2012. július 28., szombat

A kindle nem melegít....

Bizony, a kindle (e-könyv olvasóm) nem melegít, ellentétben a hímzésekkel, így az utóbbi meleg időben is sokat olvastam. Elolvastam egy újabb Fejős Éva könyvet (A mexikói címűt), hiba volt. Egyszerűen ez már túl "tengerparti" kategória nekem. Limonádé, unalom, kiszámíthatóság, lapos sztori és szereplők. :-(
Utána várakozással teli vettem a kezembe E.L.James előre beharangozott nagysikerű könyvét, A szürke ötven árnyalatát. Ebben is csalódtam. Ahhoz képest, hogy milyen jókat olvastam róla, a története nem túl cselekménydús, nincs sokminden benne, amit 18-as karika nélkül lehetne olvasni. Ettől függetlenül érdekel, hogy hova vezet a két főszereplő kapcsolata, talán adok egy második esélyt a következő résznek, ami nálunk augusztusban jelenik meg. (A harmadik pedig októberben.)

2012. július 27., péntek

Lőrinc

Itt is sok szeretettel gartulálok Tolinak és Zsoltnak a kis Lőrinc megszületése alkalmából! Lap is készült nekik, íme:
Az alap technika ismert (varrás), de most egy kis 3D-s szivacs ragasztókockákkal megbolondítottam az elefántot, szivecskét és az L betűt. Sőt, a lap belső oldalára Szabi készítette egy családi "fotót", mivel Lőrincről még nem láttunk képet.

2012. július 16., hétfő

Közös alkotás

Kolléganőmmel ellátogattunk nemrég a Made By You-ba, hogy közösen készítsünk ajándékot Ildinek, aki hamarosan nyugdíjba vonul. Egy festett leveses tállal ajándékoztuk meg, hogy otthon is eszébe jussanak a közös ebédeink. Természetesen a minta sem véletlen :-)

2012. július 15., vasárnap

Nem gondoltam volna...

Nem gondoltam volna, hogy még valaha (egy kis túlzással) papír alapú könyvet fogok olvasni, főleg nem egy 900 oldalas monstrumot :-) Névnapomra lepett meg volt kolléganőm Diana Gabaldon Outlander - Az idegen című regényével. Örültem neki és gondoltam, hogy megkönnyítsem a dolgom, megkeresem e-könyv formájában, megtaláltam, feltöltöttem és elkezdtem olvasni.... az első 50 oldalig jutottam, de sehogy sem akart összeállni a történet. Ilyen velem elég ritkán fordul elő, így gyanakodva belelapoztam a könyvbe....és láss csodát az elektronikus változatból hiányoztak sorok, oldalak....ezért volt olyan kesze-kusza az egész. Félretettem az e-könyv olvasómat és belekezdtem újra a történetbe, de most már a könyv változatába. Nagyon tetszett, élveztem, hogy nem 200-300 oldalas, hanem hosszabban elmerülhetek az 1700-as évek skót felföldi történéseibe. A történet röviden: Claire 1945-ből egy véletlen folytán visszakerül az 1700-as évekbe....megismerheti a múltját vagy a jövőjét. Pörgős, izgalmas, romatikus szálakkal átszőtt nagyszerű regény (ha gondolod Tündérke, szívesen kölcsönadom :-) ).
A következő olvasmányom egy rendkívül szórakoztató kis regény (főleg az előző könyvhöz képest), David Safier A pocsék karma című könyve. Már a sztori is felkelti az ember figyelmét: "Kim Lange tévébemondónő életének legboldogabb napján megnyeri a Német Televízió Díját. Sajnos azonban ugyanazon a napon egy orosz űrállomásról levált roncs maga alá temeti, és a halálát okozza. A túlvilágon fejére olvassák bűneit: elhanyagolta a lányát, megcsalta a férjét, összességében túl sok rossz karmát gyűjtött be élete során, így valódi megértésre nem számíthat. Büntetésül hangyaként születik újjá, és ahhoz, hogy feljusson a reinkarnációs létrán, egy nagy adag jó karmára is szüksége lesz..."

