2009. február 9., hétfő

Finomságok kérésre

Ancsa múlt heti kérésére megosztom veletek a kukucskáló túrós receptjét. Nagyon finom és mutatós süti! A nevét onnan kapta, hogy a csokigolyók, mint szemek kukucskálnak ki a túrós masszából.

Hozzávalók      golyókhoz: 12,5 dkg margarin, 20 dkg liszt, 3 evőkanál kakópor, 15 dkg cukor, 2 tojás, fél csomag sütőpor, a masszához: 50 dkg túró, 25 dkg cukor, 12,5 dkg margarin, 2 csomag vaniliás cukor, 1 csomag vaniliás pudingpor, 4 egész tojás

 A golyókhoz összegyúrjuk a szomahőmérsékletű margarint a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a lisztet a kakaót és kis diónyi gombócokat formálunk belőle. A gombócokat hézagosan lerakjuk a margarinnal kikent, liszttel megszórt tepsibe. A masszához egy csipetnyi sóval felverjük habbá a tojásfehérjét. A massza többi alapanyagát is jól öosszedolgozzuk, végül hozzáadjuk a kemény tojáshabot. A masszát a tepsibe tett golyók közé folyatjuk, úgy sütjük meg. Kb 30 perc.

        

És ráadásként egy hagymaleves recept (anyukámtól), amit a múlt héten próbáltam ki és nagy sikert aratott.  A 6 fej vöröshagymát egy kis olívaolajon megdinszteljük, 1,5 l vízet és 2 leveskockát adunk hozzá. Megfűszerezzük sóval, őrölt borssal, szerecsendióval. 20 percig főzzük, majd leszűrjük és botmixerrel összepépesítjük. Utána még egy kicsit összefőzzük. A tálaláshoz lehet kenyérkockákat pirítani, a tetejére sajtot reszelni. Ínyencek a tál aljába tehetnek apróra vágott fokhagymát :-) Jó étvágyat!


Ancsa
on
Köszönöm szépen, mentettem! :-) ))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése