2012. április 9., hétfő

Nimue: Dust of fairy

Elkészültem Nimue tündérkéjével (Dust of fairy), nagyon élveztem a hímzést, a kontúrozást már kevésbé. A minta szerint olyan a kontúrozás, mintha rajzolnánk a tűvel/fonallal. Aki hímez, az ismeri ezt a típusú tervezést, a kivitelezés nehéz és odafigyelést ígényel, de a végeredmény kárpótol. Nagyon tetszik! Ajándékba készült, de az átadásig még van 1-2 hónap, így nézegethetem :-) Később mutatom majd a végleges formáját is (ha elkészült).
Készült: DMC fonallal, 28 countos fehér hímzővászonra

És akinek még nem kívántam: Boldog húsvétot kívánok!!!

3 megjegyzés:

  1. Kedves Sofie!
    most találtam rá a blogodra és nagyon megtetszett. Soha nem hallottam még az RR-ről, nem is igazán tudtam hová tenni, de utánanéztem, így már kezd világossá válni a helyzet! :) Nagyon szépek a munkáid, gratulálok hozzá. Igazából azzal a céllal írok, hogy megkérdezzem, hogy hogy jutsz hozzá a mintákhoz, amiket megvarrsz. Én is varrok keresztszemest, de közel sincsenek ilyen mintáim... :/ (már ha ez is keresztszemes, ha nem akkor mindenképpen szeretném megtanulni ezt is) Szeretnék kérni némi segítséget ezzel kapcsolatban.
    Minden jót! Móni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Mósi!
      Üdv a blogomon! :-) A mintákhoz sokféle úton módon jutok: megveszem vagy a neten találom (általában külföldi oldalakon) vagy ismerőstől kapom. Ha gondolod szívesen segítek neked, keresel valamilyen konkrét mintát?

      Törlés
    2. szia! Köszönöm a válaszod! :) igazából ami nagyon megtetszett az ez a tündér, a pufi állatkák :),ami babaköszöntős ajándék lett és az afrikai nők ami függönyre lett hímezve,ezek a favoritok,de nem volt olyan ami ne tetszett volna! És még egy kérdés: valami speciális fonalat használsz?

      Törlés