2014. november 7., péntek

Barcelona 4.

Gyorsan rohan az idő, ha az ember jól éri magát, nem volt másként velünk Barcelonában. A 4. napunk is eseménydúsra sikeredett, de kezdem az elején...
Reggel a híres belvárosi piacon, a La Boqueríán kezdtünk. Itt minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere: firss tengeri herkentyűk, gyümölcsök, fűszerek, húsok...stb.




Ami a legjobban ízlett az a friss kókusz...azt hiszem, hogy nem tudnám megunni! :-) Innen folytattuk az utunkat a belvárostól egy kicsit távolabb eső Güell Parkba. Az idő tökéletes volt, kék ég, napsütés....így a piknik ebédünket (aminek hozzávalóit a piacon szereztük be) a park hűs fái alatt fogyasztottuk el.
Majd teli hassal felkerekedtünk, hogy bejárjuk a Parkot. Egy része fizetős (ide érdemes a neten előre jegyet venni és a telefonon bemutatni), de mindenképpen megéri benézni. Hisz azon a részen van a mozaikkal díszített hullámpadsor, a csavart oszlopos árkád, a parkot őrző sárkány és az oszlopcsarnok, aminek a mennyezetén érdekes dolgokat fedezhetünk fel, ha jól figyelünk.
 A megunhatatlan mozaikok...
 a pálmafák látványa...
a parkot őrző sárkány, nem volt egyszerű így lefotózni, mert minden túrista oda szeretne állni, meg szeretné érinteni....nem is értem :-)
86 oszlop tartja a tetőt, amin a hullámpadsor kapott helyet. A hullámzó mennyezet felhőkre emlékeztet és ha jobban megnézzük a színes betéteket, akkor kilógó színes borosüvegeket fedezhetünk fel benne :-)


 mozaikos hullámpadsor....
 csavart oszlopok....
hullámzó terek....harmónia

Ebédeltünk, pihentünk, sétáltunk és magunkba szívtuk a város nyugodt hangulatát, hogy este egy kevésbé nyugodt oldalát lássuk Barcelonának. Bár nem vagyunk nagy focirajongók, úgy döntöttünk, hogy ha már itt vagyunk, akkor nem hagyhatunk ki egy Barca focimeccset. Szerencsénk volt, pont az utolsó napunk estéjén játszottak az Eibarral. 
A 120 ezer férőhelyes stadionban több mint 80 ezer szurkoló skandálta egyszerre a Barca himnuszát....hatalmas stadion.... a végeredmény 3:0, sok lehetőség, támadás, nagyon izgalmas volt élőben. És a magyar focikultúrát ismerve meglepő, hogy utána semmi incidens nem történt, a 80 ezer ember békésen kivárta a sorát, mert a metróra bizony várni kellett. Méltó befejezése volt ez a 4 napos barcelonai élménynek. Ide még érzem vissza fogunk térni!
Hazafelé kivételes látványban volt részünk, amit eddig még sosem láttam. Balaton, Tihanyi-félsziget...hazaértünk :-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése