2012. november 30., péntek

Mozi

Az utóbbi hetekben az éves átlagot meghaladó gyakorisággal voltunk moziban! A Corvinban rendezték meg az extrém sport filmfesztivált, melyen három filmet terveztünk megnézni. Terveztünk, mert igazából kettőt sikerült csak, mert a blue ray lejátszó tönkrement, mielőtt elindult volna a vetítés. Sebaj...viszont az a kettő hatalmas élmény volt!
A Huberhaum egy 40 perces 3D-s film, amely a sziklamászó Huber testvérekről szól. Gyönyörű tájakon, szinte függőleges sziklafalakon, nagyrészt félmezetelen hihetetlen izomzattal rendelkező férfiakat nézni....megérte :-)
A Where the trail ends című csodafilm pedig a felsőkategőriás freeride montisokról szól, akik világszerte keresik azokat a hegyeket, ahol még senki sem tekert le. Lélegzetelállító technika, helyszínek.... És mindezt egy Red Bull film keretében, ahol a filmezési technikáról és a képi minőségről is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.
Where the trail ends....
A filmből nagyon megtetszett egy idézet:
 "Az utazás nemcsak idegen országokra nyit új perspektívát, hanem saját otthonunkra is."

Más műfaj, de azért mozi és (számomra) kihagyhatatlan. :-) A szokásos szülinapi mozizás keretében megnéztük a Twilight Saga legújabb filmjét, a Hajnalhasadás 2.-t. Tetszett és sajnálom, hogy vége van, de majd valahogy feldolgozom :-)

És egy ajánló, Jimi Hendrix 70. szülinapjára emlékezve a Corvin moziban leadják az 1969-es Woodstocki koncertjének felújított változatát. Hamár élőben nem élvezhettem sosem, így mindenképpen kötelező! (2012.12.11. - már kaphatók a jegyek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése