2009. augusztus 2., vasárnap

Gázlókon át

Adós vagyok még egy túraszervezői beszámolóval és egy prágai körképpel is….utána pedig elárulom, hogy milyen volt tegnap Ancsánál az RR tali :-)

Július 11.-én került megrendezésre a Gázló kerékpáros teljesítménytúra, amin én mint szervező, párom mint szervező/résztvevő szerepelt. Az előző években két távon lehetett nevezni, 130 km-en és 70 km-en, ezen idén változtattak és egy összevont 108 km-es táv született. Mit érdemes tudni a Gázlóról? Ez egy montis terep teljesítménytúra, 108 km, 10 órás szintidő, Herendről indul és a befutás is ott van, gyönyörű helyeken megy az útvonal (Kőris hegy, Cuha völgy, Bakonybél, Vinye…), 11 gázlón kell keresztülhajtani, amik az időjárástól függően kellemessen megdagadnak az esővíztől. Idén nem panaszkodhattak a résztvevők, kellően csapadékos volt az előtte levő pár hét.

Pénteken elutaztunk Veszprémbe, ahol már Tomi barátunkkal vettünk részt az esti szervezői megbeszélésen. A szombat nagyon korán kezdődött, hisz már reggel 6 órára kint kellett lenni Herenden, hogy a nevezést előkészítsük (Tomi barátnőjével Virággal alkottunk jó kis csapatot), előtte pedig Tomi eligazító pontjára vittük ki a kényelmi berendezéseket (napernyő, kempingszék).


már korán beindult a nevezés, rajtoltatás

 

Reggel 7 órától egészen 10-ig folyamatosan jöttek nevezni, a 14 évestől egészen a 60-as korosztályig sokan megjelentek. A rajtoltatás befejezése után pedig kezdődött a nevezési lapok elektronikus feldolgozása. A munka mellett volt egy kis szabadidőnk, így megnézhettük a mellettünk rendezett Oldtimer találkozót és egy kicsit a herendi porcelángyár épületét.

 




 

A fiúk közben gyönyörű helyeken tekertek, néhány kép a tájról:

 


Tomi ezen a kis dombtetőn várta a túrázókat egészen 11-ig, utána tudtak a fiúk elindulni, seprűként végigmenni a távon.



 



 



 




 



és jöttek a gázlók

Természetesen minden sikeres próbázó emléklapot és kitűzőt kapott ajándékba, melyek kiosztásában mi is részt vettünk (Virág és én). Végül este 8 körül a fiúk is begördültek a célba, Szabi harmadszorra, Tomi pedig tizedjére teljesítette ezt a szép túrát. Gratulálok nekik!

 



 
  1. moklin
    on
    Ugye, hogy szép hely az én szűkebb szülőföldem? :o ) Szeretem én is nagyon.
  2. Sofie
    on
    Bizony-bizony :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése