2011. október 24., hétfő

Könyvélmények

Az utóbbi egy hónapban két könyvet olvastam. Az egyik Bernhard Schlink Felolvasó című regénye. Úgy kezdtem bele, hogy nem ismertem a történetet, így meglepett a fordulat. Egy kamasz fiú és egy idősebb nő szerelmi kapcsolata bontakozik ki a könyv első felében. Ez a kapcsolat hamar megszakad és évekkel később egy tárgyalóteremben találkoznak. Többet nem árulnék el a történetről. Tetszett. Miután elolvastam, pont vetítette a televízió a könyvből készült filmet. Mint ahogy lenni szokott, maga a könyv sokkal jobban tetszett.

A másik olvasmányom már régóta váratott magára, hisz Ken Follett-től a Katedrálist valamikor 2008-ban olvastam. A folytatásának titulált Az idők végezetéig c. regényt most sikerült elolvasnom. Ez a könyv is egy elképzeld angol kisvárosban, Kingsbridge-ben játszódik, mint az elődje, csak 200 évvel később. Noha a szereplők közül többen a Ketadrálisban megismert figurák leszármazottai a két történet nem függ össze, önállóan is megállják a helyüket. Mindkét könyv nagyon olvasmányos és annak ellenére, hogy meghaladják az 1000 oldalt túl hamar befejeződnek, olvasná még az ember :-)

                                
  1. Tündérke
    on
    Ritka, hogy egy film jobb, mint a könyv, de van rá példa.
    Melyik tetszett jobban? A katedrális vagy Az idők végezetéig?
  2. Sofie
    on
    A Katedrális jobban tetszett, neked?

2011. október 23., vasárnap

Baglyos

Ajándékba készült egy újabb könyvjelző…ezt kicsit továbbfejlesztettem, a swari gömbön kívül rákerült egy baglyos fityegő is :-) Nagyon tetszik a fém alkatrészekkel való munka, hamarosan egy spéci fogót is beszerzek majd hozzá.

  1. eva
    on
    Klassz lett, ügyes vagy :) ))
  2. Sofie
    on
  3. Tündérke
    on
    Nagyon jó lett :-)

2011. október 11., kedd

Szüret a Vácikán

Hétvégén szüreteltünk a Vácikán! Az időjárással nagy szerencsénk volt, mert amíg szedtük a szőlőt, addig a napocska melengette a hátunkat. Délután aztán befelhősödött és este csak úgy szakadt. A hozzáértők szerint jó kis bor lesz a kb 500-600l mustból. Pár kép a hétvégéről:





virágzott a körtefa 


 négy kiscica született nemrég

2011. október 8., szombat

RP esküvőre

Nagyon közel állnak a szívemhez Relato Parolin mintái, többek között azért is, mert a hímzős társaim egy ilyen ágyterítővel leptek meg minket az esküvőnkre. Szerintem is nagyon illik ehhez az alkalomhoz. Ezért döntöttem úgy, hogy Csillát és Viktort az esküvőjük alkalmából egy ilyen képpel lepem meg. És ez lett az eredmény:

eva
on
Nekem is nagyon tetszik ez a minta annál is inkább, mert én is szerencsés tulajdonosa lehetek egynek :) ))
Szép lett az ajándék, a keretezés is dob rajta :)

2011. október 6., csütörtök

Könyvjelző

A könyvolvasás mellett folytatom a kreatívkodást is, csak eddig nem mutathattam. Két hete Ibolyánál levő RR talin sikerült Tündérke segítségével megfejteni a swarovski bogyók titkát, ezek felhasználásával készült három könyvjelző. Kettő közülük kolléganőimnek névnapjára, egy-egy jó kis regénnyel egyetemben.

 
  1. eva
    on
    Akinek ilyen jó oktatója van, könnyen halad előre a gyöngyfőzés rejtelmeiben :) ))
  2. Tündérke
    on
    Ó, köszönöm :-) ))
    Nagyon szépek lettek, ügyes vagy, biztos tetszeni fognak a megajándékozottaknak :-)
  3. Sofie
    on
    Köszönöm! Tegnap megkapták és örültek neki! :-)
  4. Király Marika
    on
    A csodálatos könyvjelző féltett kincseim közé tartozik, ahányszor olvasok, mindig szeretettel gondolok rád!
    Mégegyszer köszönöm :)

2011. október 3., hétfő

Más tolla :-)

Én sem hagytam fel a kreatívkodással, de most – míg nem mutathatok sajátot – más tollával ékeskedem :-) Szó szerint, mivel ez Éva legújabb remekműve, ékszere, alkotása. Nekem készült, én pedig örömmel viselem! :-) Már alig várom, hogy a következőt is megmutassam nektek (amint hozzám kerül megteszem!) :-)


A héten két új alkotásomat is mutatom majd…

  1. Tündérke
    on
    Nagyon szép lett :-) )
  2. eva
    on
    :) SOK-sok szeretettel :)
    Tündérke! Köszi a dicséretet :)
  3. Sofie
    on
    Köszönöm! Tegnap megkapták és örültek neki! :-)
  4. Sofie
    on
    Persze ezt nem ehhez a bejegyzéshez szerettem volna írni :-)

2011. október 2., vasárnap

Tolna 50

Szeptember középn vettünk részt a Tolna 50 teljesítménytúrán a Szekszárdi-domságban. Számomra ez volt az első és valószínűleg az utolsó alkalom is. Na, annyira nem volt szörnyű, de nálam kiérdemelte az év legrosszabban szervezett, szegényes kijelölésű túrája címet. Elképzelhetitek, hét felnőtt ember, akik gyakran túráznak, gyakorlottak a térképolvasásban, illetve még valamennyire ismerősek is a környéken… nos ennek ellenére a kiírt 56.8 km (780 m szint) helyett közel 75 km-t és 1000 m szintet tettek meg eltévedések miatt. Gyönyörű tájakon, nehéz terepviszonyok között, aránylag sok tolós résszel, technikai nehézségekkel, bukással (Zolinak – aki a kezét törte – innen is jobbulást kívánok!), defekttel, de teljesítettük a távot! Az (eredeti) útvonal: Bonyhád – Grábóc – Szálka – Zsibrik – Ófalú – Bonyhád




ez a térképböngészés jellemző volt a társaságra


Széplak, Ó-templom romja – állítólag csodatevő hely, sokan zarándokolnak el ide, mi is időztünk itt egy keveset
eva
on
Az ilyen próbák teljesítése bizonyíték arra, milyen stramm emberek vagytok :) ))))))))))