2011. május 5., csütörtök

Tavaszi céges gyalogtúra – Cserhát

Már egy jó ideje nem jelentkeztem, így van bőven miről írnom….szép sorjában pótolom be a lemaradásom. Április elején részt vettünk a már hagyományosnak mondható céges (párom cégének) gyalogtúrán. Ez alkalommal a Cserhátba látogattunk el egy tömött busszal :-) Korán reggel indultunk Becskére, ahonnan gyalogosan a következő útvonalom mentünk végig:

Becske – Szanda vár – Sas bérci vadászkastély – Buják – Bujáki várrom -> 16 km 400 m szint

Ez a kirándulás is hasonlóan jó hanulatban telt, mint az előzőek. Az időjárás kicsit szeles volt, de végig napos. A túra végére kellemesen elfáradtunk. Bujákon a busz várt ránk és a sziráki Teleki-kastélyba vitt minket, ahol elfogyaszthattuk fenséges vacsoránkat.


egy elhagyott kőbánya ferdére kristályosodott bazaltoszlopaimajdnem a Szanda várból a kilátásSzanda vár alúlnézetbőlfent nagyon fújt a szél, szegény zászlót is megviselte rendesen :-)kedvenc képem (főként Viktornak, hátha jelvény lesz belőle :-) )végig a hosszú úton… (Szanda vár és a Sas bérci vadászkastély között)


Sas bérci vadászkastély (és kilátó), valamint a “kis” csapatunkBuják vára – ide már csak az elszántabbak másztak fel


a gyönyörű sziráki Teleki-kastély, ahol a vacsora várt minket

Mindent összevetve nagyon jól sikerült ez a túra is. A kirándulások szervezője beavatott minket egy-két tervébe, a következő túrákat illetően….nagyon vonzónak ígérkeznek….ha már körvonalazódnak, akkor mesélek.
 
eva
on
Komoly túra lehetett!
A sziráki kastélyhoz nekem is kellemes emlékek fűződnek, gyönyörű hely!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése