2008. szeptember 23., kedd

Critical Mass - biciklis közlekedés

Tegnap volt az első olyan Critical Mass, ami nem lezárt útvonalon zajló felvonulás, hanem “igazi” biciklis közlekedés. Azt hiszem mindenki szerzett jó és rossz tapasztalatokat egyaránt. Jó volt látni, ahogy a gyalogosok és a bicajosok birtokukba veszik a lezárt Andrássy utat, jó volt látni, ahogy gyűlnek a kerékpárosok a Hősök terén. A mostani CM alatt is szervezőként tevékenykedtem, az Andrássy úton osztottunk szórólapot (kisokos arról mit tegyenek és mit ne tegyenek a kerekesek a demonstráció alatt), életemben ennyi mosolyt még nem kaptam egy óra alatt (nagyon nagy élmény). Utána a bringaemelés, ahogy több ezer bicaj emelkedik a levegőbe, az összetartozás élménye, összetartozás a kerékpározásban. Igazából írhatnék oldalakon át, de ezt át kell élni….leírhatatlan.

Majd a tömeg elindult a Moszkva tér felé, mindenki a számára tetsző útvonalon, a KRESZ-t betartva….szép is lett volna….persze most is rengetegen voltak olyanok, akik inkább jó heccnek tartották a dolgot, járdáztak, piroson átmentek, lámpa nélkül közlekedtek…. a cél az lenne, hogy idővel az ő számuk egyre kevesebb legyen, hogy hozzászokjanak a biztonságos, normális közlekedéshez. Talán ha látják, hogy ez nem jófejség, sőt ciki, akkor a jövőben máshogy fognak viselkedni…..remélem.

A Moszkván megint fergeteges hangulat volt (talán a helyszínválasztás nem sikerült a legjobban, nagyon kevés hely volt, legközelebb valami tágasabbra lenne szükség), szólt a zene, sokan táncoltak is :-) .

Összességében nagyon jól sikerült, jó volt látni mennyien eljöttek az újítás ellenére is. 


emelés a Hősök terén

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése