2014. április 14., hétfő

100 napig

Én is csatlakoztam a neten terjedő kezdeményezéshez: tudnál 100 napig folyamatosan boldog lenni? Észreveszed körülötted a jó dolgokat? A válasz egyértelműen IGEN. És ezt 100 napig folyamatosan dokumentálom is. Nem hiszem, hogy publikálni fogom a képeket, hisz ezt most magam miatt csinálom egy barátommal közösen. Ez mindkettőnket inspirál és jobban megismerjük a másik mindennapjait. Nagy kaland, vágjatok ti is bele! :-)

2014. április 13., vasárnap

Rajzolás

Már régóta ki szerettem volna próbálni a jobb agyféltekes rajztanfolyamot. Mindig is vonzott a rajzolás, de mióta az építészetiről lemondtam a szabad kezes rajzban szerzett kudarcaim miatt, azóta nem nagyon ültem le rajzolni.
Tavaly született meg a gondolat és most márciusban Pollyval közösen leköltöztünk Tűzlilihez 3 napra, hogy részt vegyünk egy tanfolyamon. Azóta sokan kérdezgettek róla, hogy tetszett, mi a trükk. Valahogy titkon egyszerűbbnek képzeltem, bár nem bíztam benne, hogy fájdalommentes lesz :-)
Az első nap elkészült egy portré, a magam suta módján ilyen lett:
Majd egy halom rajzfeladat, küzdés, koncentráció és 3 nap után az utolsó nap ez készült:
Rengeteg energiámat emésztette fel és talán a legtöbbet az hogy magamnak bebizonyítsam, meg tudom csinálni. Azóta nem rajzoltam, de szerintem majd eljön annak is az ideje. Aki régóta gondolkodik azon, hogy elmegy a tanfolyamra, az szerintem menjen el, ne halogassa tovább. Jó kis önismereti tréning (nekem) vagy egy jó kis rajztanfolyam.


2014. április 12., szombat

RR talik

Valahogy az utóbbi időben kicsit elmaradtam a bejegyzésekkel, ennek köszönhető, hogy a márciusi és az áprilisi RR taliról egyben írok :-) Február 16.-án megszületett Nóri kisfia, Vince. Neki készítettünk ajándékot Györgyinél. A made by youból hoztam kerámiát és festékeket (igen, van egy ilyen szuper lehetőség, így akár otthon is elkészülhet az ajándék), megfestettük, majd visszavittem mázazásra és égetésre. 


Az áprilisi talira én láttam vendégül a lányokat és Nóri is eljött a másfél hónapos pöttöm kis Vincével, így az ajándékot is át tudtuk adni. Nóriéknak és nekünk is nagyon tetszett a végeredmény :-)
Hímzés mostanság nem nagyon készült, de hamarosan azért majd mutatok ez irányú dolgokat is!

2014. április 11., péntek

(Egyik) kedvencem

Ma ünnepeljük a magyar költészet napját József Attila születésnapján, ez alkalomból hoztam egy régi kedvencemet Nektek.

                      Szép Ernő: Én így szerettem volna élni

                                      Én úgy szerettem volna élni
                                      Minden halandóval beszélni

                                      Mindenkinek nevét kérdezni
                                      Mindenkinek szívét érezni


                                      A járdán osztani a virágot
                                      Tegezni az egész világot

                                       Megsimogatni ami állat
                                       Érinteni minden fűszálat


                                       Imádni végtelen sereggel
                                       A napot ha fellángol reggel


                                       És énekszóval összejönni
                                       Az esti csillagnak köszönni

                                       S testvéri csókkal hazatérni
                                       Én így szerettem volna élni!

2014. április 10., csütörtök

A narancsos lány

Már régebben olvastam, illetve hallgattam Jostein Gaarder A narancsos lány című könyvét, csak kimaradt még a bejegyzések közül. Ez volt az első hangos könyv az életemben és nagyon-nagyon tetszett!
"Szerelem, világmindenség, élet és halál – olyan dolgok, melyekről egy apának beszélgetnie illik tizenöt éves, már-már felnőtt gyermekével. Georg azonban négyéves sem volt, amikor elvesztette apját. A beszélgetésre különös módon mégis sor kerül közöttük. Hol az apa, hol a fia szólal meg az élet nagy kérdéseiről, homályba vesző családi emlékek és jelen idejű események felelevenítése közben."
És nem véletlenül csenghet sokaknak ismerősen az író neve, hisz ő írta a Sofie világa című kedvenc könyvemet, amiről a blog is kapta a nevét :-)

2014. április 9., szerda

Tavasszal a Mátrában

Hétvégén volt a szokásos céges (Szabi cége szervezi) kirándulás, ez alkalommal a Mátrába látogattunk el. Annyiban különbözött a szokásostól, hogy ez alkalommal rövidebb távot terveztek, viszont a végig szinte felfelé. :-) Ettől függetlenül megint tele volt a busz és a 2 évestől a 70 éves korosztályig mindenki képviseltette magát.
Gyöngyösről a Mátra-vasúttal vonatoztunk egészen a Szalajkaházig, a lajosházi vonalon. Innen végig felfelé kapaszkodtunk Mátraszentimréig, majd fel a Piszkés-tetőre. Gyönyörű kirándulóidőnk volt. A Piszkés tetőn vártak minket a Magyar Tudományos Akadémia piszkés-tetői csillagvizsgálójában és egy kb órás idegenvezetés keretében bemutatták a távcsöveket, szó esett a mostani tudományos munkájukról is.
A csillagvizsgálóban tett látogatás után pedig várt ránk a meleg est-ebéd Pásztón.
Igazán jól sikerült nap volt!
táv: 6,5 km, szint: 400 m