2011. szeptember 25., vasárnap

Olvasmányok….

Kicsit el vagyok maradva a könyves beszámolóval…még a montenegrói út alatt olvastam ki Jodi Picoult újabb könyvét a Szívtől szívig címűt. Az írónő hozta a formáját, izgalmas, cselekményes olvasmány, ha egy mondatba kellene összefoglalnom, akkor ez lenne: Életben tarhatod a lányod, de csak úgy ha befogadja annak az embernek a szívét, akit a világon a legjobban gyűlölsz.

A következő könyv egy kicsit a múltba repített vissza, amikor még élt a kutyánk, Manda. Konrad Lorenz: Az ember és a kutya c. műve szórakoztató olvasmány, személyes élményeken keresztül mutatja be a gazda és a kutya közötti viszonyt, rengeteg érdekes megfigyeléssel, tudományos tapasztalattal szolgál. 

Betty Mahmudi Lányom nélkül soha című könyve megrázó történet egy amerikában élő iráni férfi családjáról, akik két hétre indultak az iráni rokonok meglátogatására, de vissza már nem tértek. Anya és lánya egy idegen ország fogjai lettek, megtapasztalták, hogy abban az országban a nőket akarattalan tárgynak tekintik. Végül Betty találkozik egy jóakaróval, aki segít neki a szökésben…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése