2010. július 20., kedd

Daróczy virtus, Paks

Mivel alkotásokat most nem nagyon tudok mutatni, így élményeket osztok meg veletek. A hétvégén Pakson voltunk, ahol rajtoltattuk a barátainkat a Daróczy-virtuson, mi pedig egy jót tekertünk a környéken az egyik legmelegebb napon :-) De mindenről sorjában.

A Daróczy virtus, egy nyíltvizi távúszás Paks és Kalocsa között. Az idén 152 fő teljesítette a 15 km-es távot. És hogy honna is ered a név…. egy kis történelem: “A 19. században a Paksy-Daróczy család Paks talán legbefolyásosabb famíliája volt. Hozzájuk kapcsolódik egy érdekes esemény az 1800-as évek második felében. Uszódon csárdát építettek. A Daróczy bárók barátaikkal úgy döntöttek, meglátogatják a csárdát, mégpedig nem mindennapi módon. Pakstól leúsztak a Dunán, egészen a csárdáig. Ez a távolság mitegy 7 km lehetett. Az eseményre 1886. augusztus 16-án került sor. 2002-ben lelkes szervezők úgy gondolták meg kellene ismételni ezt a 19. századi eseményt.”


start


márcsak apró pöttyök

Azt hiszem egyszer szeretném majd én is kipróbálni magam, de ahhoz még edzeni kellene és persze tapasztalni a nyílt vizet. Egyébként Viktor elmondása alapján elég biztonságos, több csónak kíséri az úszókat, ahol lehetőség van egy kis pihenésre, ivásra, enegriabevitelre, melegedésre…. Gratula a teljesítőknek!

A rajt után mi kétkeréken folytattuk utunkat, Paksról a vörösmalmi tóig tekertünk, majd onnan Dunakömlőd felé vettük az irányt és Doniék (család)látogatása után tértünk haza pihenni :-) Kis túra volt, 25 km 215 m szint, viszont annál melegebb…. mikor fél órára a napon hagytuk a bicajt, utána 49 celsius fokot mutatott az óra.



a kihagyhatatlan téma



még a marhák is az árnyékban voltak (akinek jutott hely) :-)



vörösmalmi tó 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése