2015. január 19., hétfő

Polisztirolgyöngyzsákfotel

Vagyis babzsák fotel, de mennyivel jobban hangzik a polisztirol...., nem? :-) Még szeptemberben született meg az ötlet, hogy keresztfiam családjának babzsákfotelt fogok varrni. Időben beszereztem a hozzávalókat: polisztirolgyöngyöket (innen), anyagot (IKEÁ-ból és Cserhegyiéktől), cipzárakat és egy jó szabásmintát (innen). Mivel a leírás gyerekméretben készült és én inkább családi méretre gondoltam, így azon egy kicsit változtattam. A moshatóság miatt ugyanilyen szabással készítettem egy belsőt is, így a huzat levehető és mosható. Aki egyszer már testközelbe került ezekkel a statikus elektronossággal feltöltött golyókkal, nem hiszem, hogy komolyan gondolná a belső huzat nélküli változatot :-) Karácsony után adtuk át az ajándékot a gyerekek (és szülők) nagy-nagy örömére.

és használatban, az egyik boldog tulajdonos :-)

Nagy volt a sikere az ötletnek a barátok, kollégák között. Rögtön kaptam is egy megrendelést Tomi(Virág) barátunktól. Lilinek, a kislányuknak készült egy barna/lepkés fotel. Ő január elsején a közös pákozdi gyalogtúránk után vehette birtokba. Úgy hallottam, hogy a szülők is szeretettel használják :-)

Lili a boldog tulajdonos :-)

Kolléganőmnek is ez az ajándék képezte az alapját a karácsonyi meglepetéseknek. A párjának és a sógorának és készített egy-egy fotelt. Illetve készített volna, ha a varrógépe nem mondja fel a szolgálatot december 22.-én...így kisegítettem a bajból, december 22.-én ez a két fotel készült a kezem által (szerencsére kiszabva már ki volt az anyag, így gyorsabban ment).
mindkettő ikeás anyagból

4 megjegyzés: