2014. február 24., hétfő

Sorozatok

A Homeland után újabb sorozatokba kezdtünk bele. A Revolution című amerikai sorozat abban a világban játszódik, ahol megszűnik az elektromosság. Kicsit sci-fi, kicsit lövöldözős, izgalmas és nagyon amerikai :-) de mindent összevéve nagyon jól sikerült sorozat, jelenleg a második évad fut az USÁ-ban, így hétről-hétre haladunk mi is, ahogy ott vetítik.
Két komolyabb és izgalmasabb sorozatot is néztünk, az egyik a Broadchurch, (angol dráma-krimi, ami a 11 éves Danny Latimer gyilkosságát göngyölíti fel) és a másik a Híd (én a dán verziót ajánlom, eredeti hanggal és felirattal, krimi). Mindkét sorozatnak sajátos, magával ragadó hangulata van. Végig izgalmas, fordulatos, azt hiszem nálam kivívták az év legjobb sorozata címet. Érdekes, hogy mindkét sorozatban két nyomozó van, egy nő és egy férfi (a Killingben is), talán ez az összes hasonlóság közöttük.
És ha az ember egyszer elkezdi nézni őket, olyan mint a Szomszédok, egyszerűen nem lehet abbahagyni, ha vége van az egyik sorozatnak, akkor "muszáj" belekezdeni valami másba. :-) Persze nem mindennapi elfoglaltság, de nagyon jó kis kikapcsolódás.
Maradtunk a krimiknél, most a Killinget (amerikai verzióját) kezdtük el nézni, azt hiszem az még keményebb, mint az eddigiek, izgalmas, de majd arról többet, ha a végére értünk :-)

2 megjegyzés:

  1. Homelandből mi most kezdjük a második évadot. Ajánlom még a House of cards-ot, illetve a BBC-s Sherlock Holmest is.

    VálaszTörlés