2013. október 27., vasárnap

Ősz a Börzsönyben

Az immár hagyományosnak mondható (Szabi céges) őszi kirándulás alkalmával a Börzsönyben kalandoztunk. Rekordközeli létszámmal (közel 50 fő) indultunk el a cég telephelyéről szombat korán reggel, hogy időben elérjük a Kemencéről induló kisvasútat. A vonatozás Feketevölgyig tartott, ahonnan gyalog folytattuk utunkat: Világos pallag - Jancsi hegy - Hollókő - Salgó vár - vissza a régi elmosott kisvasút nyomában egészen a Feketevölgyig, ahonna ismét a kisvasút szállított minket Fekete Völgy Étteremig. Az idő gyönyörű volt, mint arról a fotók is tanúskodnak. Most Szabi egy kollégájának a képeit hoztam nektek.
Hollókő
a "kis" csapat
a kisvasút 
barátok :-) 
Kilátás Salgóvárból 
és egy kép rólunk így a végére :-)

7 megjegyzés:

  1. Szép helyen jártatok ismét. Ezen a hétvégén mi Nagybörzsönyben voltunk. Az idő tényleg fantasztikus volt.

    VálaszTörlés
  2. Tökéletes kirándulóidő volt (mi is útra keltünk kutyástól, mindenestől). :) Lehetett raktározni napsütést, vidámságot!
    Brigi

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek a képek és a táj is, ahol jártatok! Soha nem jártam még sajnos a Börzsönyben, de nagyon szívesen megnézném magamnak.:)

    VálaszTörlés
  4. Elnézést az OFF-ért előre is! :) Remélem, nem bánod, hogy annyira tartalmasnak tartom a blogodat, hogy elkezdtem elölről olvasni, és azt látom, hogy a '90-es évek végén a Várban sétáltattál kutyust te is... '97-től egy barátságos tündérrel, egy Zita nevű fekete-ezüst törpeschnauzerrel rendszeresen bejártuk az egész hegyet, a Tabántól a Hiltonig, a Babits sétánytól a Várszínházig, biztos találkoztunk! Milyen kutyussal láthattalak? :)
    Elnézést még egyszer! :)
    Brigi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a dícséretet, örülök, hogy tetszik a blogom!
      Mi kb 94-től sétáltattuk ott a kutyánkat, nekem egy Manda nevű rottweilerem volt. Egy kisebb társasággal sétáltam, esetleg közülük is ismerhetsz valakit: Olívia (németjuhász Andy, keverék Manu), Zsolt (fekete spániel Jimmy), Máté (fekete labrador Bagíra, Nelli egy öreg beagle), Virág (Joci németjuhász). Velük szinte minden este rúttuk a Vár körüli kilómétereket :-)

      Törlés
  5. Egy édes, nagy maci volt, ugye? :) :) :) Nagyszerű kutyás társaság volt (és biztos van is) a Vár környékén! Barátságos, családtagként élő ebek, és a sok-sok megtett km! :) A snacira azt mondják, pörgős, pedig csak le kell mozgatni, imádtam vele a módszeres, szimatolós-játékos sétákat. Sajnos tavaly eltávozott, majdnem 17 évesen. Évek óta már más kerületben élek, de hiányzik az a sok és sokféle kutyacsapat, akikkel találkoztunk. Néha visszajárunk, szinte fájó nosztalgiával. Most hétvégén is a Bécsi kapu tértől sétáltunk egy nagyot. (Persze most is van kutyusom, két kis befogadott. :))
    Brigi

    VálaszTörlés