek.)
Az alaptörténet hasonlít a tavaly moziban is vetített és könyven is olvasható  Éhezők viadalára, de sokkal durvább. Ha elolvassa az ember, sokáig a hatása alatt van.
A másik könyv, ami sikeresen elterelte a gondolataimat egy könnyedebb, romantikus regény "habparódia": Parti Nagy Lajos A test angyala. Nem is a történet, hanem inkább a szófordulatok, a humoros megközelítés a szórakoztató.
 

2013. február 17., vasárnap

Lassú RR. 5 indulás :-)

Bizony, már az örödik kört fogjuk indítani a jövő héten, már négy közös hímzésünk készült az elmúlt években. A csapat most kicsit megfogyatkozott (különféle okok miatt: babázás, van akinél a hímzés helyett inkább a horgolás és a kötés kapott nagyobb szerepet), de a maradóknak annál nagyobb a lelkesedése. No és az, hogy valaki most nem hímez, az nem azt jelenti, hogy a havi talikra ne jönne szívesen, illetve ne látnánk őket szívesen. :-)
A témám pedig már egy régóta kinézett minta: Lizzie Kate egyik újabb alkotása (a harmadik körben is tőle választottam mintát) a Green Flip. Készen így néz majd ki:
Azon túl, hogy a mondanivalójával teljesen egyetértek, még a minta tervezése is teljesen magával ragadott. Az első rám eső résszel ma végeztem, nagyon szerettem hímezni! 32 countos hímzővásznat választottam hozzá, a végeredmény nagyon kis finom lesz. Jövő hétvégén Tündérke lát minket vendégül, akkor bocsátjuk útjára a kendőket, addig még lehet a felirattal tovább haladok.

2013. február 16., szombat

Életem szerelme

Ha egy könnyed, romantikus, humoros és szórakoztató filmre vágysz, akkor neked találták ki az Életem szerelme című francia vígjátékot. Egy céges valentin napi mozizás keretében adódott a lehetőség, amit nem hagytam ki. Nem a "valentinommal" (mivel ő olyantájt angolozott), hanem egy barátnőmmel mosolyogtuk végig azt a röpke másfél órát.
A port.hu kritikájából idézve: "A fodrász frizurája kócos. A cipész cipője lyukas. A kőműves háza düledezik. A pap vizet prédikál, ám bort iszik. Rablóból lesz a jó pandúr. Vajon, egy szerelemben feltűnően balszerencsés házassági tanácsadó révbe érhet-e valamikor?" Ennél többet nem árulok el :-)

2013. február 10., vasárnap

Potter és én

Még tavaly kezdtem el és idén fejeztem be...kiolvastam a hét Harry Potter kötetet egymás után. Nagyon tetszett! Még ifjúkoromban az első 4 részig jutottam, most bepótoltam. És nemcsak a könyvekre voltam kíváncsi, egy-egy könyv után megnéztem a belőle készült filmet is. Látványos, de sokminden kimarad, ami a sztorihoz mégiscsak hozzátartozik. Tehát újra győzött az az állítás, hogy a könyvek sokkalta jobbak, mint a belőlük készült filmek. :-)
Év végén nem volt időm összeszámolni, de most megtettem 2012-ben összesen 47 db könyvet olvastam el. Számomra is hihetetlen, de mióta megvan az e-könyv olvasóm állandóan folyamatban van valami olvasmány :-)

Szabi

Barátnőm kisfia, Szabolcs a múlt héten megszületett, nekik készült ajándéknak ez a képeslap. A technika a szokásos, újításként beruháztam egy 2,5 inches kekszlyukasztóra. Terveim szerint még bővítem az eszköztáram körlyukasztóval is, de pont ez a méret elfogyott a boltban.
ihletet a lap elkészítéséhez a pinterest.com-on szereztem, érdemes körbenézni