2014. március 18., kedd

Veronika 5. :-)

Tündérke kislánya, Veronika a hétvégén volt 5 éves. Készítettem neki egy meglepetés képeslapot, mert tudom, hogy örül, ha hoz neki is valamit a postás. :-)

Az egyik bárányt nem tudtam visszafogni, túl éhes volt :-)

2014. március 17., hétfő

Fejvadászok

Folytatva a skandináv krimik sorozatot, Jo Nesbotól olvastam el a Fejvadászok című könyvét. Nagyon tetszett, de nem szeretnék semmit elárulni előre a könyv történéséből. Izgalmas és fordulatos, csak ajánlani tudom.
"Roger Brown igazán a szerencse fiának tűnik: ő Norvégia legsikeresebb fejvadásza, gyönyörű feleségével egy pompás házban élnek. Ám a luxus életmódot Roger műkincstolvajként igyekszik bebiztosítani, s mellékállásában igen ügyesnek bizonyul. Amikor felesége galériájában megismerkedik valakivel - aki egyrészt tökéletes jelölt az egyik általa kínált magas állásra, másrészt a művészettörténet egyik legkeresettebb képének a tulajdonosa - Roger úgy érzi, élete nagy lehetősége köszöntött rá. Készülni kezd eddigi legmerészebb betörésére. Ám a vadászból csakhamar vad lesz, üldözöttje egy rémálomba illő ellenfélnek."


2014. március 16., vasárnap

Kis-kőfej TT

A múlt hétvégi csodás tavaszi időben megint hivogatott a természet, most a Budai hegyekbe látogattunk el, hogy részt vegyünk a Kis-kőfej nevű 11 km-es teljesítménytúrán.
Elsősorban a közelsége miatt választottuk ezt a tőúrát, így nem kellett vonatozni, órákat utazni. Ez másoknak is vonzó volt, hisz ilyen tömeggel, hosszú sorral még nem találkoztunk egyetlen TT-n sem. De nem is baj, inkább itt álljanak sorba az emberek. Az erdőben már nem volt olyan nagy a tömeg, elszórodtak a túrázók. Szépjuhásznétól indultunk a következő útvonalon: Szépjuhászné - Kis-kőfej - Virág-völgy - Makkormária - Normafa - Disznófő - Tündér-hegy - Szépjuhászné. A táv 11 km 511 m szinttel, pont kényelmes, 2,5 fél óra alatt sétáltuk le pár kisebb megállóval, mint például a Normafánál a réteses, amit nem lehetett kihagyni :-) A természet még csak most éledezett, érdekes volt összehasonlítani az egy héttel ezelőtti Balaton-felvidékkel, ahol sokkal inkább virítottak a hóvirágok, zöldelni kezdett a fű. A Budai hegyekben még csak az elkövetkezendő napokban indul be. Nagyon jól esett a túra, szerintem megyünk még az elkövetkezendő hetekben is.





Mert tetszik...

Bárcsak kavics lehetnék, egyszerű,
tenger-csiszolta-vájta ősi mű,
olyan, akit a sodró Eredet
boldog, lázas örvénye felvetett,
s aki nem hagy magán hasadni rést,
némán is őrzi a megrendülést.”
(Keszei István)
kép forrása

2014. március 6., csütörtök

Művészetek völgye - gyalogtúra

A hétvégén gyönyörű napos tavaszi időben részt  vettem a Művészetek völgye teljesítménytúrán. A 10 km-es távot választottuk, mert egy barátunk családjához csatlakoztam, ahol egy 3,5 éves kislány és a nagymamája is teljesített. Az idő csodálatos, a táj éledező, a társaság szórakoztató volt.
A túra Puláról, a buszmegállóból indult, itt hagytuk a kocsit is. Puláról felsétáltunk a Kinizsi forrásig, onnan egy kis pihenő után folytattuk az utunkat Som-hegyre, majd az ellenőrző ponton Vigántpetendben pihentünk meg. Itt a szervezők mindenféle földi finomsággal (nutellás kenyér, zsíros kenyér, lekváros kenyér és meleg tea, friss víz) vártak minket. Innen egy utolsó lendületet vége felmásztunk Király-kőre. Megérte, mind a kilátás, mind a bazaltsziklák impozáns látványt nyújtottak.
Király-kőn ért véget a túra, emléklappal és kitűzővel gazdagabban sétáltunk le Kapolcsra, ahonnan busszal jutottunk vissza Pulára, a kocsinkhoz. (Azt más csak zárójelben említem meg, hogy a volán buszoknak nem erőssége a menetrend tartása, csupán egy órát késett a kiírt időhöz képest... :-) )
 




 

2014. március 5., szerda

Good Marriage keretezve

Testvéremék kiválasztották a nászajándékba keszült hímzéshez a keretet, elkészült és már a végleges helyén dísze a lakásnak. A fekete-barna keret és a zöld paszpartu tökéletes hozzá.

2014. március 4., kedd

Papucs szülinapra

Két egyszerű képeslapot készítettem legutóbb, mind a kettőt szülinapra. A strandpapucsnál végre kipróbálhattam a lyukasztómat is. A bátyámnak készült, így visszafogott világoskék papírt és sötétkék szalagot használtam. A szülinapi köszöntő a talpára került :-)

 
A nőiesebb, vidám színekkel elkészített másik laphoz a kedvenc süti formalyukasztómat használtam. A kép hajnalban készült, így az eredeti színeit nem adja vissza, de szerettem volna megmutatni nektek.