Íme hát a recept:
A tésztához mirelit leveles tésztát használtam, vékonyra kinyújtottam és 20-22 db vékony csíkra felvágram, majd egyesével feltekertem a direkt erre a célre kialakított formára (csonka kúp alakú fém forma, sajnos még nekem sem sikerült beszereznem, amivel készítettem, az kölcsön volt nálam), majd tojásfehérjével megkenjük. Kivajazott tepsiben, előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütöttem. Kivétel után egy picit hül a formán, majd lehúzható.
Hozzávalók a krémhez: 4 dl tejföl, 4 kávéskanál liszt, 3 tojás sárgája, 4 késhegynyi pirospaprika, 2 csapott mokkáskanál só, 15 dkg egészen puha vaj, 20 dkg reszelt sajt.
Egy tálba beletesszük a tejfölt, a lisztet, a tojás sárgáját, a paprikát és a sót, gőz fölöttkicsit besűrítjük. Gőzről levéve belekeverjük a sajt felét. Ha ez a krém kihült, akkor belekeverjük a vajat.
A rolnik megtöltése után a végét lezárjuk a maradék sajttal. Jó étvágyat hozzá!
- Meséld majd el Millu, hogy milyen lett! Van ilyen formátok?
- jaj ez nagyon fincsi! Lehet a nyáron ÉN is kipróbálom:) elkészíteni!!!!!
- Ha kipróbáltad, akkor mindenképp számolj be az eredményről!
- Kedves Sofie! Nincs formánk. Mami alakított picit a recepten és canelloni-ba töltötte a krémet.. Azt hittük, hogy borzalmas lesz…nagyon finom volt!!!
- Örülök, hogy ízlett!
Puszi: Kamilla