2013. december 31., kedd

BÚÉK!!!!

Minden kedves olvasómnak és idetévedőnek nagyon boldog, kreatív alkotásokban, utazásban, nevetésben és szabadidőben gazdag új esztendőt kívánok! Remélem jövőre is találkozunk! :-)
 
                                                                            forrás
 

2013. december 28., szombat

Előzetes...

Egy kis előzetes, hogy már most új projektek vannak előkészületben, így valószínűleg 2014. év sem marad alkotások nélkül. Sok-sok tervem van, de majd meglátjuk, hogy mit tudok megvalósítani belőlük. Januárban azért jelentkezem egy 2013. évi összefoglalóval is, ahogy szoktam.

igen, bagoly a téma és hogy ebből mi készül azt még nem árulom el :-)

2013. december 27., péntek

Kotyvasztottam...

Mindig is érdekelt az ökoháztartás, az elfogyasztott és elhasznált termékekből a káros anyagok kihagyasával készített termékek...így novemberben TZsuzsival részt vettem a Messzelátó Egyesület szappankészítő tanfolyamán. Otthon eddig nem mertünk belefogni, főként a lugról hallottak miatt, de most már  bátran állunk neki a következő adag szappanok elkészítésének. A tanfolyamon az úgynevezett hideg eljárást tanulhattuk meg, ami igazából egyáltalán nem hideg, hiszem a lúg és a folyadék elegyítése exoterm folyamat, azaz hőképződéssel jár. Zsuzsival két különféle alapot (kamiallateát és kókusztejet) választottunk, hogy a végén eloszthassuk és többféle szappant próbálhassunk ki. Készült kókusztejes kakaós-mentás és levendulás, valamint kamillás mákos-fahéjas, kávés és teafás szappan. Alakját tekintve pedig tömbös és muffin formákat csináltunk. Természetesen ezekből a szappanokból is került a karácsonyi ajándékok közé, ezért nem mutathattam korábban :-)

2013. december 26., csütörtök

Zsolti és a kismalac :-)

Keresztfiam testvérének, Zsoltinak nagyon megtettszett a Szabinak készült filc felirat, így készítettem neki egyet karácsonyra. Nemrég az ebay-en rendeltem 40 féle színű (gyönyörű, mint a szívárvány) hobby filcet, abból készültek Zsolti betűi. Kicsit vékonyabb anyag, mint amit a töltexben lehet kapni, ezért a kitömésnél nehezebb volt vele dolgozni, de szerintem szép lett. Remélem Zsoltinak is tetszik majd. Arra gondoltam, ha szeretné, akkor varrok neki figurákat is, mint Szabinak a kutyus és a lovacska.


És hogy hogy jön Zsotihoz a kismalac? Ez a cuki kismalac kitűző sógornőmnek, Évinek készült karácsonyi ajándékba. És hogy miért kismalac? Ez majd jövőre kiderül :-)

2013. december 25., szerda

Atelie szív Erikának

Idén megint volt karácsonyi húzás az xszemes csapatban. Éveken keresztül mindig volt, pár éve készítettem is egy bejegyzést, amiben összegyűjtöttem az adott és kapott ajándékokat (kicsit gyengélkedik a gépem, ezért nem is tudom megkeresni, meg pár formázás sem működik, így egy kicsit suták a bejegyzések, de legalább vannak!). És idén megint részt vehettem ebben a jó mókában, amit mindig áthat az előtte levő készülődés izgalma, a nyomozás, hogy a húzottamnak a lehető legszebb és legtestreszabottabb ajándékot tudjam elkészíteni. Idén sem volt másképp. :-) Benke Erikát (Ercsut) húztam, akinek egy Atelie szív készült. Számomra izgalmas és újy kihívás volt, hisz előtte még sosem készítettem spiderweb rose-t és a szív összeállítása sem ment rutinszerűen. De elégedett vagyok az eredménnyel és remélem Erikának is sikerül örömet szerezni vele. (Időzített bejegyzést készítettem, ezért karácsony után publikálom, de amikor írtam, akkor még Erika csak a csomag kibontására várt :-)).


Good Marriage

Ígértem, hogy bepótolom a kreatív alkotásaimról is az elmaradt beszámolókat. Októberben bátyám megnősült, neki és Belle-nek készült Lizzy Kate Good Marriage nevű mintája alapján a következő kép. A keretet majd tesómék választják ki hozzá (most érkeztek haza külföldről, így valószínűleg majd januárban tudok keretet mutatni). Mint ahogy a keresztelőre készített ajándékot ezt is nagyon szerettem hímezni, bejön nekem Lizzy Kate . Nemcsak a mondandója, hanem a kivitelezés is. A színeket én válogattam össze, nem az eredtiek, de így sokkal jobban tetszenek :-)

2013. december 24., kedd

Karácsony

Minden kedves blogolvasómnak nagyon boldog, meghitt és családi körben eltöltött karácsonyi ünnepeket kívánok!

Karácsonyi kívánságom, álmom,
Fenyők dísze szeretetből álljon.
Boldogság angyalszárnyon szálljon,
Szeretet a szívekre találjon.

Arcokon a mosoly fénye éljen,
Lelkekben szeretet lángja égjen.
Örömünnep, Kisded küldetése,
S szívekbe szeretet ültetése.

2013. december 23., hétfő

Csatornák és a fókák megmentőjének földjén

November közepén Hollandiában jártunk, meglátogattuk sógoromékat. Lehet emlékeztek rá, hogy tavaly is ilyentájt mentünk. Joggal kérdezhetnétek, hogy miért nem tavasszal, amikor a tulipánföldek sokkal inpozánsabb látványt nyújtanak, mint a fagyos, esős és ködös holland november. Egyszerű a válasz, ilyenkor rendezik meg a legnagyobb Lemezbörzét Utrechtben, ahol már tavaly is jártunk és a fiúk idén sem tudták kihagyni. :-) De jövőre már megnézzük a tulipánokat is!
Egy napot töltöttük megint Amszterdamban, sétálgattunk, felfedeztünk pár részt, ahova tavaly nem jutottunk el. Gyönyörű napos, de hideg időnk volt. Idén Szabi egyik barátja is csatlakozott hozzánk, így hárman róttuk a szűk, csatornás utcákat, hihetetlen hangulata van még mindig ennek a városnak!


Amíg a fiúk a lemezeket válogatták mi (Évi, Tracy és én) kirándultunk. Északon jártunk a tengerparton található Pieternburen-ben, ahol meglátogattunk egy fókamenhelyet. Ide gyűjtik össze a beteg felnőtt vagy magára hagyott kis fókákat. Meggyógyítják, felerősítik őket, majd szabadon engedik. A profin megépített látogatóközpontban egy üvegfalon keresztül figyelemmek kísérhettük a fókák ápolását, etetését. Nagyon jó volt látni, hogy milyen szeretettel és szakértelemmel végzik az önkéntesek (!, bizony, Hollandiában nagyon elterjedt az önkéntes munka) a feladatukat. Megdöbbentő volt a telep kertjében felhalmozott halászháló kupac, amit egy év alatt szedtek ki a tengerből. Ezek a hálók a fókák egyik legnagyobb ellenségei, szegény állatok belegabalyodnak és sokszor a halálukat is okozzák.





Végül mi is alámerültünk a tenger habjaiba :-) Nagyon tetszett a kezdeményezés és a kivitelezés is. Jó kis nap volt a zord idő ellenére.
Jól éreztük magunkat a pár napos kintlét alatt, sokat beszélgettünk és tényleg együtt voltunk. Kint ünnepeltem a születésnapomat is, este még tüzijátékot is kaptam :-)
Évinek és Tracynek gratulálok, december elején saját otthonba költöztek a bérelt lakás után, így úgy néz ki "pár" évig biztos maradnak még :-)

2013. december 19., csütörtök

Ölelés

A facebookon terjedő sok játék közül végre vannak értelmesek is :-) "Játék azoknak, akik szeretik a verseket.  Ha lájkoljátok ezt a verset, akkor ajánlok egy költőt, akinek a versét Neked kell feltöltened. Nem baj, ha nem ismered a költőt, keress rá az interneten, és azt a művét tedd fel, amelyik a legjobban tetszik. Írd mellé a szabályokat is, hadd terjedjen a játék." Boros Anditól (Napcsitól) kaptam Tóth Árpádot, tőle választottam ezt a verset.
 
TÓTH ÁRPÁD: SZERETNÉK ÁTÖLELNI...

Szeretnék átölelni ma egy embert,
Ki olyan árva s vágyak özvegye,
Mint jómagam, s kit a tavasz sziven vert,
S kondor haján kopog az ősz jege,
Kinek ha volt is pirosbetűs napja,
Tintát hozzá véréből szűrt a Sors,
Vén bánatok fia és újak apja,
Csöndes tűnődés lankadt léptü papja,
Örülni lassú, és csüggedni gyors;
Kit nemessé emelt a föld porából
Sok ritka szenvedés, de nem kevély
Kitűnni a törpék sekély sorából,
És címere egy hervadt falevél,
Ha kővel dobták, szívét dobta vissza,
Ha szívvel dobták, halkan énekelt...
 
                                                                                               forrás pinterest

2013. december 18., szerda

Zene füleimnek

Az utóbbi időben voltam pár koncerten amit érdemes megemlteni, az élőzenének mindig is egy különös varázsa van.
Talán már ajánlottam itt nektek ezt a fiatal bandát, akiknek üdítő elmenni egy-egy koncertjére. A régi nagyokat (Rolling Stones, Doors....) idéző dallamvilág, mégis frissességgel töltve....ők az Ivan and the Parazol. Legutóbb az A38-on hallhattuk őket.
 

December elején voltunk Colorstar koncerten is a Gödörben, inkább csak a megörökítés miatt írok róluk, nekem annyira nem jöttek be. Egy idő után eléggé egysikú a zenéjük, igazából a barátok miatt mentünk el :-)
Colorstar
 
A következő együttes viszont nagyon tetszett...most ünnepelték a 30 éves fennállásukat, először jártak Budapesten, a Depeche Mode és a U2 dallamvilágával rokon... a Camouflage a Dürer kertben lépett fel. Nagy élmény volt! (Ha nem ismered őket, akkor két szám, amit érdemes meghallgatni: Love is a shield, Great commandment.) Érdemes az előzenekarukat is megemlíteni, a lányokból álló banda a Black nail cabaret játszott előttük (hasonló világ).
 
Camouflage
 
És aki mindent vitt....a felújtott Zeneakadémiában hallgattuk meg Snétberger Ferenc szólóestjét. Remélem őt mindenki ismeri, aki még nem, annak kötelező! A kedvenceim: Song to the East, Childhood.
Snétberger Ferenc 

Elmaradás

Hú, megint kihagytam pár hetet...lassan itt a karácsony, az év vége. Ígérem, hogy még idén bepótolom az elmaradt bejegyzéseket :-) Jártunk Hollandiában, koncerteken (sok zenei élménnyel lettem gazdagabb), felfedeztem új sorozatokat, készültek kreatív ajándékok is (nagyrészt még olyan, amit nem mutathatok, de ha lesz időm a héten, akkor elkészítem az előre ütemezett bejegyzéseket és karácsony után láthatóak lesznek :-)
Nálunk már kitört a karácsonyi láz, készülődünk, várjuk haza tesómékat, végre megismerhetem Belle-t. Várjuk a pihenős, beszélgetős találkozókat, a két hét szabadságot!
                                                                                                 Kép forrása