2012. július 14., szombat

Szülinapi rózsa

El vagyok maradva a bejegyzésekkel, de ma megpróbálom bepótolni (terveim szerint születik pár időzített írás is). Az egyik legfontosabb, amiről még nem írtam, hogy ma egy hete volt anyukám születésnapja (Boldog születésnapot itt is!), amire egy hímzéssel leptem meg. Mivel a kedvenc virága a rózsa, így a téma adott volt. Az utóbbi időben sokaknál láttam (Cherry hímzéseit élőben is egy xszemes talin) a DFEA virág sorozatát (DFEA Etudes de Botanique Collection)  és én is beleszerettem azonnal, már akkor megfogalmazódott bennem a terv. Viszont más munkák miatt a szülinap előtt csak egy másfél hónappal kezdtem neki a hímzésnek, így az időm nagy részét kitöltötte a mindennapi (volt, hogy munkába menet előtt még reggel is) hímzés. De megérte, mert nagyon tetszik a végeredmény! Az egész hímzést élveztem, a minta is nagyon jó, 28-as fehér hímzővászonra készítettem és a kontúrozás sem vészes. A jól bevált keretezőre bíztam és elégedett vagyok az eredménnyel.
részletek...
kerettel...

2012. július 2., hétfő

Batalon 50/20

Idén sem maradhatott ki ez a túra, hiszen nekünk a Balaton a riviéra... :-))))) Mindketten nagyon szeretjük, ezért próbáljuk úgy szervezni, hogy minden nyáron legalább 1-2 hétvégét a Balatonnál töltsünk. Erre remek alkalom az évente megrendezésre kerülő Balaton 50/20 teljesítménytúra. Mint ahogy már tavaly is, amíg a fiúk tekertek, addig mi lányok (idén Gergővel kigészülve, hiszen Zsuzska otthon babázott) a 20 km-es távot teljesítettük. Mivel tél óta nem is nagyon volt rajtam a túrabakancs, meg is lepődtem, hogy jobban ment mint tavaly, a nagy meleg ellenére is. Képet idén nem készítettem (Tomitől pedig még nem kaptuk meg), így csak a szavak beszélnek. Túra után egy remek estét töltöttünk Tomival Füreden, hallgattuk a szombat esti gitárfesztivál megnyitó fellépőjét (Filo Machado brazíl gitárvirtuóz), Szentiván éji tüzet néztünk (közben gyönyörű élő pánsíp muzsika szólt), jót beszélgettünk. A vasárnap hamar elfutott, talán a hazafelé vonatút volt a leghosszabb :-)

2012. július 1., vasárnap

Még mindig...

A hímzés, a tekerés mellett még mindig az olvasás a legnagyobb hobbim. A True Blood sorozat után maradtam még egy kicsit a fantasy világában. Elolvastam Singh Nalini trilógiáját, amely az angyalok cseppet sem angyali világába kalaúzol el. Az Angyalvér és az Angyalcsók című könyvek nagyon tetszettek, de be kell valljam, hogy a harmadik kötete, az Angyaltánc már nem kötötte le annyira a figyelmemet, félbehagyni viszont nem szeretem a könyveket, így elolvastam. A sok fantasy után felüdítő volt egy kicsit a valóságról is olvasni, habár cseppet sem felemelő. Fencsik Tamás és Havas Henrik közös könyvét olvastam el: Apám szép volt (Egy heroinista vallomása). Olvasás közben sokszor eszembe jutott egy másik könyv (Kérdezd meg Alízt), ami egy 15 éves drogos lány naplója. Sajnáltam, hogy ő nem jutott el odáig, mint Gabka (a Havas könyv főszereplője), neki nem adatott meg az esély.
Az 1900-as évek Oroszországában, a forradalom előtt és alatt játszódik Kate Furnivall Szentpétervár ékköve című regénye. Ken Folett a Titánok bukása című könyvét juttatta eszembe.....sok párhizamot véltem felfedezni a főhősök élethelyzeteiben.