2010. augusztus 25., szerda

Mindenféle

Mindenféle, de még mindig nem a nászút beszámoló, az egy hosszabb lélegzetű bejegyzés lesz, így előtte még megosztom veletek egy filmes élményemet és két örömhírt.

Múlt héten (közel másfél év után) moziban voltunk! Valahogy így alakult, hogy ennyi idő kimaradt, pedig szeretem a mozikat. A Micmacs (N)agyban megy  akavarás című filmet néztük meg, egy fergeteges francia alkotás, a saját francia stílusával, humorával. Nekünk nagyon tetszett. A rövid sztori: “Jean-Pierre Jeunet az Amelie csodálatos élete forgatókönyvíró-rendezőjének új vígjátékából olyan fontos kérdésekre kaphatjuk meg a választ, mint például:
- Vajon a fémhulladék ér többet vagy a taposóakna?
- Be lehet rúgni a palacsintaevéstől?
- Mi az élő ágyúgolyó világrekordja?
Valamint:
- Befér-e egy nő a hűtőszekrénybe?
A felsorolt és még számos roppant fontos és elgondolkodtató kérdésre Bazil és barátai keresik a válaszokat, miközben két fegyvergyártó vállalat ellen kidolgozott furmányos tervük végrehajtásán ügyködnek.
(A sok-sok meglepetést és remek poént tartogató filmben fontos elem még, hogy Bazilnak egy nagy kaliberű lövedék van a fejében egy véletlenül elejtett és elsült pisztoly miatt, de Ő még hezitál a műtéten, mert elég rizikós.)”


 

És az örömhírek: szombaton megszületett a kis Emma, tegnap pedig Éva nagymama lett, megszületett Boróka! Innen is gratulálok mindkét családnak és egészséget, sok felejthetetlen boldog pillanatot kívánok nekik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése