2012. augusztus 28., kedd

Az élet iskolája

Kolléganőmtől kaptam már hónapokkal ezelőtt ezt a kis könyvet, de csak most jött el az ideje, hogy elolvassam. Geoffrey Cross: Az Élet Iskolája című könyve nekem nagyon hasonló volt, mint a Titok című könyv. Életvezetési tanácsokkal lát el, sok hasznos dolgot lehet belőle tanulni, másrészről önigazolást kapsz.
A másik olvasmányom egészen más típusú könyv, Jodi Picoult legújabb regénye a Gyere haza című. Ismét komoly témához nyúlt az írónő, nagyon tetszett, kicsit megkönnyeztem a végét. A rövid tartalma: "
Zoe Baxter sikeres és elismert zeneterapeuta, hangszereivel és énekével számtalan beteg embernek segít a gyógyulásban. Számára mégiscsak egy dolog igazán fontos: az hogy számtalan sikertelen próbálkozás után végre anya lehessen. Amikor újra bekövetkezik a tragédia, férje helyett újonnan megismert barátnője, Vanessa lesz az, aki kiáll mellette, kapcsolatuk pedig őszinte szerelemmé alakul. Szembe kell nézniük azonban a kirekesztettséggel és azzal, hogy milyen mérhetetlen akadályokat kell leküzdeniük ahhoz, hogy a társadalom családként tekintsen rájuk. A szerző hetedik magyarul megjelenő regényében ismét szívhez szólóan ábrázolja e különös szerelem rezdüléseit és a legőrjítőbb fájdalmat, amit egy anya átélhet: ha le kell mondania gyermekéről."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése