2009. április 16., csütörtök

Újra makett labor

Újra lehet kreatívkodni, újrahasznosítani a reklám molinókat. Szuper használati tárgyat készíthetsz megint a Makett Labor szervezésében! Gyere Te is!

Akit érdekel, a részletes leírás:

MakettLabor hétvégi alkotóműhelyek a kreatív újrahasznosítás jegyében
Április 18., Május 9., Június 6., szombatonként 10-16 óra között
Részvételi díj alkalmanként: 1.500.-Ft
IX. kerületi lakosoknak (lakcímkártya bemutatásával) ingyenes!
Cím: Makett Labor, 1093 Pipa utca 4. Fszt.
A Makett Labor alkotóműhely és közösségi tér, ahol látogatók/résztvevők körüljárhatják az újrahasznosítás és design témáit, a Medence Csoport kreatív munkatársainak segítségével mindennap használatos tárgyakat készíthetnek használt nyersanyagokból. A köztereken látható hatalmas reklám molinókat és építési hálókat harmadik éve feldolgozó műhelyünkben előre szabott táskaalkatrészekkel, változatos nyersanyagokkal várjuk a saját tárgyaikat elkészíteni vágyókat.

Ha van kedved, az alkotóműhelyben készíthetsz övtáskát, táskát, pénztárcát és egyéb ötleteidet is megvalósíthatod.

Szívesen látunk minden érdeklődőt! Csatlakozz te is!

A megvalósuló munkák elkészítéséhez a kreatív munkatársak mellett az alábbi alapanyagokat biztosítjuk a résztvevők munkájához:  újrahasznosított reklámponyvák, építési hálók, kötelek, hevederek, ringlik, speciális szerszámok a tárgyak gyártásához, fóliahegesztő, varrógép, kéziszerszámok.

A Medence Csoport évek óta foglakozik az újrahasznosítással, amely fontos kulturális, gazdasági és ökológiai kérdéssé vált napjainkban. Nemcsak a maguktól lebomlásra képtelen anyagok újrafelhasználásával foglalkozunk, hanem a művészeti életen belüli reciklálás kérdésével is.
A már megvalósult produktumok legfőbb jellemzője, hogy nem kizárólag „művészi” értékekkel bír, hanem a társadalom számára a hétköznapi szemléletmód-váltásra tett javaslatként is értelmezhető: felhívja a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére és a környezetünkkel szemben viselt felelősségünkre. Célunk, hogy a városokban látható óriás PVC hálók, ne a szemétbe kerüljenek, hanem megtaláljuk a lehetőséget az újrahasznosításhoz. Kezdeményezésünk nemzetközi szinten már jelen van a XXI. század tárgykultúrájában.

A hulladékkezelés akut problémája, az újrahasznosítási javaslatok korunk fontos kérdései. Fontosnak tartjuk a művészetnek azt a feladatát, hogy felhívja a figyelmet a kor problémáira, és irányt mutasson a lelkiismeretes, harmonikus együttélésre a természettel, környezetünkkel. A recycling nálunk nem divat kérdése; tanítani, szoktatni, arra kívánjuk rávezetni a lakosokat, hogy egészséges, kreatív szemlélettel álljon szembe a fogyasztói kultúra kihívásainak. 

 „Álmodj, alkoss, újíts!”.
„Az európai év célja, hogy előmozdítsa az alkotó és újító megközelítést az emberi tevékenység különböző területein, és hozzájáruljon ahhoz, hogy az Európai Unió felkészültebben nézzen szembe a globalizált világ kihívásaival.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése