2013. március 31., vasárnap

Tartóka

Szeretek kord anyaggal dolgozni. Amikor az ajándékokhoz kerestem anyagot, nem tudtam ott hagyni a boltban ezt a szép zöld kordot. Ebből készítettem másik kolléganőmnek (ugyancsak a szülinapjára) egy hmzett madaras tartókát, ami ezentúl a telefontöltők otthonául szolgál. A kis madarat Cinderberry Stitches egyik képének részlete ihlette.

Madárka

Próbálom a számomra kedves blogokat folyamatosan nyomon követni, az egyik ilyen Niki blogja a Kreatívan Minden Nap. Szeretem a képeit, a kreatív ötleteket vagy az inspiráló lakberendezési fotókat. És amit most a legjobban szeretek, az az, hogy nyertem az egyik játékán egy általa készített madárkás kitűzőt. :-) Már alig várom, hogy a tavaszi kabátomon velem jöhessen :-)
Köszönöm Niki! :-)

2013. március 30., szombat

Füzetborító

Egy a sógornőmnél látott füzetborító ihlette ezt a varrományomat. A kolléganőmnek készült a szülinapjára és remélem hamarosan a születendő kisbabájáról fog bele írni. A hímzés mintáját még régebben mentettem le Cinderberry Stitches oldaláról és most jött el az idő, hogy kihímezzem. (Azért még van mit gyakorolnom, de idővel talán már szebbek lesznek az öltéseim :-) ) A füzeteket két színes gumi tartja a borítóban a gerincénél átvezetve. Készítettem hozzá egy saját gombot (ugye milyen jó, hogy mindenféle praktikus dolgot beszereztem már :-) ) pöttyös anyaggal bevonva. A borító belsejébe két zsebet is varrtam az apróságoknak.
Zsuzsi ajándéka

Betűk...

Az elhúzódó tél kedvezően hat az olvasási kedvemre és időmre (sajnos még nem lehet tekerni a munkahelyre, így a bkv-n is olvasni szoktam), de azért drukkolok a tavasznak, mint olyan sokan mások is. 
Egy régi kedvenc sorozat 11. kötetét olvashattam el Tündérke jóvoltából (papíralapon). A Fekete Tőr Testvériség Újjászületett szerető című kötete nem okozott meglepetést: olvasmányos és pörgős könyv, tetszett.
Mostanában váltogatni szoktam az egymás után olvasott könyvek típusait, hogy még nagyobb legyen a változatosság. A sokak által ajánlott Trónok harca (George R.R. Martin) regényciklus első kötetét a Tűz és jég dala című könyvet is olvastam. Izgalmas, szövevényes történetű, néhol nekem sok volt a leírás (és néha elvesztem a sok nemesi család sűrűjében), de ettől függetlenül szeretném elolvasni a többi 4 kötetet is (és talán párhuzamosan megnézni a tv sorozatot is - azt is ajánlották).

Ennek ellenére egy kis szünetet tartottam és elolvastam egy kollégám által ajánlott krimit (pontosabban két könyvet, folyamatban van a harmadik). John Sandford regényfolyamában Lucas Davenport nyomozó játsza a főszerepet, sajátos stílusában oldja meg a bűnügyeket. A sorozat első két darabja: Soha ne ölj és az Indián vér.
                                                        

2013. március 17., vasárnap

Veronika

Itt is nagyon boldog szülinapot Veronikának!
Egy 4 éves kis tündérkének készült ez a szülinapi lap, papír, gombok, ragasztó és filc, valamint egy kis inspiráció felhasználásával. Annának, Veronika testvérének is készült tavaly egy lap, akkor anyukája megkérte a barátait, hogy lepjék meg Annát szülinapja alkalmából egy-egy lappal, hiszen mindig kíváncsian lesi a postást. Most pedig a testvérkéje szülinapja érkezett el :-) Nagyon tetszett Detti ötlete, mert gyermekkoromban én is nagyon örültem egy-egy lapnak (még most is) :-)

2013. március 13., szerda

Zsófi

Bizony, a két rakoncátlan fiú után megszületett Zsófi, Erika és Laci nagy-nagy örömére. Neki készült ez a rózsaszín, csajos képeslap.

2013. március 12., kedd

Szülinaposok

És még mindig nincs vége a képeslapoknak :-) Két kolléganőm egy napon született, nekik készült ez a két hasonló alapból induló, de mégis különböző madárkás képeslap. Az ajándékaikat később mutatom majd meg.

2013. március 11., hétfő

Marci

Zsófihoz és Mátéhoz is megérkezett a kis Marci, Emma testvérkéje. Egy kis gyönyörűség, neki készült a következő lap. A csipeszek miatt nem mertem a postára bízni a kézbesítést, így én vittem el nekik a képeslapot. 
Az elmúlt hetekben megleptem magam pár új mintalyukasztóval, így már új formákat is kipróbálhatok majd.

2013. március 10., vasárnap

Orsi

Az utóbbi időben megint nagyon elmaradtam a bejegyzésekkel, ennek főleg a rengeteg tennivaló, program az oka. Az elmúlt hetekben megnéztük moziban a Hobbit című filmet 3D-ben. Élmény volt, bár én egy kicsit többet vártam tőle. Hatásban nálam elmaradt a Gyűrűk ura trilógiától.
És hogy kicsoda Orsi?! Egy pici lány, aki a kollégámékhoz érkezett Bálint nap előtt egy nappal, neki készült ez a képeslap.
Az elmúlt két héten több képeslap is készült (lsd. majd későbbi bejegyzések), próbálok mindig egy kicsit újítani, hogy ne legyen két egyforma.