2012. július 15., vasárnap

Nem gondoltam volna...

Nem gondoltam volna, hogy még valaha (egy kis túlzással) papír alapú könyvet fogok olvasni, főleg nem egy 900 oldalas monstrumot :-) Névnapomra lepett meg volt kolléganőm Diana Gabaldon Outlander - Az idegen című regényével. Örültem neki és gondoltam, hogy megkönnyítsem a dolgom, megkeresem e-könyv formájában, megtaláltam, feltöltöttem és elkezdtem olvasni.... az első 50 oldalig jutottam, de sehogy sem akart összeállni a történet. Ilyen velem elég ritkán fordul elő, így gyanakodva belelapoztam a könyvbe....és láss csodát az elektronikus változatból hiányoztak sorok, oldalak....ezért volt olyan kesze-kusza az egész. Félretettem az e-könyv olvasómat és belekezdtem újra a történetbe, de most már a könyv változatába. Nagyon tetszett, élveztem, hogy nem 200-300 oldalas, hanem hosszabban elmerülhetek az 1700-as évek skót felföldi történéseibe. A történet röviden: Claire 1945-ből egy véletlen folytán visszakerül az 1700-as évekbe....megismerheti a múltját vagy a jövőjét. Pörgős, izgalmas, romatikus szálakkal átszőtt nagyszerű regény (ha gondolod Tündérke, szívesen kölcsönadom :-) ).
A következő olvasmányom egy rendkívül szórakoztató kis regény (főleg az előző könyvhöz képest), David Safier A pocsék karma című könyve. Már a sztori is felkelti az ember figyelmét: "Kim Lange tévébemondónő életének legboldogabb napján megnyeri a Német Televízió Díját. Sajnos azonban ugyanazon a napon egy orosz űrállomásról levált roncs maga alá temeti, és a halálát okozza. A túlvilágon fejére olvassák bűneit: elhanyagolta a lányát, megcsalta a férjét, összességében túl sok rossz karmát gyűjtött be élete során, így valódi megértésre nem számíthat. Büntetésül hangyaként születik újjá, és ahhoz, hogy feljusson a reinkarnációs létrán, egy nagy adag jó karmára is szüksége lesz..."

2 megjegyzés:

  1. Naná, hogy érdekel, köszönöm előre is :-)

    VálaszTörlés
  2. A következő talin odaadom. Tényleg, mikor szeretnénk tartani a kiülős talit. Nekem lassan már lehet csak az augusztus 29.-e a jó. Vagy esetleg hétköznap. hm?

    VálaszTörlés