2012. január 30., hétfő

Lassú RR 4.

Forrás: Sofie világa | 2012 január 30.
Tegnap Tündérkénél volt a szokásos havi RR tali, ahol útjára indítottuk a 4. Lassú RR kört. Már egy hónapja megbeszéltük a lányokkal, így mindenki már a rá eső részt kihímezve hozta a talira a kendőjét. Ebben a körben kicsit megfogyatkozott a résztvevők száma, ki ilyen, ki olyan indokokkal maradt most ki, de ez egyáltalán nem szegte a kedvünk. Ez most egy szűkebb kör lesz, de a következőben már lehet csatlakoznak a kimaradók is. A jelenlegi résztvevők: Ancsa, Györgyi, Kriszti, Nóri, Zsuzsi, Tündérke és én, heten, mint a gonoszok :-) ))))  


Eredetileg egy baglyos terítőt (Zweigart 116. füzetből) szerettem volna készíteni, de átgondolva 7 emberre már túl nagy lett volna a minta. Ennek ellenére elkezdtem és én magam fogom kihímezni. Nagyon tetszik a minta, szuper lesz a terítő. Eddig itt tartok:
Miután a baglyos terítőt elvetettem egy másik régebbi tervemet vettem elő, egy virágos asztalközepet (Zweigart 160. füzet). A kendőn 10 virág lesz (5 különböző cserép kétszer), mindenki a kedvétől és idejétől függően 1 vagy 2 cserepet hímezhet majd.
Decemberben Nóriéknál volt a tali, ahol (igaz kicsit előre) megkaptam Nóri kendőjét. Így volt rá időm hímezni két pici cicát. Nagyon édes minta, haladós. A kontúr egy kicsit macerás, de nagyon látványos! 


A talin pedig Györgyi kendője került hozzám, amit majd hamarosan Zsuzsinak továbbítok.

 1. Napsugár
  on
  Hohó, köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem erre a baglyos mintára. A hivatkozott füzet már meg is van, tündériek a minták – előbb-utóbb itt alkotás lesz! :)
 2. Napsugár
  on
  Ja, a hímzéseid pedig csodaszépek, külön gratula a macsek kontúrozásához.
 3. Sofie
  on
  Köszönöm! Ugyanezt a mintát választottad a füzetből vagy valami mást?
 4. Napsugár
  on
  Egyelőre nem tudtam választani. :) Ezek a mókás baglyok tutik, de hogy a leveles, vagy a zöldkockás verzió…? Majd meglátjuk, de első lépésben terítőt kell szereznem. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése