2011. augusztus 20., szombat

Demeter Éjszakai túra

(Az elkövetkező pár bejegyzés időzítetten jelenik meg, mivel egy hétig megint nem leszek gépközelben. :-) )

Idén újra részt tudtunk venni az Éjszakai Demeter montis túrán. A két évvel ezelőtti létszámot bőven meghaladtuk, 28 lelkes kerekező gyűlt össze Dunakömlődön 9 órakor a Plébánián. A csapatban nagy számban képviseltették magukat a szekszárdiak (akik a Plébánia kertjében sátoroztak), paksiak és kis számban a budapestiek, illetve veszprémiek. Egy túratárs beszámolójából idéznék, annyira tetszett a megfogalmazása:

“Éjszakai túra mint egy film, így lehet elképzelni. Főszereplő az éjszaka, mellékszereplő akik éjszaka az alvás helyett a kerekezést választották. Filmproducer a Demeter egyesület, egyértelmű sikeres volt a túra.
Filmrendező Zsuzsa és Béla végig tartották a frontot. Pedig volt egy pár dolog ami nem lett betervezve. Láncszakadás, kisebb eltévedés, egy pár esés, váltópapucs letörése a bicóról. Világosító a hold és a csillagok voltak és extra erős lámpák …Kellékes jól végezte a dolgát, volt sár, kukoricatábla, híd, homok. Jelmeztervező központi eleme a kukás mellény, csak úgy ragyogtunk…” A túra végén (kb éjjel 2 órakor) a Plébánián vendégül láttak minket hagymás zsíroskenyérrel, illetve kitűzőt és oklevelet is kaptak a teljesítők. A táv: 26,4 km (+10 km) és az útvonal megtekinthető.

Tündérke
on
Tetszik a filmszerű leírás :-)
Jó izgalmas lehetett, én még csak gyalogos éjszakai túrán voltam eddig, egyszer, rengeteg évvel ezelőtt…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése