2008. szeptember 30., kedd

Boldogság 17.

Ne legyünk elbizakodottak!” Az önbizalom a saját képességeinkbe vetett hitet jelenti és nem azt a meggyőződést, hogy soha nem fogunk hibázni. Ne gondoljuk azt, hogy mivel tehetségesek vagyunk, nem tanulhatunk másoktól.
Ez tényleg megfogadandó…

Karácsonyi ajándék

Az utóbbi időben megélt sikerélmények következtében könnyebben veszem elő a varrógépet…tegnap elkészült egy karácsonyi ajándék….tavaly karácsonyi :-) ))) Bátyáméknak hímeztem egy terítőt, de a ferdepántot sehogyse sikerült ráügyeskednem…. az eltelt néhány hónap alatt megjött a rutin (ha-ha :-) ), megtanultam egy-két praktikát és tegnap hiba nélkül (nem kellett egyszer sem bontani, nem fogyott el az alsó szál…stb.) sikerült elkészíteni. Nagyon örültem neki!!! (Lehet a szomszéd annyira nem, mert fél 10 volt mire befejeztem.) Szépen becsomagolom és megkapják megint ajándékba :-) )))

2008. szeptember 28., vasárnap

Betonbuli és varrós dolgok

Tevékenyen telt a hétvégém, a szombaton Pergőkéék láttak minket (a szokásos RR csapatot és párjaikat) vendégül egy betonbuli keretében. Telelaktunk házi lekváros, és túrós palacsintából, gulyásból és utána Kriszti extra sütijét élvezhettük. Közben beszélgettünk, együtt voltunk, jó volt, elszaladt az idő hamar.

Vasárnap pedig kicsit leültem a varrógép mellé és kipróbálotam egy szabásmintát, amit a héten találtam KicsiKatónál, az elején még hasonlóan indultam, mint amit a leírás mutat, majd a végén magamtól fejeztem be. Ilyen kerekedett belőle (ne lepődj meg nagyon, tényleg más, mint ami Katónál van):


Finom, puha, bélésnek vatelint használtam, a katica és a méhecske szárnyainál körbevarrtam, hogy kicsit kidudorodjanak. Van rajta még mit javítani, de így is nagy öröm volt elkészíteni. (És ez az első zipzáras varrásos valamim….)

A másik ötlet, amit ki szerettem volna már próbálni egy zip-es dolog. A múlt héten már megvettem a zipzárat hozzá, ma teszteltem…. egy tolltartó kerekedett belőle…. (érdekessége, aki még nem ismeri ezt a trükköt: egy zipzárból van összevarrva az egész és szétzizározható)…. szerintem jópofa…Moklinnk van ilyen válltáskája. Talán az lesz a következő:-)

 


És a ráadás, ez a mókás szál virág, amilyenre már rég vágytam és Krisztiéknek (Gárgyán) köszönhetek.


2008. szeptember 26., péntek

Fonalak

Ma megérkeztek a fonalak, van köztük mindenféle, anchor, dmc, multi… gyönyörűek. Persze nem mind az enyém….szétválogattam és holnap megkapják a lányok az RR talin (Pergőkéhez megyünk beton-buliba :-) ).

Szivecske szeretettel

Ezen a kis apróságon ügyködtem az elmúlt napokban, de annál nagyobb szeretettel, remélem hamarosan célbaér.

  

  1. Lvica
    on
    Szia, Sofie!
    Megkaptam, megkaptam!:) Köszönöm szépen, nagyon tetszik, és nagyon örülök neki! Ha ráérsz vmikor, elárulod, hogyan készítetted? Csak nézegetem, és nem tudok betelni vele…
    Puszi! Vica
  2. Sofie
    on
    :-) Jaj, de örülök, hogy rendben odaért és hogy tetszik :-)
    Az elkészítése nagyon egyszerű, fogtam egy méretre vágott kartont, vatelint tettem rá és arra került a hímzés, ragasztóval a hátulján rögzítettem. Majd vettem egy ugyanakkora kartont, aminek az egyik felét bevontam sima anyaggal. Majd a kettőt összevarrtam. És közé került az akasztó (szalag). Most készítettem ilyet életemben először :-) puszi
  3. Vica
    on
    Húha, ez nagyon egyszerűnek hangzik… Ki fogom próbálni. Puszi és nagyon köszönöm még egyszer. Jól megríkattál.:)

2008. szeptember 25., csütörtök

Tervek, tegnap

Nagyon jó telt a tegnapom, két barátnőmet is meglátogattam. Az egyik otthon betegeskedett, vittem neki “gyógyuljmeg” banánt és muffint. Remélem már jobban van. Hozzá csak beugrottam, hirtelen ötletes dolog volt. A másik barátnőmnél pedig vacsoráztunk egy finomat, kaptam nagy bögre kakaót, sütit, beszélgettünk, nevettünk, jól éreztük magunkat nagyon!

Tervek, ma elhatároztam, hogy hétvégén megint varrni fogok picit, találtam mostanság jó kis szabásmintákat és az egyiket kipróbálom. Legyen meglepetés, hogy mit :-)

Spam

Általában az ilyen leveleket legtöbbször olvasás nélkül törlöm, viszont ez megtetszett, nem küldöm tovább senkinek, viszont megosztom veletek. Biztos van olyan, amit már átéltetek és mosolyogva gondoltok vissza rá :-)

1. Beleszeretni valakibe …
2. Úgy nevetni, hogy utána az arcod fáj.
3. Egy forró fürdő…
4. Nem kell sorban állni a boltban.
5. Egy különleges pillanat.
6. Egy kedves e-mailt kapni.
7. Egy lélegzetelállító utcán végigsétálni.
8. A kedvenc dalodat a rádióban hallani.
9. Feküdni az ágyban, és közben hallgatni az eső kopogását az ablakon.
10. Egy forró fürdőlepedő – frissen kivéve a szárítóból.
11 Egy csokiturmix! (vagy vanilia vagy eper)!
12. Egy pezsgőfürdő.
13. Nevetni, nevetni..
14. Egy jó beszélgetés.
15. A tenger.
16. 2000 forint tavaly télről, a kabátzsebben.
17. Saját magadon nevetni.
18. Egy telefonhívás este, mely belenyúlik az éjszakába.
19. Keresztülmenni füvön, miközben öntözik azt.
20. Minden ok nélkül nevetni.
21. Egy ismerős, aki azt mondja, milyen szép vagy.
22. Nevetni egy gondolaton.
23. Barátok.
24. Véletlenül megtudni, hogy valaki kedveset mond rólad.
25. Felébredni és megállapítani, hogy még 3 órát tudsz aludni.
26. Az első csókod (vagy az első csók, egy új baráttal).
27. Új barátokat találni, vagy eltölteni az időt egy régi baráttal.
28. Egy édes kis kölyökkutyával játszani.
29. Valaki, aki a hajaddal játszik.
30. Édes álmok.
31. Forró csokoládé.
32. Kirándulás barátokkal.
33 Hintázni.
34. Szemezni egy kedves idegennel.
35. Csokis kekszet sütni.
36. Barátok, akik saját készítésű kekszet küldenek.
37 Kézenfogva lenni valakivel, akit szeretsz.
38. Véletlenül találkozni egy régi baráttal, s megállapítani, hogy semmi sem változott.
39. Figyelni az arcvonásokat, amikor valaki kibontja az ajándékodat, melyet már régóta szeretett volna.
40. Figyelni a napfelkeltét.
41. Minden reggel felkelni, és hálásnak lenni azért, hogy megérhetted az új csodálatos reggelt.
42. Tudni, hogy hiányzol valakinek.
43. Egy ölelés attól, aki téged szeret.
44. Tudni, hogy jót cselekedtél – még akkor is , ha a többiek mást mondanak.

2008. szeptember 23., kedd

Critical Mass - biciklis közlekedés

Tegnap volt az első olyan Critical Mass, ami nem lezárt útvonalon zajló felvonulás, hanem “igazi” biciklis közlekedés. Azt hiszem mindenki szerzett jó és rossz tapasztalatokat egyaránt. Jó volt látni, ahogy a gyalogosok és a bicajosok birtokukba veszik a lezárt Andrássy utat, jó volt látni, ahogy gyűlnek a kerékpárosok a Hősök terén. A mostani CM alatt is szervezőként tevékenykedtem, az Andrássy úton osztottunk szórólapot (kisokos arról mit tegyenek és mit ne tegyenek a kerekesek a demonstráció alatt), életemben ennyi mosolyt még nem kaptam egy óra alatt (nagyon nagy élmény). Utána a bringaemelés, ahogy több ezer bicaj emelkedik a levegőbe, az összetartozás élménye, összetartozás a kerékpározásban. Igazából írhatnék oldalakon át, de ezt át kell élni….leírhatatlan.

Majd a tömeg elindult a Moszkva tér felé, mindenki a számára tetsző útvonalon, a KRESZ-t betartva….szép is lett volna….persze most is rengetegen voltak olyanok, akik inkább jó heccnek tartották a dolgot, járdáztak, piroson átmentek, lámpa nélkül közlekedtek…. a cél az lenne, hogy idővel az ő számuk egyre kevesebb legyen, hogy hozzászokjanak a biztonságos, normális közlekedéshez. Talán ha látják, hogy ez nem jófejség, sőt ciki, akkor a jövőben máshogy fognak viselkedni…..remélem.

A Moszkván megint fergeteges hangulat volt (talán a helyszínválasztás nem sikerült a legjobban, nagyon kevés hely volt, legközelebb valami tágasabbra lenne szükség), szólt a zene, sokan táncoltak is :-) .

Összességében nagyon jól sikerült, jó volt látni mennyien eljöttek az újítás ellenére is. 


emelés a Hősök terén

2008. szeptember 22., hétfő

Hétvége

Nagyon jól sikerült a hétvégém… szombat délelött az Erzsébetvárosi Közöségi Házban volt a civil szervezeteknek egy kiállítása (mivel ott szoktuk tartani a kereszszemes találkozókat, és civil szervezetként tekintenek ránk, így mi is kaptunk egy sátrat), amin többekkel együtt én is képviseltem a Keresztszemes Társaságot. A sátorból szerencsére zárttéri asztal lett, mert elég hideg szeles idő uralkodott. Jó volt beszélgetni a lányokkal (Macsi, TZsuzsi és Yola volt ott az RR tagjai közül), nézegetni a szép munkákat (mindenki hozott magával valami mutatnivalót)… még egy karácsomnyi ötletet is kaptam :-)

Arra is volt idő, hogy kicsit szétnézzünk a többi asztalon, nekem legjobban az üvegből készíthető ékszerek tetszettek, ezt lenne kedvem kipróbálni egyszer….

Egy kis délutáni pihenő után nagy nehezen indultam el a 10 éves érettségi találkozóra. Nem volt túl nagy kedvem elmenni, mert az utóbbi években (kb 5 éve) nem sikerültek olyan jól ezek az alkalmak….de ezt nem bántam meg, nagyon nagyon jókat beszélgettem mindenkivel, sokat változtak az emberek (főleg közvetlenségben). Néhánynak már van gyereke, sokak házasodtak…. azt hiszem 10 év múlva lesz csak igazán változás, bár szerintem annyit nem kell várni a következő alkalomra… :-)

A vasárnap a pihenés jegyében telt. Beavattam néhány anyagot, vasaltam és elkészült Kriszti fánija. Szerintem nagyon édes lett és erről a kendőről márcsak 4 minta hiányzik. Nekem még Fitri kendője van hátra.




az eddig elkészült hímzések



az enyém :-)



a piros adag :-)

2008. szeptember 20., szombat

Falvédő

Pénteken elkészült a dévai gyerekeknek szánt két falvédő, melyet több ügyeskezű lány munkája díszít. Tündérkénél vágtunk, szegtünk, varrtunk. Rögzítéshez pedig csinos függönykarikák kerültek az anyagra. Nagyon jól éreztem magam, Anna tündéri kislány (Tündérke kislánya mi más is lehetne :-) ), a diós muffin isteni volt, Györgyi beugrott egy rövid időre, beszélgettünk és még varrtunk is :-)

Részleteiben:



 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 
Ezeken kívül még a következő képeket (két kép és egy képkeret) küldtem a dévi gyerekeknek szeretettel:

 

Mindhárom hímzés már régebben készült a Keresztszemes Magazin számaiba.

2008. szeptember 17., szerda

BringaLánc

Ma este volt a BringaLánc nevű demonstráció, amelyről már írtam korábban. Annak ellenére, hogy hirtelen szervezték, nem kapott nagy visszhangot, az idő is elég vacak volt, sokan eljöttek, ami nagyon jó érzés. Én Zsófival közösen képviseltük a dél-pesti MK területi szervezetet, utána pedi együtt tekertünk hazafelé a Gubacsi hídig. :-)

Remélem lesz foganatja a demonstrációnak és találnak arra a szakaszra valami elfogadható megoldást. Néhány kép, ha szemfüles vagy, az egyiken engem is megtalálsz (jutalom a megtalálónak) :-)


emelés előtt



bringaemelés



emelés után :-)

Méterárú boltba ne...

Ma megint betévedtem egy méterárú boltba…és már megfigyeltem magamon, hogy az utóbbi időben nem tudok üres kézzel kijönni, mindig meglátok valamit, amibe beleszerelmesedem és majd jó lesz valamire, meg kell vennem…. persze ez még mindig jobb helyzet, mintha pl egy ékszerboltban érezném mindig ezt a késztetést :-) Így jöttek ma haza velem ezek a szép anyagok, potom 390 ft/m áron, szerintem megérte :-)

  1. móni
    on
    Jaj! De jól néznek ki. Milyen anyagok? Puha, gézszerû, vagy sprõdebb vászon? (Hogy hol vetted mindegy, mert nagyon nem pesti vagyok :)
  2. Sofie
    on
    Nem tudom pontosan, hogy milyen típusú anyagotk, könnyebbek, mint a pamut vászon, de nem is gézszerű, a kettő között valahol, de nekem nagyon megtetszett :-)
  3. szandy
    on
    szija. engem viszont érdekelne h pesten melyik méteráru boltban vetted mert nagyon szépek:)

Névnap

Bár én a májusi Zsófiák táborát népesítem, olyan nagyon jól estek a köszöntő, rámgondolós üzenetek, telefonhívások és mail-ek. Vidámabbá, boldogabbá teszik ezt a borús szeptemberi napot, köszönöm! :-)

Apropó, őszi/téli bringázás…sokan hitetlenül kérdezik bent a munkahelyemen, hogy most is biciklivel jöttél?! Persze! Attól, mert nem süt ezerrel a nap, nincs 20 fok fölött a hőmérséklet, még lehet tekerni. Csak megvan a módja. Ahogy a természet is kicsit lelassúl, elalszik ősszel, úgy a bringás is….természetesen csak lelassúl, nem alszik el (legalábbis a bicajon nem) :-) Ilyenkor az ember ha megfelelően öltözik fel (felső szélálló réteg alá egy melegebb szellőző anyagből készült felső, térdnél vastagított, derekat melegítő nadrág és térdmelegítő, bukó alá a szelet felfogó sapka, kesztyű) egyáltalán nem érzi a hideget. Egy kicsit vissza kell venni az átlagsebességből és figyelni a légzésedre. Légzés…már régóta szeretnék megtanulni különféle légzéstechnikákat, ami segíthet akár hegymenetben is (asztmás vagyok, így a tüdőkapacitás bárminemű fejlesztése, jobb kihasználtsága lenne a cél).

Szóval hajrá mindenkinek, aki ki szeretné próbálni az őszi bringázást, nem lehetetlen :-)

Boldogság 16.

“Higgyünk önmagunkban!” Hiába tudunk valamit, ha nem hisszük el, hogy képesek vagyunk rá. Egy régi bölcsesség ezzel kapcsolatban, szerintem nagyon találó: “Akár azt hisszük, hogy képesek vagyunk valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazunk van!” :-)

2008. szeptember 16., kedd

Ősz

Forrás: Sofie világa | 2008 szeptember 16.
Itt van az ősz, tagadhatatlanul, érezni a reggeli higeden, a délutáni szürke égbolton és a búcsúzó fákon, melyek levele zörög a kerék alatt a ligetben. Két kedvenc versem ugrik be, megosztom veletek….biztos ismeritek, de talán évek óta nem merültetek el benne…. itt az alkalom


Ady Endre: Párizsban járt az Ősz





Párisba tegnap beszökött az Ősz.
Szent Mihály útján suhant nesztelen,
Kánikulában, halk lombok alatt
S találkozott velem.





Ballagtam éppen a Szajna felé
S égtek lelkemben kis rőzse-dalok:
Füstösek, furcsák, búsak, bíborak,
Arról, hogy meghalok.





Elért az Ősz és súgott valamit,
Szent Mihály útja beleremegett,
Züm, züm: röpködtek végig az úton
Tréfás falevelek.





Egy perc: a Nyár meg sem hőkölt belé
S Párisból az Ősz kacagva szaladt.
Itt járt, s hogy itt járt, én tudom csupán
Nyögő lombok alatt.


Párizs, mindig is szívem csücske lesz, jővőre mennék nagyon…. és a másik:


Petőfi Sándor: Itt van az Ősz, itt van újra


Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.


Kiülök a dombtetőre,
Innen nézek szerteszét,
S hallgatom a fák lehulló
Levelének lágy neszét.





Mosolyogva néz a földre
A szelíd nap sugara,
Mint elalvó gyermekére
Néz a szerető anya.





És valóban ősszel a föld
Csak elalszik, nem hal meg;
Szeméből is látszik, hogy csak
Álmos ő, de nem beteg.





Levetette szép ruháit,
Csendesen levetkezett;
Majd felöltözik, ha virrad
Reggele, a kikelet.





Aludjál hát, szép természet,
Csak aludjál reggelig,
S álmodj olyakat, amikben
Legnagyobb kedved telik.





Én ujjam hegyével halkan
Lantomat megpenditem,
Altató dalod gyanánt zeng
Méla csendes énekem. –





Kedvesem, te űlj le mellém,
Ülj itt addig szótlanúl,
Míg dalom, mint tó fölött a
Suttogó szél, elvonúl.





Ha megcsókolsz, ajkaimra
Ajkadat szép lassan tedd,
Föl ne keltsük álmából a
Szendergő természetet.


Szerintem gyönyörűek…szeretem az őszi természetet, csak a hideget nem annyira. Reggel már próbálgattam a téli bringás öltözetet (pl az őszi kesztyűmet már üzembe kellett állítani, no meg a bukó alatti sapkát), egész jó volt. Mindenesetre kényelmesebb, mint sétálgatni, vagy várrni a buszra/villamosra.


Boldogság 15.

Forrás: Sofie világa | 2008 szeptember 16.
“Ha valamiben nem vagyunk biztosak, tippeljünk optimistán!”  A boldog és a boldogtalan emberek eltérően magyarázzák a világot. Biztos ismered Te is a félig üres vagy félig tele poharat :-) Legyen a miénk félig tele! :-)

2008. szeptember 15., hétfő

Képes hétvége

Forrás: Sofie világa | 2008 szeptember 15
Ezen a hétvégén újraéltük a nyarat és sok barátunk nyaralását is :-) Képnézegetős, beszélgetős, főzőcskézős, eszegetős  összejövetelt tartottunk a hétvégén. A szombatot Éváéknál töltöttük (köszönjük mégegyszer a vendéglátást!), felköszöntöttünk három ünnepeltet is (két névnaposunkat Erikát és Pattit és a szülinapos Donátot), végre babáztunk megint Gergővel és Bálinttal. Jól sikerült!


A vendégség közben délután kiugrottam a keresztszemes talira, most volt a karácsonyi húzás is, beszélgettem még a lányokkal picit, majd vásároltam Zsuzsánál és Zsó gombjait is megcsodáltam (tőle a mézeskalács gombot vettem).




Zsuzsától a szerzeményem, három kézzel készített Debbie Mum gombocska és egy kis darab anyag.


 


Vasárnap pedig Krisztiék jöttek hozzánk vendégségbe, a program nagyjából ugyanaz volt :-) Általában minden nyár végén tartunk ilyen élménybeszámolós összejövetelt.


 


Alkottam a hétvégén…annyira megtetszett Katbo blogjában készült hímzés (ott is BIldikó ötletén alapuló lidl-s szatyrot díszíti), hogy nagyon szerettem volna egy hasonlót.És íme elkészült…


 


       


 


Kiegészítő a hétvégéhez, Robi feltette az új gumiköpenyeket, így ma reggel már nyugodtabban tekertem az esőben. Hihetetlen, hogy megváltozott az időjárás, tényleg itt az ősz. De semmi gond, jól felöltöztem, még kesztyűt is húztam, ami igen hasznosnak bizonyúlt a reggeli 11 fokban.
  1. eva
    on
    Jó volt újra együtt!
    Mi köszönjük a köszöntést, a segítést, a szép képeket és a jó hangulatot!
    1. Sofie
      on
    :-)